Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetOtomatik Yüklenen Windows10!!!
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Otomatik Yüklenen Windows10!!!  (Okunma Sayısı 15951 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« : Mart 19, 2016, 11:26:20 ÖÖ »

Geçtiğimiz hafta, şirkette kullandığımız Wim8.1 yüklü sistem, otomatik olarak Win10'a yükseltmiş kendini. Akşam kapattık, sabah açtık Win10'a hoşgeldiniz diyor?!?! Ağ sorunları, yazıcı sorunları... başlayınca iyice delirdim. Acaba, farkında olmadan yükle mi dedik, ki o kadar da basit olamaz.

Dünde, bir laptopta aynı şey başıma geldi. Adaptörü yanımda değil, şarzı da az (şarz bitmeden yükleme tamamlandı gerçi) otomatik yükseltmiş. Kendimden şüphe eder oldum. Farkında olmadan onay mı veriyorum nedir? Gerçi bir kaç yerde okumuştum, varsayılan olarak sormadan otomatik olarak yüklenen makineler varmış.

Başınıza böyle şeyler geldi mi bilmiyorum ama, bu yükseltmeyi komple kapatamıyor muyuz acaba? Acayip sinir oldum!

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2016, 11:31:34 ÖÖ »

KB3035583 adlı güncelleştirme paketini yüklemiyorum teklif dahi etmiyor, hatta windows updateden bu paketi gösterme diyorum.
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2016, 11:39:53 ÖÖ »

O numaralı güncelleme gözükmüyor.

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2016, 11:46:03 ÖÖ »

Yüklenmişse yüklenmişlerin içine gider, yükleneceklerde gözükmez, windows 10 a yükseltmişseniz hiçbiryerde gözükmez, sadece windows 8.1 de vardır. Bu güncelleme Windows 8.1 'i windows 10 'a götürecek silsilesinin başlangıcıdır, yüklenmezse ilelebet Windows 8.1 olarak kalacaktır.
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2016, 11:50:29 ÖÖ »

Yandı gülüm keten helva... Yüklenenlerde buldum. Bir kaç kez başarısız olmuş şubat sonunda yüklenmiş. Artık, benim makinede gider heralde.

Evde Win7 var ondaki numarada aynı mıdır?

sait
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2016, 12:05:20 ÖS »

Format at,Windows 10'dan kurtulmak istiyorsan.Ben de windows 10 denedim.DVD writer' ı tanımadı.Windows 7 yükleyince tanıdı.Windows 10'da hala driver sorunu var.Bazı sorunlar var.Otomatik driver yükler falan deniyor windows 10 için ama yüklediği falan yok.Şu anda en iyisi windows 7.
« Son Düzenleme: Mart 19, 2016, 12:11:37 ÖS Gönderen: sait » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2016, 12:24:49 ÖS »

Geçen hafta sanırım, kızım benim bilgisayarı açmış...Ben arkada retrolarla uğraşıyordum. Ekrana baktığımda iş işten geçmişti Haftalardır bilerek ve isteyerek terfi etmediğim halde Windows 10 belasına bulaştım. Bela diyorum, firefox'la ilgili bir sorun yaşıyorum. Firefox göçtüğünde yenisini başlatamıyorum. Task Manager gelmiyor...Image'lara tıkladığımda resimleri açamıyordu (xnview ile bu sorunu bertaraf etim)... Tam bir illet...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2016, 12:53:03 ÖS »

Microsoft'un Windows 10 ile yapmaya çalıştığı en önemli şey, piyasadaki OS fragmantasyonunu önleyip, tek bir OS yapısına kavuşmak, piyasayı daha kolay kontrol edilebilir hale getirmek. Bu duruma pek de şaşırmadım doğrusu. Microsoft'un en büyük planı birkaç yıl içinde desktop ve mobil cihazların ezici bir çoğunluğunu Windows 10'a indirgeyebilmek, sonrasında da servislerden, marketten para kazanmak.
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2016, 12:59:37 ÖS »

Zekice tespit lakin masaüstü belki ama mobilde android gibi bir rakibi olunca mobilde bayağı zorlanıyor

Microsoft'un Windows 10 ile yapmaya çalıştığı en önemli şey, piyasadaki OS fragmantasyonunu önleyip, tek bir OS yapısına kavuşmak, piyasayı daha kolay kontrol edilebilir hale getirmek. Bu duruma pek de şaşırmadım doğrusu. Microsoft'un en büyük planı birkaç yıl içinde desktop ve mobil cihazların ezici bir çoğunluğunu Windows 10'a indirgeyebilmek, sonrasında da servislerden, marketten para kazanmak.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 19, 2016, 13:07:22 ÖS »

Yandı gülüm keten helva... Yüklenenlerde buldum. Bir kaç kez başarısız olmuş şubat sonunda yüklenmiş. Artık, benim makinede gider heralde.

Command Promt

WUSA /Uninstall /KB:3035583

Yaparak bu yüklemeden kurtulabilirsiniz. Ben development yaptığım için makinelerimden birinde win7 kalmak zorunda şimdilik, ama illet etti bu yükselt yükselt uyarıları. Ayrıca bir başka makineme de win10 kurdum, son kullanıcı olarak fena olmasada benim için ölüm bu işletim sistemi.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 19, 2016, 13:08:55 ÖS »

alıştıktan sonra aslında win10 bile işe yarıyabilir win8 i de bir aralar beğnmiyordum ayarlarına vs lerine aşina olunca işe yarar dedim bence esas mesele el alışkanlığımızın olmaması en kısa yol bildiğim yoldur misali en iyi windowsta bildiğimiz windows oluyor sanırım bu açıdan bakılırsa alışılınca windows 10 bile cezbedici gelebilir diye düşünüyorum hiç kulanmadım bu arada Kahkaha bence en iyi işletim sistem winxp işyerinde win7 yüklü en çok onu kulanıyorum
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 19, 2016, 13:11:41 ÖS »

Command Promt

Yaparak bu yüklemeden kurtulabilirsiniz. Ben development yaptığım için makinelerimden birinde win7 kalmak zorunda şimdilik, ama illet etti bu yükselt yükselt uyarıları. Ayrıca bir başka makineme de win10 kurdum, son kullanıcı olarak fena olmasada benim için ölüm bu işletim sistemi.

denetim masası bildirim alanı simgelerinden istediğin simgelerden simge ve bildirimleri gizle deyip kurtulabilirsin.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 19, 2016, 13:12:08 ÖS »

Xbox App için Windows 10 rulez...

Windows 10 iyidir ilacı eczanelerde... Kahkaha

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 19, 2016, 13:14:49 ÖS »

Command Promt

Üstad bunu bir deneyeceğim, bilgi için çok teşekkür ederim.

@ibo1973, esasında Win10 gerçekten çok iyi bir sistem. Win8 faciasından kat kat iyi. Ancak, çok yeni ve oturana kadar biraz sıkıntı çıkaracak gibi. Win10'u evdeki notebookta ve diğer biraderin masaüstünde kullanıyorum zaman zaman. Ancak, iş yerlerine, ve development yapanlar için kesinlikle tavsiye etmiyorum.

@ytezel, ilerde sistemi yenileyip DX12'li kart olduğu zaman geçerim artık Kahkaha

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mart 19, 2016, 13:21:48 ÖS »

Dostum ben zaten Windows 10 kullanıyordum ama PC'de oyun oynamıyordum emular dışında. Kirkoryan bey şahit ama piyasada yok nerede bu adam ya... Kahkaha

Windows 10'a en başından beri Xbox One uygulaması olan Xbox App için zorunlu geçtim ama alışıyor insan Windows 7 aramıyor gözlerim...

Bu arada şu tabanca işini halledelim pazartesi günü diğer parçaları istemiyorum dostum pm atmaya üşendim buraya yazayım dedim bu son 2 gündür canım sıkıldı emularda kesmiyor güya güçlü ediyordu oyunlar... Kahkaha

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: