Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımCommodore 64 tamiri konusunda yardım.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 tamiri konusunda yardım.  (Okunma Sayısı 11115 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
birakciksin
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 22, 2015, 19:40:38 ÖS »

Forum selam,

Öncelikle belirteyim böyle bir forumu bulmak beni çok mutlu etti. Yaşım 36, İstanbul'da yaşıyorum.

Uzun bir süredir yurtdışında yaşıyordum ve bir sene kadar önce kesin geri dönüş yaptım. Geçenlerde aklıma çok zaman önce kaldırdığım Commodore 64'üm geldi, kendisi eski kasa, old generation motherboard diye de geçiyor, sakladığım yerden çıkardım fakat sistemi bağladığım zaman sadece siyah ekran verdiğini fark ettim.

Internet üzerinde okuduğum yerlerde çip arızası ya da güç kaynağı arızası gibi çeşitli nedenler olabileceği söyleniyor. Benim elektronik bilgim çok az olduğu için size sormak istedim, bu cihazın tamiri ile ilgili yardım alabileceğim bir yer/kişi var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.  Masum
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2015, 21:46:23 ÖS »

Yer neresi?

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
birakciksin
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2015, 02:30:15 ÖÖ »

İstanbul, Beykoz.
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2015, 12:14:40 ÖS »

Benim C64'te de benzeri bir görüntü sorunu var, cihaz çalışıyor komutlara cevap veriyor ama ekran görüntüsü karma karışık, görüntü çipi değişirse düzelir belki, bu konuda yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mıdır.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2015, 13:11:37 ÖS »

Ben Ataşehir'deyim. Yakın olsak bi akşam üzeri müsait olduğumuz bir günde benim burada bakalım diyecektim...

hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2015, 13:30:00 ÖS »

Ben Ataşehir'deyim. Yakın olsak bi akşam üzeri müsait olduğumuz bir günde benim burada bakalım diyecektim...

Ben Kozyatağındayım, uygun bir zamanda benimkine bakma şansımız olur mu.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2015, 13:30:34 ÖS »

İlk yapacağınız hareket güç kaynağının doğru çıkış verip vermediğini kontrol etmek olsun.

birakciksin
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2015, 13:48:42 ÖS »

Delimawi cevabın için teşekkür ederim. Ataşehir tarafına müsait olduğun bir gün geçebilirim. Nasıl yapalım?
birakciksin
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2015, 14:03:57 ÖS »

İlk yapacağınız hareket güç kaynağının doğru çıkış verip vermediğini kontrol etmek olsun.

Tamamdır, teşekkür ederim bilgi için.
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2015, 18:54:12 ÖS »

hakkan, vic çipi soketlidir, çip pinlerini temizleyerek tekrar yerine tak, düzelmesi lazım 
hakkan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2015, 21:38:01 ÖS »

hakkan, vic çipi soketlidir, çip pinlerini temizleyerek tekrar yerine tak, düzelmesi lazım 

Bundan kaynaklanabileceğini tahmin etmemiştim, hemen deneyeyim, çok teşekkürler.
birakciksin
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Kasım 29, 2015, 04:05:34 ÖÖ »

Arkadaşlar çok fazla spam yapmak istemiyorum fakat son kez soracağım. Tamir konusunda yardımcı olabileceğini bildiğiniz bir kişi ya da kurum var mıdır? Teşekkürler.
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Kasım 29, 2015, 12:11:37 ÖS »

Onarabilecek bir şirket yok ne yazık ki... Eli havya tutanlarımız ise elden geldiğince yardımcı olabiliriz.

Ama başlangıç olarak kendi kendine yapılabilecekler var:

Örneğin, belki de sadece C64 içindeki sigorta yanmıştır ve arızası bu kadar basittir. Söküp değiştirip bir denemeli.

Olmazsa, hazır içi açıkken bir göz gezdirilebilir. Aşırı ısınan bir çip, kartta yanık izi, vb. var mı diye bakılabilir.

Kartın assembly no'su burada paylaşılabilir.

Ayrıca, hangi arıza belirtilerinin hangi çiplerle ilişkili olduğunu yazan şu sayfaya bakarak, sorunun olası kaynağı bulunabilir:

http://personalpages.tds.net/~rcarlsen/cbm/c64/c64-ic.txt

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Kasım 29, 2015, 12:39:55 ÖS »

Ctesi gunleri benim vaktim olabiliyor. Ama iki hafta boyunca yokum. Geldigimde ctesi gunu bakabiliriz bilgisayarlara.

birakciksin
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Kasım 30, 2015, 07:48:29 ÖÖ »

Onarabilecek bir şirket yok ne yazık ki... Eli havya tutanlarımız ise elden geldiğince yardımcı olabiliriz.

Ama başlangıç olarak kendi kendine yapılabilecekler var:

Örneğin, belki de sadece C64 içindeki sigorta yanmıştır ve arızası bu kadar basittir. Söküp değiştirip bir denemeli.

Olmazsa, hazır içi açıkken bir göz gezdirilebilir. Aşırı ısınan bir çip, kartta yanık izi, vb. var mı diye bakılabilir.

Kartın assembly no'su burada paylaşılabilir.

Ayrıca, hangi arıza belirtilerinin hangi çiplerle ilişkili olduğunu yazan şu sayfaya bakarak, sorunun olası kaynağı bulunabilir:

http://personalpages.tds.net/~rcarlsen/cbm/c64/c64-ic.txt

Bilgiler için teşekkür ederim, bakacağım.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: