Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımSav64 yeni batch kaçırmamak lazım
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sav64 yeni batch kaçırmamak lazım  (Okunma Sayısı 19742 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Ocak 07, 2016, 13:09:51 ÖS »

Benimde ağrıma gitti.. Bişeyler yazdım... Sonra sildim.. Sadece... Bu forumdaki bir çok arkadaşın çalışması, projeleri olmayacak şeyleri, oldurmak üzerine...

atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Ocak 07, 2016, 13:12:25 ÖS »

Neyi kaçırdık biz. Kim yazmış bu "Olmayacak bir şeyle vakit harcamak" sözünü?

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Enson
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ocak 07, 2016, 13:14:30 ÖS »

Evet, üzerine alınan bir tek ben değilmişim demek ki. (25-26 yıl sonra, iron'un irqhack projesi sayesinde c64 ile yeniden buluşan birisi olarak yazdım)
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2016, 13:17:16 ÖS Gönderen: Enson » Logged
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2016, 13:16:28 ÖS »

O gazla gittim bir USB kablo kestim, uçlarını açtım, cep telin şarj adaptörüne soktum, uçları da DIN'siz minsiz doğrudan C64'e sokup kürdanla sıkıştırdım ve verdim coşkuyu.

Teori ve pratik. Çalışıyor haliyle. Fotoğraf çekeyim, yüklerim birazdan.
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2016, 13:22:44 ÖS Gönderen: ilkerficicilar » Logged

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2016, 13:20:36 ÖS »

@ilker:

Ben de baktım şimdi değerlere. 5V 1.5A eski tiplerde, 1.7A yeni tiplerde...
Yapılacaksa kartuş vb tüketimini de düşünüp 2A den az yapmamak lazım. Tel şarjları genelde 1A. 2A olanlarından kullanmak gerekir.

Bence gene de 1541'i de düşünüp çok çıkışlı compact SMPS yapılabilir. 9VAC için de 5V den dediğin gibi DC-AC çevirici yapılır. 9VDC doğrudan verirsek 12V SID için sıkıntı olacak. AC vermek lazım ki içerideki redresör 12V doğrultabilsin...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2016, 13:30:15 ÖS »

Bu buluşu hemen paylaşalım dünyanın geri kalanı ile o zaman.

EDIT: Gene üstüne alınmalar olacaksa, kürdanlı proje içindir...
« Son Düzenleme: Ocak 07, 2016, 13:34:30 ÖS Gönderen: dodogildo » Logged
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 07, 2016, 13:30:55 ÖS »

Demekki yeni bir proje daha doğuyor.
Şirkette LM2585 ve VIPER12 smps entegrelerini kullanıyoruz. Viper12'leri 90-250VAC beslemelerde kullanıyoruz ama kaç A için bilgim yok.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 07, 2016, 13:41:46 ÖS »

@dodogildo : Eğer ilkerin sitesine gidersen ya da belli bir süre commodore dünyasını takip edersen, dünyaya duyurulmuş ve ilk defa yayınlanmış bir çok projenin ilkerin sitesinde olduğunu görürsün. İlker yayınladığı zaman tüm dünya duyar, kendini kasmana, zorlamana gerek yok...

dodogildo
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Ocak 07, 2016, 13:56:46 ÖS »

@LW3D bu cevabınız ve üslubunuz bir yönetici olarak taraflı.
Ayrıca "kasma zorlama" gibi sataşma içeren lafları benim hatırladığım siz değil user'lar kullanır, moderatörler düzeltir. Tersi olmaz.

Son olarak "zoruna gitti" "üstüme alındım" "gaza geldim kendime (pardon commodore'uma) elektrik verdim" gibi seri halde linç atmosferi oluştuğunda yine moderatör katkısı tarafsızca yapılmalı linç edilen korunmalı diye düşünüyorum.

Yok eğer baz üyeler daha yeni, diğerleri eski ve kıdemli diye farklı davranılması normal derseniz, bu son mesajım olsun.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Ocak 07, 2016, 14:11:13 ÖS »

Bence @dodogildo yapılması zor olur anlamında yazmak istemiştir kimse bence üstüne alınmasın niye "ağrınıza " gitti bende şaşırdım açıkçası

Sizler proje adamlarısınız hepimiz ilgiyle ve büyük saygıyla takip ediyoruz abi hepinizi sizlerin yapamıyacagi şey yok ama abartılı tepki vermişsiniz biraz yanlış anlamayın..
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ocak 07, 2016, 14:48:11 ÖS »

@dodogildo

Foruma pozitif katkılarınızı şahsen takdir ediyorum. Burada diğer üyelerin tepkisel yanıtları aslında doğrudan size değil de sanki devrimsel bir ürünmüş gibi sunlan ancak böyle bir cihaza yönelik beklentileri o ölçüde karşılamayan projeye yönelik de denebilir. Ben elektronikten anlamam ama birilerinin doğrudan şebeke elektriği ile C64 ve birkaç 1541-II'yi besleyecek, fazla yer kaplamayan pratik bir çözüm üretmesi o kadar da zor olmasa gerek. Sonuçta muhteşem sonuçlar veren scandobuler, deinterlacer ya da kompozit-dijital dönüştürücü gibi bir proje değil.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ocak 07, 2016, 14:52:59 ÖS »

@dododilgo : Bazıları üslubumdan hoşlanmıyor... Üslubumdan mı? Yönetici yazmasından mı? emin değilim... Herkesin hoşlanacağı bir üsluba sahip olacağım yönünde bir iddiam hiç olmadı. Elimden geldiğince belli bir düzenin korunmasında çaba sarf ediyorum... Hatalarım muhakkak ki var...Düzeltmeye çalıştıklarım da...Ama insanım sonuçta başarılı olamadığımda oluyor...

Bizim için değerli insanlar var... Yıllardır bu topluluğa hizmet eden, paylaşan, birinin sorunu olduğunda çözmeye çalışan...Hatta birbirimizden yıllarca habersiz olduğumuz, birbirimizi uzaktan takip ettiğimiz insanlar...Bunlar sıradan üyelerden farklılar.. Kimse kusura bakmasın bizim için değerliler de... Eğer onlarla atışacağım ve yönetim bizi izleyecek diye düşünen varsa yanılıyor... (bunu yaptın demiyorum.. Eğer böyle çarpık bir adalet arzulayan varsa diye uyarıyorum sadece..)

"O zaman size kolay gelsin zira henüz Ray Carlsen'in çabaları dışında yaygın bir çözüme ulaşılmış değil. " yazmışsın... Yani yaygın bir çözüm yok, boşuna konuşuyorsunuz gibilerden algıladım. Tamam bunu ben yanlış algıladım kabul...

bir şey diyende çıkmadı zaten... Sonra bir başka mesajında...

"Olmayacak bir şeyle vakit harcamaktansa ...." dediğin yaklaşım, birden çok kişiyi rahatsız edince, ters giden birşeyler olduğunu düşündüm. ya sadece benim değil, bir den çok kişinin muayyen günü, ya da mesajlarında kışkırtıcı birşeyler vardı...

O mesajı görünce, inan bu işten biraz anlasam, oturup ben yapacağım. O kadar kışkırttın. İlker'de haliyle yıllar önce PC Adaptörüyle bazılarına göre olmayacak bir iş yapıp C64 çalıştırdığından ve dünya üzerinde bir çokları onun o çalışmasını referans gösterdiğinden haklı olarak alınmış..."Gaza gelmiş"...Hemen yaptı birşeyler...

"Bu buluşu hemen paylaşalım dünyanın geri kalanı ile o zaman" diyerek, beğenini! belirtince, ben de forumda yaklaşık 10 yıldır takılan biri olarak, daha fazla dayanamadım. senin bir yöneticiye yakışmayacak dediğin mesajı attım.. Bakıyorum mesajıma...Kasma lafı yanlış anlaşılabilir ama, anafikir olarak düşüncem aynı...Dünyaya duyurmak gibi bir hissiyatımızda yok. Forumda ilgi duyanlar faydalansın, birbirimize köstek değil, destek olalım yeter... Bu çarpık adalet sistemimizi!, düzenimizi beğenmeyen varsa da kusura bakmayın yapacak pek bir şeyimiz yok... Hepimiz yeşiliz, ama bazılarımız açık yeşil.

Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Ocak 07, 2016, 15:02:09 ÖS »

Bu muhabbetler CGTR'ye yakışmıyor.

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Ocak 07, 2016, 15:06:15 ÖS »

@LW3D
(Bu çarpık adalet sistemimizi!, düzenimizi beğenmeyen varsa da kusura bakmayın yapacak pek bir şeyimiz yok... Hepimiz yeşiliz, ama bazılarımız açık yeşil)

Abi bu son yazdiklarin olmamış 
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Ocak 07, 2016, 16:54:30 ÖS »

@LW3D

Sunuda yazıyım cunki yazmam gerekli hiç hoşuma gitmedi..

Belki o yazdıklarını bir kızgınlıkla yazdın abi ama bence bu sitede herkes değerlidir ve eşittir belki sana göre sıradan üyeler var birde çok değerliler var ama bence herkes eşittir isterse bir adam 100 proje yapsın isterse senin çocukluk arkadaşın olsun buraya 1 mesaj yazan yeni üyede çok degerlidir
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: