Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Kick harness yapımı  (Okunma Sayısı 36538 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 05, 2015, 23:27:58 ÖS »

bir sorunum var, Kabukhi klash oyununu taktım, cihazı açınca, beyaz çizgili bir ekran çıktı , çalışmadı.  

Kartuşun pinleri kirlidir. Eğer kartuşun veya MVS'in pinleri kirli ise MVS'in ekran ayarlamakta kullanılan ızgara deseni ile karşılaşırsın (MVS'i kartuş takmadan çalıştırınca da bu ekran gelir malum).

Eğer MVS diğer kartuşları oynatıyorsa o kartuşun pinleri kirli demektir. Pinleri önce hafif ıslak kağıt kavlu ile sil ki çamuru gitsin (muhtemel tozdan çamur gibi çıkacaktır) sonra alkollü kulak pamuğuyla her pini detaylı sil. Kulak pamuğu kirlenince atıp yenisi kullan.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 05, 2015, 23:40:32 ÖS »

10 günde de gelebilir 21 günde de. Bunu bilerek sipariş geçiyorum ben kafam rahat.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ekim 06, 2015, 01:56:29 ÖÖ »

aynı zamanda çin posta idaresi ile gelecek olan Pandora 3 den 10 gündür bir haber çıkmadı.satıcı verdiğinine dair mail var  sadece.

Umarım Pandoras Box 3 ün çakmasından sipariş etmemişsindir.

Kaç dolardı fiyatı?

Gerçek olan PS4 gibi eğimli kutusu olan siyah ve açık mavi renklerde. Önünde oyma şeklinde Pandoras Box 3 yazısı var.

Çakma olanlar ise sarı vs gibi değişik renklerde ve önü kavisli olanlar...

Çakma pandora3'ler eski Blue Elf'lere yeni yazılım atılmış olanlar. İşlemcisi güçsüz ve takılma gecikme yapıyor.

Bunlar benim yabancı forumlardan takip ettiğim bilgiler. Şahsen Pandora Elf vs kullanmıyorum.

Pandora'nın "gerçek üretici firması" 3A-Games:

http://3a-game.en.alibaba.com/

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 06, 2015, 03:20:28 ÖÖ »

aynı zamanda çin posta idaresi ile gelecek olan Pandora 3 den 10 gündür bir haber çıkmadı.satıcı verdiğinine dair mail var  sadece.

Umarım Pandoras Box 3 ün çakmasından sipariş etmemişsindir.

Kaç dolardı fiyatı?

Gerçek olan PS4 gibi eğimli kutusu olan siyah ve açık mavi renklerde. Önünde oyma şeklinde Pandoras Box 3 yazısı var.

Çakma olanlar ise sarı vs gibi değişik renklerde ve önü kavisli olanlar...

Çakma pandora3'ler eski Blue Elf'lere yeni yazılım atılmış olanlar. İşlemcisi güçsüz ve takılma gecikme yapıyor.

Bunlar benim yabancı forumlardan takip ettiğim bilgiler. Şahsen Pandora Elf vs kullanmıyorum.

Pandora'nın "gerçek üretici firması" 3A-Games:

http://3a-game.en.alibaba.com/

Gerçek:

Çakma (Korsanın korsanı yani):

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ekim 06, 2015, 07:48:59 ÖÖ »

Pandoras Box 3, 161 in 1 sarı kartuşlardan farklı olarak oyunları emule ediyor. 161 in 1 gerçek MVS üzerinde çalıştığından sanırım FPGA tarzı birşeydi. Doğrumu biliyorum?

Yani Pandoras Box 3 yerine doğru düzgün bir sistem kurarak, PC üzeriden Mame aynı şey oluyor.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 06, 2015, 08:30:34 ÖÖ »

Pandoras Box 3, 161 in 1 sarı kartuşlardan farklı olarak oyunları emule ediyor. 161 in 1 gerçek MVS üzerinde çalıştığından sanırım FPGA tarzı birşeydi. Doğrumu biliyorum?

Yani Pandoras Box 3 yerine doğru düzgün bir sistem kurarak, PC üzeriden Mame aynı şey oluyor.

Doğru.

Yine de Pandoras Box 3 100 USD seviyesinde bir MAME sistemi oluşturması açısından hesaplı. Üstelik plug & play denecek kadar da kolay ve derli toplu bir çözüm.

Kullandıkları işlemciler şimdi şimdi kabul edilebilir seviyede performans göstermeye başladılar. Bir kaç sene önceki benzer çözümler (Game Elf, Blue Elf, Happy Fish v.s.) bir çok oyunda sorun yarattığı söyleniyordu.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 06, 2015, 08:50:27 ÖÖ »

Yavuz ustanın hakkı var,bluelf ve pandora box v.s gıbı bırçok çokoyunlu pcb ler kullandım bunların eskılerinde gerçekten takılma donma sorunları oluyordu,ama şuan kullandgım pandora box 3 gerçekten yeni oyun eklemeleri ve hızıyla derli toplu olmasıyla,bence gayet guzel.sadece zamanla aynı oyunları oynamaktan bıkıyorsun,bende bu sebeple mame pc kurmayı duşnyrum.senı uzun bır sure ıdare eder pisman olmıcaksın,gule gule kullan
SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 06, 2015, 16:12:00 ÖS »

cevaplar için çok teşekkür ederim. ben 56 usd sipairş etmiştim, şimdi baktım 70 usd olmuş.

sipariş ettiğim , pandora3 çakma anladığım kadarı ile, linki aşağıda kontrol ederseniz sevinirim. Artık hayırlısı, hiç oynamazsa o zaman çaresini düşünürüz.

http://www.aliexpress.com/item/520-20-in-1-Pandora-s-box-3-VGA-CGA-output-for-LCD-CRT-jamma-arcade/32451107303.html

Kabukhi oyununu , pinlerini bu akşam silip, inş sonucu yazarım.

çok teşekkürler, arkadaşlar.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 06, 2015, 16:16:41 ÖS »

Sende hala gelicen Kemal. Bekliyorum. Kahkaha

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 06, 2015, 16:24:06 ÖS »

şimdi çin posta idaresinden kontrol ettim, bugün itibari ile  türkiye ihraç edildi yazdı.

1 push button  birde ,4 adet, microswitch htiyacım var,  eğer fiyatı , uygun olursa hepsini değiştirebilirim.belki, (ışıklı olanları var, aliexpresde.) bunları istanbulda alabileceğim bir yer biliyorumusunuz ?

çok teşekkürler,
AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 06, 2015, 16:42:48 ÖS »

Yavuz üstadın fotoğraflarına bakınca çakma olduğu anlaşılıyor

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 06, 2015, 20:24:55 ÖS »

sipariş ettiğim , pandora3 çakma anladığım kadarı ile, linki aşağıda kontrol ederseniz sevinirim. Artık hayırlısı, hiç oynamazsa o zaman çaresini düşünürüz.

@SERDAR1129, "çakma" diye üzülmene gerek yok zira sözümona "orijinal" tabir edilen pandora3'ün kendisi de çakma oğlu çakma bi cihaz günün sonunda

Yani bu çoklu kartlar temelde android benzeri bir işletim sistemi üzerinde çalışan MAME emulasyonundan ibaret. Oyunlar devre kartının üzerindeki SD karta atılmış ROM'lar şeklinde.

Sonuçta ucuz ve derli toplu bir MAME sistemi diye düşünün.

"Çakma" diye tabir edilenler de 1-2 sene önce Elf, Happy Fish v.s. diye satılan o zamanın güncel çoklu oyun kartlarıydı.

Bu kartlarda kullanılan işlemciler bazı oyunları emule ederken zorlanıyormuş. Belki farketmeyeceksinizdir bile.

Benim sinirime giden, uyanık çinlinin 30-40 dolar seviyesinde olması gereken eski çoklu kartları  Pandora3'müş gibi etiket basıp 70-80 dolar seviyesinde okutmaya çalışması.

SERDAR1129
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ekim 06, 2015, 20:32:41 ÖS »

Yavuz Hocam , teşekkürler, bir ferahlama oldu bende.

artık bu yola girdik bi kere, orjinal oyunlarıda fiyatı uygun  buldukça toplamaya karar verdim. cihazı ve 5 oyunu aldığım kişide 2 adet sidekick oyunları var, arayıp onlara talip oldum, haber verecek satarsa onları da alıp orj. oyun arşivide yapabilirim.

çok teşekkürler,
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ekim 06, 2015, 20:49:36 ÖS »

Pandora'nın performansını merak ediyorsan mekana beklerim dostum gelirken sıcak bi kahve getir ama... Kahkaha

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Ekim 06, 2015, 20:57:43 ÖS »

Pandora'nın performansını merak ediyorsan mekana beklerim dostum gelirken sıcak bi kahve getir ama... Kahkaha
Yerinde test imkanı ha iyiymiş
Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: