Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRetro Entertainment System (İnceleme gibi bir şey)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Entertainment System (İnceleme gibi bir şey)  (Okunma Sayısı 16011 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Aralık 14, 2015, 12:25:33 ÖS »

Supercom72 den başka olarak da nes kasasına çok benzeyen ama daha ufağı olan bir klon var, kartuşlar yine nes gibi yandan besleniyor çıkması için arkada release daha doğrusu ittirme butonu var, (bazı versiyonlarında hem 60 hem 72 pin giriş bulunabiliyor bu modelin) yine düzgün ve çirkin board'lı versiyonları var bunun da.

@gergozen
Bende bundan bir tane var ama 50HZ. Soketlerini bir projem için söktüm. NOAC değil, CPU-PPU'lu. Bu elindekinin soketlerini buna takarım hem ufak bir proje olur dersen hediye göndereyim.

Hocam gönderebilirseniz çok sevinirim.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Aralık 14, 2015, 14:53:23 ÖS »

Benim Supercom72 nin içini açtım resimdeki gibi bişey çıktı, anakartın altına da bi tane kartuş lehimlemişler kendi hafızasında oyunlar var. Bu çöp model mi yoksa düzgün bir klon mu?

Gerçi çıkarmışken takıp biraz oynayım dedim daha önce bu cihazda kullandığım yan sanayi 9V 1200 mah adaptörü takmıştım sorunsuz çalışıyordu, yine taktım bu sefer çalışmadı, cihazdan yanık kokusu geldi, acaba yanlış adaptör mü kullandım diye baktım ama önceden de bunu takmıştım niye yandı anlamadım. Adaptör girişinin hemen önünde soğutuculu bi devre var o çok ısınmış herhalde o yandı. Bu ara cihaz yakmak hobi oldu bende. Kahkaha Çöp modelse üzülmeyim bari.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Aralık 14, 2015, 15:40:02 ÖS »

Şimdi "çöp" dediğimi de açayım biraz, zira her NOAC çöptür diye de bir kural yok;

1) NOAC'larda "jailbar" yani dikey kalın gölgelenme veya renk tonu değişimi şeklinde kendini gösteren bir tasarım hatası var. Bu her NOAC'da vardır diye bir kural yok ama genel olarak durum böyle. Bu yüzden "çöp" diyorum.
2) İçinde gerçek PPU, CPU ve RAM çipleri bulunan klonların bir diğer avantajı ise orijinal donanımlar için en ucuz yoldan yedek parça sağlayabilmeleri. Yani elinizdeki orijinal NES veya Famicom'un PPU'su, CPU'su veya RAM'i bozulursa rahatlıkla Supercom'un PPU'sunu, CPU'sunu veya RAM'İni kullanabilirsiniz (PPU PAL veya NTSC olarak değişiyor tabii ki).

@segaa, senin Supercom'a gelirsek NOAC ama ilk nesil NOAC'lardan sanırım zira RAM çipleri dışarıda (Hyundai yazan çipler) ama PPU ve CPU damlacığın içine tıkılmış. Yani tasarım arada bir yerlerde, enteresan...

Yanık kokularına gelince bu aralar senin etrafında Murphy dolaşıyor demekten başka bir şey gelmiyor aklıma Kahkaha

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Aralık 14, 2015, 16:15:49 ÖS »

Yavuz abi bi tersliktir gidiyor ama napalım sağlık olsun. Daha önceden konsolu çalıştırmıştım aynı adaptörle, oyun da oynamıştım ama hafızasındaki oyunları unuttum, neler vardı diye tekrar kontrol etmek için heyecanla taktım TV ye yandı cihaz. Kahkaha
Hatırladığım kadarıyla hafızasında kayda değer güzel bir oyun yoktu, en kralı marioydu sanırım. Kahkaha Şöyle flintstones falan olsaydı keyifle oynardım.

Bunun içinde gerçek PPU ve CPU olsaydı bile onları sökmek için geri takmak için bi sürü alet falan lazımdı, üflemeli havya makinesi, krem lehim, flux + ustalık vs falan, ancak senin yapabileceğin işler. Kahkaha
ama RAM çiplerinin ayakları kartın altından çıkmış, üzerine yatık değil, normal havya ve lehim pompası ile kolayca sökülebilir gibi geldi.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Aralık 14, 2015, 18:44:51 ÖS »

Elime bugüne kadar hiç değilse 20 kadar klon makina geçmiştir ki bunlardan bazıları noac bazıları da değildi. Ama cihazlanrdan  aldığım performans hepsinde nerdeyse aynıydı JAİLBAR-ÇİZGİLİ GÖRÜNTÜ VE RENK TONLARI DIŞINDA.

Jailbar sorunu  genel olarak CPU/PPUnun konumu, NOACın kalitesi ve boardun tasarımı ile alakalıyken  renk tonlarındaki kaymaların video çıkışı ile ilgili elektronik elemanların doğru değerlerde kullanılmasına dayandığını farkettim.

Yani özet olarak ister noac olsun ister hardware klon icraat şekli asıl farkı yaratan unsur oluyor.
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2015, 18:46:28 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2015, 16:46:46 ÖS »

Benim Supercom72 yanmamış, tekrar kutuları kontrol ettim yanlış adaptör kullanmışım, yanlış kullandığım adaptörü Sneste kullanıyordum artık eksik mi geldi çalışmadı yoksa fazla mı geldi bilmiyorum. 9V 850Mah adaptör vardı onu kullandım sorunsuz çalıştı.

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Aralık 16, 2015, 17:20:15 ÖS »

Benim Supercom72 yanmamış, tekrar kutuları kontrol ettim yanlış adaptör kullanmışım, yanlış kullandığım adaptörü Sneste kullanıyordum artık eksik mi geldi çalışmadı yoksa fazla mı geldi bilmiyorum. 9V 850Mah adaptör vardı onu kullandım sorunsuz çalıştı.

Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir sonra buldururmuş
blackemre
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Aralık 16, 2015, 18:50:25 ÖS »

Güzel bir inceleme olmuş.Benim de almayı düşündüğüm bir makineydi bu alet.Yabancı sitelerden almayı planlıyordum,resimlerde güzel bir duruşu var gibi gözüküyor.Ama kasasının bu kadar basit olacağını tahmin etmiyordum.Bu incelemeden sonra Res cihazından vazgeçtim diyebilirim.
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Aralık 16, 2015, 21:06:47 ÖS »

Güzel bir inceleme olmuş.Benim de almayı düşündüğüm bir makineydi bu alet.Yabancı sitelerden almayı planlıyordum,resimlerde güzel bir duruşu var gibi gözüküyor.Ama kasasının bu kadar basit olacağını tahmin etmiyordum.Bu incelemeden sonra Res cihazından vazgeçtim diyebilirim.

Cihazın içi kadar plastiğinden de hayır beklememek lazım. İnce ve kırılganlaşmaya çok uygun.

Teneke bir kasa yapsalarmış da evladiyelik/modifiyelik olsaymış. 
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Aralık 16, 2015, 21:57:29 ÖS »

Bir de pek övülen yeni üretim famiclonelardan game techden bahsetmek istiyorum:
Seninikinin aynısı sayılır ve alınan parayı hak etmeyen bir ürün. retrobitmiş, famiclone hyperkinmiş, gametech neofamiymiş hepsi aynı mal. teknik olarak temiz aletler ama fiyatına göre düşük cihazlar. Beyaz famicom kasalı üzerince micro genius yazan 9 pin kol girişli expansionlı (yada iki geniş porta sahip)klonlar tek çip olup (damla değil) en beğendiğim üründür. tabi bunlar 72 pin değil malesef.
resimdeki dendy junior temelde aynı şey:

Aynı zamanda bir toploder NESten daha temiz görüntü veriyorlar, sesi bilemem.

« Son Düzenleme: Aralık 16, 2015, 22:13:21 ÖS Gönderen: cengizermis » Logged

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Aralık 16, 2015, 21:59:19 ÖS »

tek çip olup beğendiğim anakartlardan:
 elime 3-4 tane geçti ve hepsi de harika görüntü veriyordu: yersizlikten hepsini yolcu ettim:

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Aralık 16, 2015, 22:27:00 ÖS »

elime 3-4 tane geçti ve hepsi de harika görüntü veriyordu: yersizlikten hepsini yolcu ettim:

Bunun aynısı bende var, Micro Genius beyaz kasa famicom tasarımlı değil mi? Yıllar önce 96 ylında falan yeraltı çarşısından babamla birlikte almıştık, yanında 50 milyon in 1 kaseti vardı, tabiki sadece içerisinde 15 kadar oyun gerçekti, diğerleri tekrarı falan.

Yine de çok güzel ve popüler oyunlar vardı. Geçenlerde bit pazarında dolaşırken aynısını kutulu olarak buldum çok sevindim. Bir tek kaseti yoktu. Görüntü ses falan mükemmel. Ayrıca benim ilk konsolumdu.

Buda konsolumun resmi.

gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Aralık 16, 2015, 22:46:09 ÖS »

Hocam resimdeki lehimlerin parlaklığı bile farklı. Bendeki cihazın lehimlerinin neredeyse hepsinin yenilenmesi lazım...
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: