Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 19   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Niyet ettim kendim için bir kabin yapmaya, açtım Browser'ı uydum Yavuz abiye...  (Okunma Sayısı 173598 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 14, 2016, 11:50:01 ÖÖ »

Bazı ATI kartlara özel firmware geçilerek de arcade vga kartı haline getirmek mümkün. @_joker bunu yapmıştı. Ben tecrübe etmedim henüz...

Evet. Ati HD4XXX serisi ekran kartlarını çok kolay bir şekilde, arcade vga haline getirebilirsiniz.

Burada detaylı anlatmaya çalıştım.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 14, 2016, 13:17:09 ÖS »

Bazı ATI kartlara özel firmware geçilerek de arcade vga kartı haline getirmek mümkün. @_joker bunu yapmıştı. Ben tecrübe etmedim henüz...

Evet. Ati HD4XXX serisi ekran kartlarını çok kolay bir şekilde, arcade vga haline getirebilirsiniz.

Burada detaylı anlatmaya çalıştım.

Ultimarc'ın en son ArcadeVGA kartı ATI HD5450. Acaba 5xxx serisi için bir firmware güncelleme varmıymış biliyormusun?

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 14, 2016, 13:48:17 ÖS »

Ultimarc'ın en son ArcadeVGA kartı ATI HD5450. Acaba 5xxx serisi için bir firmware güncelleme varmıymış biliyormusun?

Abi onu gördükten sonra biraz araştırmıştım fakat bulamadım.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Mart 14, 2016, 22:49:54 ÖS »

@joker_
abi şöyle bişey demiş atom15 sitesinde:

"Bear in mind that the modifications applied to the firmware only operate during the BIOS post and the operating system loading process. Once the operating system device drivers take control of the display card it will behave exactly the same as any normal card. This means that you will need to use system specific methods in order to customize the video output from the operating system itself, provided these methods are available."
Yani işletim sistemi yüklendikten sonra da 15e devam etsin diye özel  driverlarını da yüklememiz gerekiyor anlamına geliyor değil mi?

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mart 15, 2016, 08:41:02 ÖÖ »

@joker_
abi şöyle bişey demiş atom15 sitesinde:

"Bear in mind that the modifications applied to the firmware only operate during the BIOS post and the operating system loading process. Once the operating system device drivers take control of the display card it will behave exactly the same as any normal card. This means that you will need to use system specific methods in order to customize the video output from the operating system itself, provided these methods are available."
Yani işletim sistemi yüklendikten sonra da 15e devam etsin diye özel  driverlarını da yüklememiz gerekiyor anlamına geliyor değil mi?

evet abi düşük çözünürlükleri görebilmek için quickres ve crtemudriver kurulu.

Bu işlem; 31khz desteği olmayan crt televizyonlarda, bilgisayar açılıp, windows'a düşene kadar geçen süreçte, televizyona 31khz sinyal gidip şase'ye zarar vermemesini garantiye almak için
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Haziran 10, 2016, 13:35:52 ÖS »

Uzun zamandır kokpit projesinden kafayı kaldıramıyordum. Özellikle de bir pc'de 6 adet ekranı nasıl çalıştıracağım kısmı bayağı kafa yordu. O yüzden kabine pek bakamadım, geçen hafta sonu T-molding kanalını açtım, haftasonundan bu yana da verdiğim siparişler gelmeye başladı. Bu cumarteside kabini iyi kötü ayaklandırırım diyorum.
Pcdata nın konusunun üzerinden tekrar geçtim (kendisi çok soru sorduğum için benden bıktı cevap vermiyor artık  ) kendisi pc yi açma kapama test ekranı çağırma (ki o nedir?) için gizli tuşlar yapmış, ayrıca select game start game gbi butonlar koymuş ön tabloya, bunları koymak şartmıdır? Eğer şart ise bendeki butonlar yetersiz kalacak 3-4 buton nereden alabilirim?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Haziran 10, 2016, 14:43:49 ÖS »

o extra butonlar tamamen sana kalmış. İstersen PC'ye wireless bi klavye tak, klavyeyi de kabinin yakınında bi yere koy, ihityacın olduğunda klavyeden hallet işini

ya da illa tam bütün olsun dersen o "servis" butonları için illa arcade tipi buton kullanmana gerek yok, elektronikçiden alacağın basit push butonlar kullanıp kabinin gizli bir yerine monte de edebilirsin

illa arcade buton istersen forumdan @yolcunet'e sor onda bolca buton vardır.

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
.
« Yanıtla #37 : Haziran 10, 2016, 15:30:52 ÖS »

Azul mame pc kurcaksan sana maxımus arcade fronted programını onerırim mame için gayet iyi oyuna gırmek,çıkmak credit start gıbi işlevleri kısıtlı tuşlarla yapabilirsin,2 li kombinasyonlarla degişık görevler atayabilirsin,ama illa tuş ekleyeyim dersen oda olur...
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Haziran 10, 2016, 15:47:05 ÖS »

Aynen pc mame kuracağım, hiçte fazladan tuş filan almak istemiyorum artık. Bir an önce kasayı toplayıp oynamak istiyorum. Elimde 14 buton var zaten. Olmadı bir tane sadece pcyi açmak için eklerim yeter. Maximus Arcade Fronted ı nereden indirebilirz?
Bir de Yavuz abi görselleri oluşturabileceğimiz hazır bir template varmı bilhassa butonların geleceği tablonunkilerde buton çapları vs nasıl ayarlanıcak?
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Haziran 10, 2016, 23:51:04 ÖS »

Ambalajı böyle janjanlı yapsak nasıl durur sizce ? 

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Haziran 11, 2016, 00:28:59 ÖÖ »

Çok cancanlı biraz sade olursa daha güzel olacak

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Haziran 11, 2016, 00:33:42 ÖÖ »

Çok cancanlı biraz sade olursa daha güzel olacak

varmı fikir alabileceğim bir site
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Haziran 11, 2016, 01:14:37 ÖÖ »

Ekran kartını patchlersek bios ekranını falanda kaymadan hatta Windows 7 logosunuda kaymadan görebilir miyiz ?

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Haziran 11, 2016, 13:42:52 ÖS »

Ekran kartını patchlersek bios ekranını falanda kaymadan hatta Windows 7 logosunuda kaymadan görebilir miyiz ?

Evet bios ve Windows logosu görünebilir
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Haziran 11, 2016, 14:19:24 ÖS »

Evet bios ve Windows logosu görünebilir

Eyvallah

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 19   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: