Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Clone Sega Mega Drive aldım. Yardım!  (Okunma Sayısı 6440 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
frankens_tein
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 03, 2015, 00:50:07 ÖÖ »

ebay'den clone sega mega drive aldım. 25 in 1 oyunlu Sesleri mono ama gayet güzel. Grafiklere gelince çizgili dağılmalar oluyor. Galiba cloneların grafik kalitesi berbat oluyor. Bir de anlamadığım altında iki tane anahtar var. Bir tane Anahtar PAL/NTSC ayarlarken, diğer anahtarın ne işe yaradığını bulamadım. Diğer Anahtar 4 seçenekli ve seçenekler şunlar O/N, O/P, J/N, J/P oluyor.

Clone kutusunda www.simbas.ru ve www.emotegroup.ru adresleri var. Modeli clone'nun VG-1627. İnternette ikinci anahtar için seçenekleri aradım ama bulamadım. Bu 4 seçenekli anahtarın ne işe yaradığını bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim!:)
« Son Düzenleme: Kasım 24, 2015, 20:15:38 ÖS Gönderen: frankens_tein » Logged
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2015, 01:13:04 ÖÖ »

İkinci switch, region switch olması lazım ama 4 seçenekliyse pal/ntsc switchi niye var bilmiyorum. Normalde şöyle oluyor:
English/NTSC (Amerika)
English/PAL (Avrupa)
Japan/NTSC (Japon)
Japan/PAL (Böyle bir şey yok aslında ama mümkün tabi)
Sizdeki switchler aşağı yukarı bunlara denk geliyordur ama diğer pal/ntsc niye var, niye 'O' harfi kullanılmış bilmiyorum.
frankens_tein
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2015, 01:42:58 ÖÖ »

Cevap için teşekkürler!
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2015, 08:33:47 ÖÖ »

En azından DC 9V 1Amper adaptör takarsan görüntü düzelir.
« Son Düzenleme: Kasım 03, 2015, 10:32:24 ÖÖ Gönderen: commander64 » Logged

frankens_tein
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2015, 20:03:27 ÖS »

Kendi adaptörü ile geldi. Sorun 320x224 çözünürlüğünün olması galiba. Kutusunda öyle yazıyor. 22" tv'ye takınca grafikler düzgün oldu. Sorun galiba devasa boyutlarda ki (47") ekrana takmadan kaynaklandı. Büyük ekran tv'lerde grafikleri gerçekten berbat.

Bu arada kullanım kılavuzu rusça, region switch 4 tane var üzerinde. Anlamlarını hala çözemedim. Birde TV'nin durumuna göre pal/ntsc switch var.

Aslında konu başlığını yanlış yerde açmışım onun için adminden özür dilerim.

Aklıma takılan soru şu bu cihaza everdrive kartuş alsam ebay'den üzerinde çalışır mı clone olmasına rağmen?

Ali express'de orjinal olmayan oyunlar 5$'dan taşıma dahil alınabiliyor; ama çok oyun almaktansa clone'da everdrive kartuş çalışır mı?

Saygılar!
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2015, 21:11:25 ÖS »

Teorik olarak Everdrive ekran menüsünden seçtiğin SD kart üzerindeki ROM bilgisini alıp kartın üzerindeki flash memory çipine yüklüyor.

Aslında Everdrive gibi çoklu klon kartuşlarda teknik olarak bi numara yok. Sadece ucuz bir eprom/flash programlayıcı olarak düşünebilirsin bunları.

Dolayısıyla "teorik olarak" bir sorun yaşamaman lazım. Ama fiziksel olarak denemişliğim yok bu söylediklerimi...

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2015, 04:05:29 ÖÖ »

Kendi adaptörü ile geldi. Sorun 320x224 çözünürlüğünün olması galiba. Kutusunda öyle yazıyor. 22" tv'ye takınca grafikler düzgün oldu. Sorun galiba devasa boyutlarda ki (47") ekrana takmadan kaynaklandı. Büyük ekran tv'lerde grafikleri gerçekten berbat.

Bu arada kullanım kılavuzu rusça, region switch 4 tane var üzerinde. Anlamlarını hala çözemedim. Birde TV'nin durumuna göre pal/ntsc switch var.

Aslında konu başlığını yanlış yerde açmışım onun için adminden özür dilerim.

Aklıma takılan soru şu bu cihaza everdrive kartuş alsam ebay'den üzerinde çalışır mı clone olmasına rağmen?

Ali express'de orjinal olmayan oyunlar 5$'dan taşıma dahil alınabiliyor; ama çok oyun almaktansa clone'da everdrive kartuş çalışır mı?

Saygılar!

Sorunun yükü ağır biraz. yavuzg nin düşüncesine katılıyorum. Ancak bazı çoklu kartuşların orjinal makinelerde çalışmadığını duymuştum. Yani olasılık var.

Bu arada sahibinden üzerinden everdrive satan biri var.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-oyun-konsol-konsol-sega-mega-ever-drive-cartrige-yeni-sifir-245183365/detay
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2015, 11:25:51 ÖÖ »

Bu tarz kartuşları orjinal almak lazım clone'lar bağ ağrısı yapıyor.

frankens_tein
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2015, 14:05:54 ÖS »

Clone kartuşlardan şikaeyetim yok. Orjinalini aratmıyor. Elimde üç tane clone kartuş var mega bomberman, flash back, street fighter II hepsini aliexpress'den tanesi taşıma dahil 5$ aldım. Clone kartuşlar çok iyi çıktı hepsi. Ever Drive'da aliexpress'de var. Bakalım belki ilerde onu da alıp denerim clone megadrive'da.

Cevaplar için tüm arkadaşlara teşekkür ederim!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: