Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRetro Entertainment System (İnceleme gibi bir şey)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Entertainment System (İnceleme gibi bir şey)  (Okunma Sayısı 16023 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 13, 2015, 17:50:18 ÖS »

Almayı düşünen olur falan bir ön inceleme bulunsun diye yazıyorum.

Geçen hafta bir arkadaştan bu cihazı aldım. Retro-bit firmasının retro entertainment system adlı ürünü.

Alırken oldukça heyecanlandım çünkü bildiğiniz gibi temiz bir NES PS3 fiyatını bulabiliyor

(300dolar civarı sanırım). Benim gibi kısıtlı bir bütçe ile retro keyfi yaşamak isteyenler için oldukça maliyetli.

Ben de cihazı görür görmez alma kararı verdim. Arkadaşa mesaj attım ve bir süre de telefonla konuştuktan sonra 3 oyunla birlikte cihazı aldım. Kargoyu alıp eve geldiğim gibi de bağladım televizyona.

Cihaz küçük. Neredeyse bir kartuş boyutunda ve plastiği oldukça kalitesiz.

Adaptör amerikan (110v AC 6v DC 25mAh) ancak şu maestro marka 20 liralık vidalamanın 6v

adaptörünün kutuplarını değiştirince çalışıyor.

Kollar (kutudan iki tane çıkıyor) vasat, elimden kalabilir. Ancak kablosu yeter (Başka bir joypad kullanılabilir). Orjinal sokete sadık kaldıkları için elinizde orjinal kol varsa kullanabilirsiniz, bende yok o nedenle kutudan çıkanlarla yetinmeliyim şimdilik.

Ve özellikle belirtilmesi gereken husus cihazın NTSC olduğu. Yani benim 15 yaşındaki PAL televizyonda görüntü siyah beyaz.

Onu geçtim (çünkü normal bir durum, muhtemelen satıcı lcd veya yeni bir tüplü tv ile kullanıyordu ve direkt renkli görüntü almıştı) üflüyorum, ciğerime çekiyorum görüntü allak bullak.

Kartuşlar kirlenmiştir dedim. Söktüm sildim bir güzel. Bildiğiniz çamur gibi kir çıktı. Tamam dedim nedeni buymuş.

Taktım makineye 10 denemeden birinde çalışıyor. Diğer denemelerde görüntü aynı.

Olmadı cihazı söktüm. İçi gerçekten çok... (nasıl desem) basit. Hani bir kartuş boyutunda dedim ya (ki bu kartuşlar da kutularının %20-30'u kadar yer kaplar zaten) biraz daha küçültülüp kartuşa takılacak bir soket haline dönüştürülebilirmiş. Hatta fiyatını düşünürsek her kartuşun içerisine bundan yerleştirilip mini cihazlar yapılabilir

Basitlikten de geçtim (geçe geçe nerelere geleceğiz bakalım) lehimler berbat. Sanki bir fabrikada

değil de evde benim tarafımdan yapılmışlar (övünmek gibi olmasın çok iyi soğuk lehim yaparım).

Neyse üç beş lehim yeniledim ve makineye taktım. Ninja gaiden yine arada sorunlu, ama artık bir kaç denemede çalışıyor. TMNT ve Batman ise artık nazlanmıyor...

Video görmek isteyen olursa aşağıdaki linkte var.
(pek iyi olmadı eski fotoğraf makinesi ile çektim (oğlan uyuduğundan ses de kısık)

https://yadi.sk/i/_6-yJlJamCDDY

Fotoğrafları göremeyenler için fotoğraflar topluca aşağıdaki linkte var;
https://yadi.sk/d/fgzhO7nVmCEJJ
« Son Düzenleme: Aralık 13, 2015, 18:10:15 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
Enson
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2015, 18:07:26 ÖS »

Ellerine sağlık, güzel fikir verici bir inceleme olmuş, konuda resim yok mu? göremediğimden sordum, (eğer varsa da ben göremiyorum, bazı konularda böyle oluyor)
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2015, 18:09:09 ÖS »

Ellerine sağlık, güzel fikir verici bir inceleme olmuş, konuda resim yok mu? göremediğimden sordum, (eğer varsa da ben göremiyorum, bazı konularda böyle oluyor)

Resim var ama göremiyorsanız aşağıya topluca attım hepsini

https://yadi.sk/d/fgzhO7nVmCEJJ
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2015, 19:11:13 ÖS »

Bu firmanın cihazlarında everdrive'lar çalışsa hiç düşünmeden 5. versiyonunu alıcaktım ama everdrive'ları orjinal kartuş gibi algılamadığı için vazgeçtim. Orjinal kartuşa para yetişmez.

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2015, 19:23:51 ÖS »

Bu firmanın cihazlarında everdrive'lar çalışsa hiç düşünmeden 5. versiyonunu alıcaktım ama everdrive'ları orjinal kartuş gibi algılamadığı için vazgeçtim. Orjinal kartuşa para yetişmez.

Ben de numune aldım bir tane

Elimdeki oyunlar güzel. Çok iyi fırsatlar gelmedikçe önüme, başka da oyun almam herhalde.
« Son Düzenleme: Aralık 13, 2015, 19:25:52 ÖS Gönderen: gergozen » Logged
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2015, 19:49:01 ÖS »

Micro Genuis'da everdrive sorunsuz çalışıyor. Diğer klonlarda denemedim.

Cihaz olarak Supercom 72 sanki bunlardan daha iyi gibi. Tek artısı 60hz sanırım.

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2015, 21:32:36 ÖS »

Retrobit'in klon sistemlerine güzel diyen henüz görmedim zaten, retrobit duo, gibi birden çok sistemi hardware klon olarak çalıştıran cihazları cazip gelse de ufak bir araştırmada çok kişilerce kötülendiğini görüyorum yabancı sitelerde.

Bu cihaz yerine bir supercom çok daha mantıklı olurmuş gerçekten de, ki 80, 120 lira arasına bir kol ile nes cihazlar da çıkabiliyor türkiyeden.
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2015, 00:59:54 ÖÖ Gönderen: varol » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 13, 2015, 21:35:00 ÖS »

Alıntı
Alırken oldukça heyecanlandım çünkü bildiğiniz gibi temiz bir NES PS3 fiyatını bulabiliyor

(300dolar civarı sanırım). Benim gibi kısıtlı bir bütçe ile retro keyfi yaşamak isteyenler için oldukça maliyetli.

300 dolara NES mi olur abi yanlış cihazdan mı bahsediyorsun acaba.

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 13, 2015, 23:56:22 ÖS »

Alıntı

300 dolara NES mi olur abi yanlış cihazdan mı bahsediyorsun acaba.

Ben plastiği kırılganlaşmış kötü durumdakileri bile 100 liranın altında denk gelmedim hiç. Ya içi çılıp plastik kısımları iyi kötü tamir görmüş oluyor yada plastik artık dökülüyor.

Durumuna göre 300 dolar temiz bir set için normal aslında.

http://www.ebay.com/itm/Nintendo-Entertainment-System-NES-Action-Set-In-Original-Box-w-inserts-games-/272069070355?hash=item3f58948e13:g:0FMAAOSwbdpWZS0-

http://www.ebay.com/itm/NES-Action-Set-CONSOLE-Controllers-RED-Zapper-Mario-Duck-Hunt-COMPLETE-in-BOX-/252202095631?hash=item3ab86a940f:g:0KMAAOSw7FRWZKle
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2015, 00:05:17 ÖÖ »

Kutulu ve sıfır ayarında olursa 500-600 lira verilebilir ama 300 dolarda çok olmuş. Neyseki ülkemizde azda olsa NES bulunabiliyor yoksa amerikalıların fahiş fiyatlarına kalacaktık. Aslında onlara göre de normal fiyatlar çünkü bizim paramızın değeri yok. Onların 300 dolarını bizim 300 lira gibi düşünürsek normal satıyorlar.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2015, 00:21:31 ÖÖ »

@gergozen, sanırım diğer konu başlığında bahsettiğin NES klonu cihaz bu.

Kişisel yorumlarım;

1) Maalesef beş para etmez bir cihazmış. O işçilik ne kötü öyle. Bit pazarında 1-5 TL arası bulduğumuz ve tezgaha eğilmeye bile zahmet etmediğimiz türden bir famiclone. Damlacıklı dediğim buydu işte, gavurlar NOAC (Ness-on-a-chip) diyor.
2) Güzel bir Supercom72 tercih et bence @FatihHazretleri'nin de dediği gibi. Bunu da salla çöpe gitsin. Soketleri işe yarar belki projelerde Bu arada her Supercom72 de kaliteli değildir. Onların da NOAC versiyonları var. NOAC versiyonlarının soketlerini söküp çöpe atıyorum. Sonunda bir tane "gerçek" NES klonu olan Supercom72 buldum (PPU ve CPU'su olan) onu saklıyorum
3) $300 NES olmaz, yani prensip icabı olamaz. Kutusunda NIB kondüsyonda belki. Yani bu forumda bile 150-200 TL arası güzel setler satılıyor. Kutulu action seti sana Türkiye'de kondüsyonuna göre 300-400 TL hadi abartıyorum 500 TL'ye satabilecek bir arkadaş mutlaka bulursun...

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2015, 00:45:53 ÖÖ »

@gergozen, sanırım diğer konu başlığında bahsettiğin NES klonu cihaz bu.

Kişisel yorumlarım;

1) Maalesef beş para etmez bir cihazmış. O işçilik ne kötü öyle. Bit pazarında 1-5 TL arası bulduğumuz ve tezgaha eğilmeye bile zahmet etmediğimiz türden bir famiclone. Damlacıklı dediğim buydu işte, gavurlar NOAC (Ness-on-a-chip) diyor.
2) Güzel bir Supercom72 tercih et bence @FatihHazretleri'nin de dediği gibi. Bunu da salla çöpe gitsin. Soketleri işe yarar belki projelerde Bu arada her Supercom72 de kaliteli değildir. Onların da NOAC versiyonları var. NOAC versiyonlarının soketlerini söküp çöpe atıyorum. Sonunda bir tane "gerçek" NES klonu olan Supercom72 buldum (PPU ve CPU'su olan) onu saklıyorum
3) $300 NES olmaz, yani prensip icabı olamaz. Kutusunda NIB kondüsyonda belki. Yani bu forumda bile 150-200 TL arası güzel setler satılıyor. Kutulu action seti sana Türkiye'de kondüsyonuna göre 300-400 TL hadi abartıyorum 500 TL'ye satabilecek bir arkadaş mutlaka bulursun...

Hocam ben de kalitesizliğini göstermek için açtım başlığı. Ancak 20 dolarlık bir cihaz için başarılı yine de. Sorun benim televizyonun eski olması.

Supercom72 alayım da, 30 liraya da var, 100 lira civarına da. Onun daha kaliteli olacağının garantisi yok ki. Dediğiniz gibi (ve bu cihaz gibi) devre kartına entegre chip kullanılmadığını nereden bileceğim ?

Aslında mantıken kutulu temiz bir cihaz için 300 dolar normal. Çünkü cihaz zaten o fiyattan çıkmış piyasaya. Ama bir konuda haklısınız. 300-500 tl aralığında denk gelebiliyor. Ama ben bir cihaza o kadar bütçe ayıramam. Hadi ayırdım. Cihaz yine ntsc olursa Diğer başlığı başa sarmam gerekir.

Olmadı 40-50 liraya multi system bir tv alacağım artık
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2015, 00:49:56 ÖÖ »

Supercom72  bulduğunuzda satan kişiden içini açıp fotoğraflamasını rica edersiniz, tek büyük bir board ise muhtemelen düzgün bir hardware klondur, ufak ufak board'lar ribbon kablolarla birbirine bağlanmış işlemci de epoksi ile korunuyorsa uzak durulası bir klondur.

Standart 4 yıldız vida var kasada sanmıyorum çok çekinsin en azından forumda satanlar.

Supercom72 den başka olarak da nes kasasına çok benzeyen ama daha ufağı olan bir klon var, kartuşlar yine nes gibi yandan besleniyor çıkması için arkada release daha doğrusu ittirme butonu var, (bazı versiyonlarında hem 60 hem 72 pin giriş bulunabiliyor bu modelin) yine düzgün ve çirkin board'lı versiyonları var bunun da.
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2015, 01:00:29 ÖÖ Gönderen: varol » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 14, 2015, 01:10:20 ÖÖ »

Bende var Supercom72 ama içini açıp hiç bakmadım, şimdi merak ettim nasıl diye. Yarın açar bi bakarım.

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Aralık 14, 2015, 11:40:08 ÖÖ »

Supercom72 den başka olarak da nes kasasına çok benzeyen ama daha ufağı olan bir klon var, kartuşlar yine nes gibi yandan besleniyor çıkması için arkada release daha doğrusu ittirme butonu var, (bazı versiyonlarında hem 60 hem 72 pin giriş bulunabiliyor bu modelin) yine düzgün ve çirkin board'lı versiyonları var bunun da.

@gergozen
Bende bundan bir tane var ama 50HZ. Soketlerini bir projem için söktüm. NOAC değil, CPU-PPU'lu. Bu elindekinin soketlerini buna takarım hem ufak bir proje olur dersen hediye göndereyim.

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: