Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mesleğiniz Nedir?  (Okunma Sayısı 70109 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2016, 11:37:15 ÖÖ »

Şu an emekliyim. Daha önce Hava Limanı Kargo bölümünde ve şu an üç büyük kargo firmasından birinde Bilgi İşlem müdürüydüm. En son Özel bir okulda Bilgi İşlem müdürüydüm, yazılımcıydım, donanımcıydım. Bilgisayarlar, Elektronik, Telsiz, Maketçilik ve Tren dioramaları hayatımı dolduran hobiler.
ahmet faruk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Nisan 13, 2016, 11:38:48 ÖÖ »

İşletme oğrencisiyim, e ticarete meraklıyım bilgisayarı hep hobi olarak gördüm,bağzen bişeye odaklanamaz ve kendinizi şarj etmek istersiniz ya işte bilgisayar benim için orda devreye giriyor windows 3.1 den beri bilgisayar kullanıyorum,demo videoları izlemeyi seviyorum
« Son Düzenleme: Nisan 13, 2016, 11:41:51 ÖÖ Gönderen: ahmet faruk » Logged
atariManyagi
Üye

En Sevdiğim Super Mario Karakteri

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2016, 11:41:55 ÖÖ »

Bende öğrenciyim. Ama Retro denince bende akan sular durur. Kahkaha
Edit: Şimdi Bir Market Zincirinde Manav Personeliyim.
Edit2: Şu anda Kamu sektöründe çalışmaktayım. Karizmatik
« Son Düzenleme: Eylül 06, 2021, 17:06:07 ÖS Gönderen: atariManyagi » Logged

itch.io Sayfam
itch.io
GitHub Adresim
GitHub
Peg Bebek Koleksiyonum
Peg Bebekler
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2016, 11:44:03 ÖÖ »

En hobileri ve profosyonel hayatı en karışık olan kişilerden biri benim sanırım.

Fen lisesinde okurken part time olarak muhasebe yazılımı geliştiren bir şirkette pascal ve hemen sonraki yıl 1.0 versiyonu çıkan delphi ile program yazarak para kazandığım hayatıma başladım. (Öncesini direkt atlıyorum... Kahkaha)

MÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri tasarımı okudum. (Hayaller başka idi, ürün tasarımı yapacağımı zannederken kendimi bambaşka bir dünyada buldum.) Bu arada part time başladığım yazılım sektörünü de bırakmadım, aynı firmada 6 yıl kadar daha çalışıp mezun oldum. Kahkaha Sabahları evden çıktığımda bugün işe mi gitsem yoksa okula mı gitsem giye düşündüğüm çok olmuştu o yıllarda.

Okul ve yazılım konusunda yeterince doyduktan sonra, yıllardır içimde olan ve bir türlü profosyonel olarak atılamadığım elektronik dünyasına, bir elektronik güvenlik firmasında, araştırma geliştirme müdürü olarak adım attım. Bir 5 yıl kadar da orada bir ton elektronik kart, alarm sistemi vb. geliştirdikten sonra artık kendi adıma birşeyler yapmanın vakti geldiğine karar verip ayrıldım.

Bir kaç arkadaşımla beraber İTÜ Teknoparkta bir teknoloji geliştirme şirketi kurduk ve ticarileştiremediğimiz bir takım projeler geliştirdik. GPS/GPRS araç takip sistemi (o yıllarda yoktu), sektöre özel dijital ölçüm cihazları vb...

Sonrasında gene televizyon için bir takım canlı yayın projeleri, elektronik ve yazılım anlamında özel çözümler ürettik.

Son olarak 8 yıl kadar önce diğer arkadaşlarımdan ayrılıp tek başıma küçük bir proje geliştirme ofisi kurdum ve o günden bu güne, firmalara, elektronik ürün arge ve tasarımları yapıyorum. Kısaca fason arge yapıyorum. Kahkaha

Hobilerim arasında, havacılık, model ve otonom uçaklar, telemetri sistemleri, uçak ve uçuş simülasyonları ve tabiki bir kısım retro bilgisayar ve konsollar var. Bir kısım derken, genel toplayıcı olmaktan çok özellikle geçmişte bir şekilde kullanmış olduğum ve özelediğim sistemler var. C64, A500, A600, MSX (SVI), ve bazı konsollar...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
gokhangokhan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 13, 2016, 11:47:07 ÖÖ »

Bir borsa aracı kurumunda müfettişim, sanırım en sıkıcı meslek benimki. 6-7 yaşlarında tanıştığım amigamla 28 yıldır hala çok iyi dostuz. Yazılımdan vs anlamam yaptığım en büyük tamirat da amiga joystiki ve ps4 gamepadi tamir etmek onun dışında elektronikten de anlamam
PS4 te sadece fifa ultimate teamde takılıyorum onun dışında bütün oyunları amigada oynarım
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2016, 11:51:43 ÖÖ »

Bilgisayarlar, Elektronik, Telsiz, Maketçilik ve Tren dioramaları hayatımı dolduran hobiler.

@byeni, marklin trenlere karşı zaafım var. Özellikle Z size lokomotif ve vagon topluyorum yıllardır. Bir gün büyük bir evim olacağı ve kocaman bir diaroma kurup, hepsini DCC kontrol kartları ile bilgisayardan kumanda edebilme gibi ütopik bir hayalim var. Şimdilik vitrin arkasında duruyorlar malesef. Bir gün bu konuda sohbet etme imkanı buluruz umarım.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 13, 2016, 11:52:16 ÖÖ »

@delimawi : Fason AR-GE iyiymiş Türk retro dünyasına çok faydan dokundu...Daha da dokunacak diye ümit ediyoruz. Fason AR-GE'yi seviyoruz

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2016, 12:22:40 ÖS »

iletişim fakultesi, reklamcılık mezunuyum
babadan kalma ağaç sektörü içindeyim

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2016, 12:26:25 ÖS »

sizden farkım, eve, iş götüremiyorum bu espriyi lw3d demo party de yapmıştı

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Nisan 13, 2016, 12:29:04 ÖS »

Boş gezenin kalfalığını yapıyorum. Bu alanda kariyer hedefim büyük.

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Nisan 13, 2016, 12:30:34 ÖS »

Bilgisayarlar, Elektronik, Telsiz, Maketçilik ve Tren dioramaları hayatımı dolduran hobiler.

@byeni, marklin trenlere karşı zaafım var. Özellikle Z size lokomotif ve vagon topluyorum yıllardır. Bir gün büyük bir evim olacağı ve kocaman bir diaroma kurup, hepsini DCC kontrol kartları ile bilgisayardan kumanda edebilme gibi ütopik bir hayalim var. Şimdilik vitrin arkasında duruyorlar malesef. Bir gün bu konuda sohbet etme imkanı buluruz umarım.

@delimawi, maalesef benimde trenlerim şu anda vitrin arkasındalar eğer odamı toplayabilme gibi bir şansım, kuvvetim olursa ben de en azından 1.80x1.20 bir diorama kurmak istiyorum. İnşallah sohbet imkanı buluruz. Bu arada tam marklin üzerine olmasa bile genel model trencilik ve ürünler hakkında"modeltrenciler" forumuna gelebilirsin.
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Nisan 13, 2016, 12:47:38 ÖS »

Ben de Astronomi ve Uzay bilimleri okumama rağmen uzun yıllardır karikatür, konsept çizim ve 2D / 3D animasyon, çizgi filmler yapıyorum. Genellikle yurt dışındaki stüdyolara çalışmalar yapıyorum.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Nisan 13, 2016, 12:59:47 ÖS »

@Savagery : Astronomi ve Uzay bilimleri okuduğunu hiç bilmiyordum... Bir yaşıma daha girdim...

savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Nisan 13, 2016, 13:02:29 ÖS »

İstanbul Üniversitesi
Az daha ben de Fizik öğretmeni oluyordum.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Nisan 13, 2016, 13:21:45 ÖS »

sizden farkım, eve, iş götüremiyorum bu espriyi lw3d demo party de yapmıştı

En son evi, işe götürdüğün yolunda söylentiler vardı

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: