Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 72 ekran crt RGB problemi  (Okunma Sayısı 3602 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 23, 2016, 17:46:22 ÖS »

Herkese selamlar

Scartcade ile kullanmak üzere sakladığım bir Arçelik silver 7472, 72 ekran crt tv var elimde. Televizyonun focus sorununu servise hallettirdim geçen yıl hemen çözüverdiler. Fakat şu an başka bir sıkıntı doğdu.

Tv yi sorunsuzca RF, RCA veya RGB olmayan scart kablo ile kullanabiliyorum. Ne zaman ki RGB Scart kullansam (Snes RGB, PS1/PS2 Rgb ve belki scartcade olacak) yaklaşık yarım saat tv çalışıyor. Bu yarım saat süresince görüntü net ve renkler canlı.sonra görüntü aşağıdaki şekle dönüşüyor ve tv soğumadan da düzelmiyor. Tuner ya da başka bir moda da geçsem artık ekran yarım kalıyor.  Servis menüsü de yarım ona da erişemiyorum.

Buna sebep olan ne olabilir acaba ? Hangi parçalar sebep olur buna. Cihazın doğru düzgün bir tamir klavuzu da yok.

* IMG_0703.JPG (171.25 KB, 1143x857 - Görüntüleme: 1384 kez.)

* IMG_0704.JPG (269.54 KB, 1143x857 - Görüntüleme: 1435 kez.)

* IMG_0705.JPG (311.73 KB, 1306x980 - Görüntüleme: 1364 kez.)

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
ulas_1
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2016, 18:02:14 ÖS »

Herkese selamlar

Scartcade ile kullanmak üzere sakladığım bir Arçelik silver 7472, 72 ekran crt tv var elimde. Televizyonun focus sorununu servise hallettirdim geçen yıl hemen çözüverdiler. Fakat şu an başka bir sıkıntı doğdu.

Tv yi sorunsuzca RF, RCA veya RGB olmayan scart kablo ile kullanabiliyorum. Ne zaman ki RGB Scart kullansam (Snes RGB, PS1/PS2 Rgb ve belki scartcade olacak) yaklaşık yarım saat tv çalışıyor. Bu yarım saat süresince görüntü net ve renkler canlı.sonra görüntü aşağıdaki şekle dönüşüyor ve tv soğumadan da düzelmiyor. Tuner ya da başka bir moda da geçsem artık ekran yarım kalıyor.  Servis menüsü de yarım ona da erişemiyorum.

Buna sebep olan ne olabilir acaba ? Hangi parçalar sebep olur buna. Cihazın doğru düzgün bir tamir klavuzu da yok.
Tvnin vertical kartı arızalı eğer ısınınca yapıyorsa muhtemelen soğuk lehim var demektir.vertical entegresinin yanında iki adet kondansatörlerinde değiştirilmesi gerekebilir eğer elektronik Bilgin'iniz varsa pm atın telefonda yardımcı olmaya çalışırım.yanlız bilginiz yoksa bi tamirciye götürmek en mantıklısı

Amiga 500-Nintendo-Sega Mega Drive-Sega Saturn-Ps1-Ps one-Ps2-Ps3-Ps4
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 24, 2016, 01:03:26 ÖÖ »

ulaş_1 e katılıyorum vertical chip i arızalı yada soğuk lehim var
yada çevre kondansatörlerde sıkıntı olabilir
bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım vertical entegresini değiştirmiştim
senin entegre sağlam olabilir bir süre çalışıyorsa muhtemel soğuk lehim
ulas_1
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 24, 2016, 10:23:16 ÖÖ »

ulaş_1 e katılıyorum vertical chip i arızalı yada soğuk lehim var
yada çevre kondansatörlerde sıkıntı olabilir
bende aynı sıkıntıyı yaşamıştım vertical entegresini değiştirmiştim
senin entegre sağlam olabilir bir süre çalışıyorsa muhtemel soğuk lehim

Bu şekilde kullanmanın hazin sonuda entegrenin yanması...yerinde olsam kullanmazdım

Amiga 500-Nintendo-Sega Mega Drive-Sega Saturn-Ps1-Ps one-Ps2-Ps3-Ps4
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2016, 11:29:36 ÖÖ »

Tesekkurler arkadaslar. Aslinda elimden gelir ama tek sıkıntı zaman. İzin gunlerime denk getirmek, getirsem de zaman ayirmak su an icin zor. Yine bekleyecek bir muddet anlasilan.  Yatsin bu halde bir kosede biraz daha zaten kullanamiyorum.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: