|
dodogildo
Ziyaretçi
|
 |
« : Ocak 06, 2016, 23:29:29 ÖS » |
|
C64'ünü süs olarak saklamayan ve gerçekten kullanan herhangi biri, eğer aklını peynir ekmekle yemediyse modifiyesiz, 30 yıllık bir adaptörden beslemez. Peki ne mi yapilacak? Henüz sipariş listesi dolmadan sav64 second batch'e kaydolunacak: http://www.amibay.com/showthread.php?t=79439
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
i_r_on
|
 |
« Yanıtla #1 : Ocak 06, 2016, 23:32:27 ÖS » |
|
|
|
|
|
|
|
Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001> twitter | blog
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2016, 07:51:59 ÖÖ » |
|
C64'ünü süs olarak saklamayan ve gerçekten kullanan herhangi biri, eğer aklını peynir ekmekle yemediyse modifiyesiz, 30 yıllık bir adaptörden beslemez.
fakat hala 30 yıllık adaptörden besleyen var  Örnek, ben  Kesinlikle haklısın yeni adaptör kullanmak lazım. Yoksa elimize alırız birgün 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2016, 11:06:19 ÖÖ » |
|
Commodore adaptörlerinin ne kadar tehlikeli olduğunu, makineyi komple uçurabileğini bildiğim halde, sırf üşengeçliğimden adaptör sepetimdeki 30 yıllık adaptörlerden rastgele birini seçip kullanmaya devam ediyorum. Hatta forumun derinliklerinde Commodore adaptörlerinin riskleri ile ilgili açtığım bir başlak da olacaktı.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #4 : Ocak 07, 2016, 11:09:52 ÖÖ » |
|
Bu aslında sadece koruyucu, adaptör ile C64 arasına takılıyor. Biz aslında yeni generasyon C64 adaptörü projesi mi yapsak? Yada var mı acaba yapılmışı?
|
|
|
|
|
|
Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
|
|
|
|
dodogildo
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #5 : Ocak 07, 2016, 11:26:15 ÖÖ » |
|
Sadece korumuyor. Ayrıca başka kaynaktan besleme de alabiliyor. 5VDC ve 9VAC girişleri var. Mesela orijinal adaptörünüzün 5VDC'i bel verirse (ki sav64 bunu anlayıp kesiyor ve sizi uyarıyor.) o zaman adaptördeki 5Vyi iptal edersiniz ve sadece 5Vyi dışardan alırsınız. İsterseniz de hem 5V hem 9V dışardan alıp orijinal adaptörü çöpe atarsınız.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilkerficicilar
|
 |
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2016, 11:37:33 ÖÖ » |
|
C64 adaptörünü bir KGK'ya bağlı kullanmak bu SAV64'e alternatif bir çözüm gibi görüktü.
Ya da aslında herhangi bir USB cep tel şarjı kullanılabilir. C64 9-12V olmadan da çalışıyor (SID hariç). C64'ün güç girişi hint kumaşı da değil üstelik, elektronikçilerde bu DIN plug bulunabiliyor.
9V hattı içeride rektifiye edildiği için kritik değil, ayrı bir adaptörden de giriş alınabilir ya da bir voltaj katlayıcı ile 5V, 10V'a çıkarılıp beslenebilir.
9-12V hattı AC değil DC olarak beslenirse sadece 6526'ların TOD saati çalışmıyor (50HZ'i bu AC'den alıp kullandığı için).
Bu arada ben eski PC güç kaynaklarını da C64'te sorunsuz kullanmıştım. Üstelik switching PS olduklarından gayet güvenliler, sadece fazla büyükler.
Kısaca, cep telimizi emanet ettiğimiz o ufacık şarj adaptörleri üzerinden bir proje geliştirilebilir gibi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #7 : Ocak 07, 2016, 11:40:35 ÖÖ » |
|
Ben ilker'e katılıyorum... C64 Adaptör projesi yapılsa, ucuz, güvenli ve mümkünse ufak süper olur...Elektrik/elektronikten anlamadığımdan, bana hiç zor görünmemiştir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2016, 12:26:08 ÖS » |
|
Doğrudan C64 ve 1541 besleme çıkışları (1 adet C64, 2 adet 1541C) olan bir adaptör güzel olurdu. Bu arada benim gözlemim Commodore 8-bit cihazların güç dalgalanmalarına karşı oldukça dayanıklı olduğu yönünde. PC'ye geçtikten sonra UPS ya da akım korumalı priz kullanmamaya bağlı sayısız anakart ya da bileşen sorunu gördüm ama 80'li yılların koşullarında (zırt pırt elektrik gider gelir, voltaj ve akımda sürekli dalgalanmalar olur) bile pek bir sorunla karşılaşmadım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
joker_
|
 |
« Yanıtla #10 : Ocak 07, 2016, 12:39:15 ÖS » |
|
Commodore adaptörlerinin ne kadar tehlikeli olduğunu, makineyi komple uçurabileğini bildiğim halde,
Sadece makina gitse iyi. Önce kartuş portunu uçuruyor. Üzerinde o anda kartuş varsa direkt yanıyor. Daha önce forumdan bir arkadaşın Ultimate-II kartuşu yanmıştı bu yüzden 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #11 : Ocak 07, 2016, 12:43:58 ÖS » |
|
C64 ve 1541-II besleyen, güvenilir ve nispeten ufak bir adaptör projesi bence de çok güzel olur... Ray Carlsen'in sayfasında olanlar gibi olmaması tercih sebebidir...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dodogildo
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #12 : Ocak 07, 2016, 12:44:43 ÖS » |
|
Olmayacak bir şeyle vakit harcamaktansa sav64'ü taklit etmek isteyenleriniz olursa Carlsen'in eliyle çizdiği şemayı paylaşayım (son hali bundan ne kadar farklı bilemem): 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ilkerficicilar
|
 |
« Yanıtla #13 : Ocak 07, 2016, 12:58:38 ÖS » |
|
"Olmayacak bir şeyle vakit harcamak" !!!
Ne kadar da kısıtlayıcı, ufuk kapayıcı bir söz!.. Yahu C64 demo scene'i geçitim dünya bilimi baştan aşağı olmayacak şeylerle vakit harcayan(!) insanların, taklit yerine yeni bir şey arayanların ve nihayetinde olmayacağı(!) olduranların ürünleriyle dolu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
eins
|
 |
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2016, 13:03:39 ÖS » |
|
Benim de açıkçası biraz ağırıma gitti bu söz...
"Olmayacak bir şeyle vakit harcamak" cümlesini biraz açabilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
|
|
|
|