Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tüplü Monitörde Konsol  (Okunma Sayısı 4348 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 25, 2016, 10:57:02 ÖÖ »

Herkese merhaba, elektronikten zerre anlamayan kardeşinizin yine bir sorusu var;

Bu sistemi LED monitörde denedim ve çalıştı, ama benim için mühim olan tüplüde çalışır mı ?

Şimdi nasıl bir tren yaptığımı anlatayım. Kırmızı sarı beyaz lale uçları converter ile HDMI'ya dönüştürdüm (geçenlerde sormuştum hatta hatırlayan olur). Daha sonrasında da HDMI'yı VGA'ya dönüştürdüm (HDMI to VGA'da ses çıkışı olduğu için hoparlöre ses verebiliyorum, böylece hem ses-hem görüntü alabildim). VGA'dan cam gibi görüntü aldım sonucunda. Ancak dediğim gibi bunu LED monitörde yaptım.

Tüplü monitörde bu sistem tutar mı ?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2016, 11:01:55 ÖÖ »

LED monitörde VGA'den görüntü aldıysan CRT monitörde de alırsın.

eiji
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2016, 11:02:34 ÖÖ »

O zaman bir tüplü almam lazım (: teşekkürler yavuz abi

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2016, 11:26:26 ÖÖ »

Ama neden bunu yapıyorsun ben anlam veremedim...Yani bu kadar converter, dönüştürücü vs..? Tüplü bir TV al...temizinden onu kullan diyeceğim..

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2016, 14:00:11 ÖS »

@eiji

'Cam gibi' görüntü aldıysan yıllardır süregelen sorunsalı (LED/LCD panellerdeki çamur gibi görüntü) çözmüşsün demek...
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2016, 14:08:25 ÖS »

Bende ps2 yi av to vga box ile 17 crt philipse bağladım bi ara. Kimi oyunda mükemmel görüntü oldu diyebilirim. Ama kimi oyunda berbat oldu. Sebebini anlayamadım. Grafiklerin programlanması ile ilgili olabilir. Ps2 de bence günümüz ekranlarında en iyi component to hdmi adaptörle götüntü alınır. Ps2 to hdmi adaptörde var ama oda zaten component to hdmi. Direkt usb stick gibi yapmışlar adı olmus ps2 to hdmi.
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2016, 14:11:54 ÖS Gönderen: hakanzade » Logged
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2016, 14:49:47 ÖS »

crt min 60hz hdmi 50hz, hatta LCD tvler daha farklı frekansları da destekliyor. atlamalı bilmemneli vs bir sürü seçenek geliyor philips 74 serisi lcd tv de.

this is amiga speaking.
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2016, 14:42:07 ÖS »

Kimi oyunda iyi kimi oyunda kötü görüntü vermesinin nedenleri sanırım interlaced mode, progressive scan olan yada olmayan oyunlarla ilgili bişey.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: