Pop bumper'ların, pardon "fırlatgaç" ların paslanmış bazı siyah boyalı demir parçaları vardı. Onları zımparalayıp Hammerite ile yeniden boyadım bir kaç gün önce.

Onlar kuruken ben de bunları söküp bakımlarını yapmaya koyudum.

Yaptığım testler sırasında dikkat ettiğim "kaşık" denilen, eteğin uzantısının içine oturduğu bu plastik parçaların aşırı derece aşındığını hatta delindiğini farkettim.

Bu sorun sadece kozmetik değil çok ciddi teknik sıkıntılar oluşturacak bir şey. Şimdi, paralelde marco'da bir sepetim var. Bakımlar sırasında gözüme çarpan eksikler veya elimde yedek parça bulunsun diye bazen malzeme atıyorum bu sepete. Bakımlar bitince siparişi geçeceğim. Bu sepete bu kaşıklardan da ekledim. Tanesi 0.5 dolar.
Ama şu an test yapmak ve hatta bir süre idare edecek şekilde bir şözüm bulmam lazım bu deliklere.
Peki bu delikler neden tehlike arzediyor?
Şimdi, eteğin uzantısı bu deliklere takıldığında veya deliğin içine girerse switch kapalı konumda kalır. Bu pop bumperlardaki switch direk solenoid'e bağlı değil ancak MPU'ya pop bumper'a top çarptığını bildiriyor ve MPU gerekli sinyali logic seviyede veriyor ve ilgili solenoid'e DC 30V verecek olan transistörü (aslında iki tane transistörü) ateşliyor. Eğer switch devamlı ON pozisyonda kalırsa solenoid çok akım çeker, ısınır ve transistör(ler) yanar.