Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSokağa atılmış evcil hayvanlar için kısa vade ve uzun vade yapılabilcekler
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sokağa atılmış evcil hayvanlar için kısa vade ve uzun vade yapılabilcekler  (Okunma Sayısı 13146 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 08, 2015, 21:43:10 ÖS »

4 aylikken gelmiş ve su an 16 yasinda olan bir kopek sahibiyim (sahiplikten ote dostluk artik bizimki). Hayvan sevgisi cok farkli bir olay, boyle bir konuyu burada gormek ve yorumlari okumak tekrar bana bu forumun kalitesini hatirlatti tesekkurler herkese.

Mumkun oldugunca, ufak tefek de olsa barinaklara da yardim yapabilirsiniz. Cope attiginiz gazeteler bile oralarda ise yariyor..

16 yaş oldukça fazla. Bildiğin dede olmuş

Peki dişlerde körelme var mı ?
arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2015, 21:44:01 ÖS »

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı ve çok çok teşekkür ederim.
Komşumun veterinere götürdüğünü belirtmiştim. İlk iş olarak komşumla gerekirse veterinerle görüşüp kedinin durumu ne imiş ne yapmışlar onu öğreneceğim. Veterinere her gittiğinde de 3-4 gün orda kalıyor. Buna paralel olarak yukarda belirttiğiniz kolay tüketebilecği veya normal mamaya tercih edeceği yiyecekler vereceğim. Bahçede derme çatma bir kulübe yaptılar bu kedi için ama içine neden girmediğini söylediniz. Kulübe olayına çözüm olarak biraz daha küçük ölçülerde köpeklerin çıkamayacağı yüksekçe bir yer arayışına gireceğim. Durumunda ve mama yemesinde bir gelişme olmazsa başka bir veterinere götüreceğim. Gelişmeleri paylaşacağım. Tekrar teşekkürler.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2015, 21:49:48 ÖS »

Yapı marketlerde biraz pahalıdır ama hırdavatçılardan nispeten ucuza bulabileceğiniz yalıtım malzemeleri ile girişi dar (köpeğin giremeyeceği) bir kulübe yapılabilir. Kışın da sıcak tutar.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Aralık 09, 2015, 10:30:50 ÖÖ »

Nasıl bir ruh halindesin onu çözemedim?, Hayvan ve insanı ayırdığımı düşünmen? Farklı bir algı oluşturmuşuz demekki?

hayvana acımayan , insana hiç acımaz.Sen bu resmi koyarak konunyu alaksız bir tarafa çekiyorsun yanlış yapıyorsun.Farklı başlık açılarak bu konuyu yazabilirsin.Yorum yapma.Konu ne olduğunu dikkatini çekerim.Anlaşıldı mı ?
« Son Düzenleme: Aralık 09, 2015, 10:40:42 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 09, 2015, 10:46:05 ÖÖ »

Benim gibi evi bahçeli arkadaşlar,illa mama şart değil, kedilere evde dolapta kalan ihtiyaç fazlası peynirleri vs et türevi yemeklerden sonra artan etleri vs vererek bahçeye alıştırabilir. 2 tane sıkıntısız bahçede dolaşıyorlar  Geneldede uyabilir hem israfın önüne geçmiş oluruz.

Birde PETSHOP tan hayvan alıp dışarıya bırakma meselesi var bizim bölgede çok yaşanıyor.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Aralık 09, 2015, 11:21:31 ÖÖ »

Bu işin en kolay çözümü belediyelerin verdiği veterinerlik hizmetlerinden faydalanmaktır. Mesela İzmir'de Buca belediyesinde bu hizmet var. Haber veriyorsunuz ilgileniyorlar.

Bende sokak hayvanları için parka suluk koydurdum. Olabildiğince destek olmaya çalışıyorum.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Aralık 09, 2015, 11:27:23 ÖÖ »

BUCA' nın ilgilendiğini bilmiyordum ustam diğer belediyeler
pek takmıyor bir ara bizim bölgedekileri zehirlemişlerdi ilgileri ve hizmet anlayışı bu kadar

Bu işin en kolay çözümü belediyelerin verdiği veterinerlik hizmetlerinden faydalanmaktır. Mesela İzmir'de Buca belediyesinde bu hizmet var. Haber veriyorsunuz ilgileniyorlar.

Bende sokak hayvanları için parka suluk koydurdum. Olabildiğince destek olmaya çalışıyorum.

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Aralık 09, 2015, 11:36:46 ÖÖ »

Buca'da ilgilenildiğine dair facebook sayfasından filan duyurular yapılıyor hep. Ben de Buca Belediyesi Park Gönüllüsü olduğum için devamlı takip ediyorum bazı şeyleri.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Aralık 09, 2015, 11:48:20 ÖÖ »

sonuçta bu hayvanlar uzaydan gelmedi zamanında insanların bakıp bıktıkları bir oyuncak gibi sokağa attıkları hayvanlar yaban hayatındanda gelmediklerine göre, insanlarda bilinç oluşması lazım 3-5 kişinin çabası yetersiz kalır.

Buca'da ilgilenildiğine dair facebook sayfasından filan duyurular yapılıyor hep. Ben de Buca Belediyesi Park Gönüllüsü olduğum için devamlı takip ediyorum bazı şeyleri.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 09, 2015, 12:07:21 ÖS »

Kedileri çok severim, eski evimiz daha müsait olduğu için çok kedi beslemişimdir, bakımını yaptıktan sonra insandan bile daha temiz hayvanlar.

Eğer bakabilecek durumdaysanız sahiplenin, hem sevap işlemiş olursunuz ama hayvanı evcilleştirdikten sonra tekrar sokağa bırakılmasına karşıyım, çünkü evcilleşen hayvan sokakta kimseden kaçmıyor, bazı art niyetli insanlar ya da çocuklar bu durumdan faydalanıp hayvana kötü davranabiliyor.

Bu yüzden kedilerin sokaktayken evcilleştirilmesi kötü bişey. Ya sahiplenip evinizde bakacaksınız ya da onu doğal ortamında evşilleştirmyeceksiniz.

En kötüsü de yavruyken evşilleştirilmesi, bazen görüyorum cadde ortasında yavru kedileri, her biri üstüne basacak ya da araba çarpacak gibi durumları var.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 09, 2015, 12:11:52 ÖS »

aynen böyle oluyor ustam,

kedi çok temiz hayvandır

hadis

“Rasûlullah (s.a.v.): Kedi necis değildir, o sizi çokça dolaşan birisidir” demişti. Ben ayrıca Rasûlullah’ın (s.a.v.) kedinin artığıyla abdest aldığını gördüm.

Rasûlullah (s.a.v.) buyurdular ki: “Bir kadın, eve hapsettiği bir kedi yüzünden cehenneme gitti. Kediyi hapsederek yiyecek vermemiş, yeryüzünün haşeratından yemeye de salmamıştı.”

Eğer bakabilecek durumdaysanız sahiplenin, hem sevap işlemiş olursunuz ama hayvanı evcilleştirdikten sonra tekrar sokağa bırakılmasına karşıyım, çünkü evcilleşen hayvan sokakta kimseden kaçmıyor, bazı art niyetli insanlar ya da çocuklar bu durumdan faydalanıp hayvana kötü davranabiliyor.

En kötüsü de yavruyken evşilleştirilmesi, bazen görüyorum cadde ortasında yavru kedileri, her biri üstüne basacak ya da araba çarpacak gibi durumları var.

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Aralık 09, 2015, 12:42:36 ÖS »

birde böyle hayvanlar (mahlukata hakaret olmasın) var!

https://www.youtube.com/watch?v=DQPsYemQiN4

arkas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 09, 2015, 13:02:46 ÖS »

Arkadaşlar ilginize yürekten teşekkür ediyorum. Gerekli bilgilerin konuda toplandığına, konuda olmayan faydalı bilgi gelme olasılığının düşüklüğüne ve yine konunun amacından sapmasını önlemek adına konuyu kilitliyorum. Bahsettiğim durum güncellemesini ilk gönderiyi düzenlemek yoluyla yapacağım. Tekrar teşeklürler.

Commodore 64G
Amiga 500
PS2
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: