Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kick harness yapımı  (Okunma Sayısı 36539 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 02, 2015, 07:21:05 ÖÖ »

arkadaşlar merhaba; daha önce  konusu geçtimi bu şekilde bilmiyorum ,

kick harness yapmak istiyorum, birçok soru var aklımda çünkü hiç bilmiyorum,

nasıl bir kablo, hangi noktalara lehim olacak, bağlantılar , MVS slota lehim yapılması gerekiyor sanırım . resimli anlatılan sayfa varmı veya hazır alabileceğim yer varsa o da olur.

bu arada ;

Ali express den ( pandora's 3) 1 in 540 siparişi verdim,  kargo bedavaydı inş. çin den bekliyorum , gelene kadar da kick harness i yapım dedim.

aracade makina içini 1 kol,  almak istesem, istanbul da satıcı varmı bildiğiniz,(kol aşağı hareketi yapmıyor).

teşekkürler,
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2015, 08:32:11 ÖÖ »

Eğer bir şeyleri yanlış bilmiyorsam MVS'de kick harness'a gerek yok.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2015, 08:39:07 ÖÖ »

Pandora için kick harness yapmana gerek yok. Pandora türü çinli çoklu arcade kartlarda JAMMA standardını bozarak 6 butonu da JAMMA soketine bağlarlar.

Sende mevcutta NeoGeo MVS varsa JAMMA soketine 4 buton bağlıdır. Pandora gelince 5 ve 6'cı butonları da sokete kablolaman lazım o kadar.

http://110arcadegames.yolasite.com/resources/463745008_641.jpg.opt724x543o0,0s724x543.jpg

Diğer yandan joystick aşağı hareket yapmıyorsa sorun ya oyun kartındadır ya da basitçe joystick'in aşağı hareket yapan microswitchi bozulmuştur. Microswitch'i elektronikçilerden temin edebilirsin...

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 02, 2015, 12:14:11 ÖS »

Yavuz Bey, mrb.

Bende Neo Geo MVS var, 4 buton kablolanmış,  buton ların bulunduğu kısmı söktüm ordan gördüm bunu. bunun kablolamasının nasıl olduğunu bilmiyorum.
5. ve 6 . butonların , kablolamanın MVS ana kartına bağlamanın nasıl yapılacağını bilmiyorum,

bunun için kablo,soket,lehim ,vs. şeylere ihtiyaç olacak sanırım.

Bunun nasıl yapıldığı  konusunda bir problem yaşıyorum,,,
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 02, 2015, 12:24:49 ÖS »

MVS oyunlarında maksimum 4 buton oluyor. Kabini MAME kabinine çevirmeyecekseniz veya Pandora's Box benzeri bir cihaz bağlamayacaksanız ekstra  butonlara gerek yok zaten.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 02, 2015, 12:28:09 ÖS »

pandora bağlıyacağım, bu bakımdan 5. ve 6 . için bilgi istedim.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 02, 2015, 13:19:12 ÖS »

Şimdi bir konuyu açıklığa kavuşturalım önce;

1) MVS anakartına herhangi bir bağlantı modifikasyon yapmayacaksınız. NeoGeo MVS kendi kartuşlarını çalıştıran bir JAMMA oyun sistemidir. Yeni sistem aldığınızda (örn. Pandora) MVS slotu komple JAMMA soketinden söküp bi kenara koyacaksınız...

2) Yeni kartı JAMMA soketine takacaksınız.

Ancak 5 ve 6. butonları çalıştırabilmek için;

1) Eğer kabininizde bu butonlar varsa kablolarını yukarıdaki şemaya göre JAMMA soketine lehimlemeniz gerekecek.
2) Kabinde 5 ve 6. butonlar yoksa kontrol panele delik açıp önce bu butonları eklemeniz lazım. Sonra Adım 1'den devam

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 02, 2015, 13:36:38 ÖS »

Yavuz hocam çok teşekkürler, ısrarlı sorularıma cevap için.

gerçekten ben pandorayı, MVS ye aynı diğer kartuşlar gibi  takacağımı zanletmiştim. ki sormasam takardım kesin.(çünkü aynı kartuş şeklinde yapılmış, resimlerinden gördüğüm kadarı ile.)

şimdi anlamış oldum,,

bir şey sorayım (anlayışınız  için teşekkürler)

1 den devam edip, lehimleme /kablolama yaptık diyelim, sonrasında bu jamma soketi ,  MVS slota takıp neo geo oyun oynayabilirmiyim. orj. oynamak istersem ?

1) kabinimde bu 5.ve 6. butonlar var,ben yarın onların kablolama durumunu inceleyip, dönüş yapıcam buraya.

çok teşekkürler,

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ekim 02, 2015, 14:00:56 ÖS »

Bu tarz bir ara adpter almak gerekirmi ?

* elf adapetr1.png (487.15 KB, 632x548 - Görüntüleme: 1373 kez.)
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2015, 14:08:31 ÖS »

Pandora's Box için lehim yapmış olsan bile elinde mevcut olan MVS oyunlarını yine sorunsuz bir şekilde oynarsın. 4 buton zaten aktif olarak çalışıyor MVS için buradaki amaç Pandora's Box için JAMMA'ya lehim işlemi ile 5. ve 6. butonları eklemekten ibaret.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2015, 14:28:24 ÖS »

5. butonlar game select up ve down, 6. butonlar da ground yerine bağlandığından sorun olmayacaktır teorik olarak tek slotlu bir MVS board'da.

Çok slotlu bir MVS board'un olsaydı 5. butonlar oyun değişimi yapacağından sorun olabilirdi.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2015, 14:47:29 ÖS »

Biohazard ve Özay'ın söyledikleri doğru. Dikkat etmen gereken Pandora gibi 6 tuşlu oyunları içeren klon/korsan/emulasyon tabanlı çoklu arcade oyun kartları 6. butonu normalde JAMMA standart soketindeki 27. bacağa bağlarlar (mecburen).

27. bacak ve ikinci oyuncu için karşı sıradaki bacak JAMMA standartında GND yani toprak hattıdır.

Dolayısıyla Pandora'yı bağlamadan önce bu yerdeki kabloyu (eğer varsa) sökmen/iptal etmen lazım. Yoksa Street fighter'da adamlar devamlı tekme atar

Kabindeki soketine ayrı bir adaptör alman/yapman gerekmiyor bu arada, sadece 5 ve 6. butonlar için kablo lehimlemen yeterli (tabi eğer zaten 5 ve 6 butonlar pandora tarzı korsan kartlar için halihazırda kablolanmamışsa)

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2015, 14:52:59 ÖS »

Bu arada tüm butonların arkasında bulunan microswitch'in bir bacağı toprağa (GND) bağlıdır. 5 ve 6. butonların da birer bacaklarını toprağa diğer bacaklarını da JAMMA soketinin ilgili pinlerine lehimleyeceksin.

Player 1 Button 5 => JAMMA 26
Player 1 Button 6 => JAMMA 27 (GND iptal)
Player 2 Button 5 => JAMMA d
Player 2 Button 6 => JAMMA e (GND iptal)

Ref: http://www.coinop.org/kb_dl.aspx/KB/gametech/jamma%20tech.html

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2015, 17:32:28 ÖS »

Yavuz abi konu dışı olacak ama bugün şaseyi bağlayacağız ufak çevirici aparatla umarım sorun olmaz. Sana resim atmıştım o parça ile olur sanırım...

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 05, 2015, 22:55:46 ÖS »

merhabalar Yavuz Hocam.

5 ve 6 . butonlar için hiç kablolama yapılmamış, daha önce , kendim yapmam gerekecek,

şuan sviç, kablo vs. malzemeleri alıyorum, lehim işine başlıcam inş.

aynı zamanda çin posta idaresi ile gelecek olan Pandora 3 den 10 gündür bir haber çıkmadı.satıcı verdiğinine dair mail var  sadece.

bir sorunum var, Kabukhi klash oyununu taktım, cihazı açınca, beyaz çizgili bir ekran çıktı , çalışmadı.   oyun mu bozuk mu acaba, diğer oyunları taktığımda hiçbir sorun yok.oynuyorum.  tamiri varmıdır bu kasetlerin.

teşekkürler,
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: