Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Gamepad yardım?  (Okunma Sayısı 6064 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« : Mart 23, 2016, 18:23:28 ÖS »

Merhaba arkadaşlar geçen internetten aldığım bir ürünle birlikte arkadaş hediye olarak bir adet de gamepad gönderdi ;

Modeli RockFire K5MQF-307IQ , ancak gamepad'ın bağlantı ucu çok değişik , internette baktım bağlantı şekli DIM yazıyor.
Lakin sorum şu , bu ürünü bilen , duyan ,kullanan var mıdır? PC de ya da başka oyun konsollarında kullanılabilir mi? Yoksa direk hurda bir ürün müdür?

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2016, 18:48:56 ÖS »

AT klavye konnektörü o. Ses kartlarında bulunan joystick portu yerine klavye takılan yere takılıyor, diğer dişi kısma da klavye takılıyor. Yani klavye ile bilgisayar arasına girmiş oluyor. Üzerindeki kontroller de klavyede tuşa basmayla aynı şekilde sinyal yolluyor bilgisayara. Programlama moduna alınıp klavyedeki hangi tuşlar basılmış şekilde göndersin vs. ayarlanabiliyor.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2016, 18:52:27 ÖS »

Midi girişi diye tahminde bulunacaktım ama egemen'in söylediği daha mantıklı.

JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2016, 18:59:57 ÖS »

AT klavye konnektörü o. Ses kartlarında bulunan joystick portu yerine klavye takılan yere takılıyor, diğer dişi kısma da klavye takılıyor. Yani klavye ile bilgisayar arasına girmiş oluyor. Üzerindeki kontroller de klavyede tuşa basmayla aynı şekilde sinyal yolluyor bilgisayara. Programlama moduna alınıp klavyedeki hangi tuşlar basılmış şekilde göndersin vs. ayarlanabiliyor.
Peki buna uygun USB çevirici alıp PC de kullanmak ihtimal dışı mı?  Aslında normal bir gamepad'dan PC için Arcade stick yapma niyetim var , bunun içindeki board ile bunu yapmam mümkün müdür?
Yoksa hiç uğraşmaya değmez mi?

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2016, 19:35:50 ÖS »

Midi girişi diye tahminde bulunacaktım ama egemen'in söylediği daha mantıklı.
Zamanında bende vardı dediğim şekilde çalışan bir gamepad, Y şeklinde kabloyu görünce de herhalde aynı sistemdir diye düşündüm. Midi konnektörü de aynı gerçekten ama öyle olsa nasıl kullanılacak bilemiyorum

Peki buna uygun USB çevirici alıp PC de kullanmak ihtimal dışı mı?  Aslında normal bir gamepad'dan PC için Arcade stick yapma niyetim var , bunun içindeki board ile bunu yapmam mümkün müdür?
Çevirici ile PS/2 portunda kullanılabilir belki ama USB zor. Bu gamepad, game port desteklemeyen eski AT dönemi PC oyunları için hoş bir aksesuar. Ama bunun dışında bir kullanımının olacağını sanmıyorum.
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 23, 2016, 19:39:29 ÖS »

abi hiç öyle bir eyleme girme olmaz ki zaten 99 senesinde daha düz bir gamepad ini kullanmıştım rockfire ın kalibrasyon problemi mevcut manual kalibrasyon yapılıyordu ve çok ama çok kabustu kalibre etmek...
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 23, 2016, 21:32:01 ÖS »

Üstteki AT-ps/2 dönüştürücüyü ps/2-usb dönüştürücünün mor olanına takarsan oluyor kardeşim ÜStteki AT-ps/2 dönüştürücü ile de doğrudan kasaya bağlayabilirsin.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 23, 2016, 22:10:12 ÖS »

Bence LW3D'ye gönder, müzenin derinliklerine yerleştirsin. Ya da sitede satılan Olivetti PC gibi retro bir PC bulup onda kullan. Modern sistemlerde normal USB gamepad'ler (Xbox 360 gamepad uyumlular dışındakiler) bile işe yaramıyor artık.
JckOB
Üye

This is Only a test...

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 23, 2016, 23:09:47 ÖS »

Bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim. 

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
SEGA Master System 2
XBox 360 Slim [RGH AceV2
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: