Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CRT TV'de emülasyon  (Okunma Sayısı 46199 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Nisan 25, 2016, 16:18:08 ÖS »

Senin ilacın bende:)Gerçek çözünürlüğünde 15 hzde oyunları %100 akıcılıkta oynarsın.Tv kenarlarında siyahlık kalma olayını ise düzelttim,çözünürlüğü değiştirerek.
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Nisan 25, 2016, 16:35:46 ÖS »

Sağol ama sen de az para istemeyeceksin
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Nisan 25, 2016, 17:45:06 ÖS »

onur selam ben bu konuda bazı çalışmalar yaptım ve halen üzerinde çalıştığım konular var fakat senin isteklerini uygulaman aslında bu çalışmaları da incelersen çok kolay
eski bir pc , ati nin 4000 serisi ekran kartı ayarlarsan süreçlerde takıldığın bir şey olursa yardımcı olurum
bilgisayar kuracak kadar bilgin varsa ve
lehim yapacak kadar bilgin varsa yeterli aslında
şu 2 konuyu okursan birçok bilgi var içerisinde

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=10323.180
http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11853.0

pc yi ayarladıktan sonra scart kabloyu yapmak da çok kolay
sesi de scart kablo üzerinden aktarabilirsin
normal pc joystick kullanacağın için ve tv ye bağlayacağın için aslında zor olan bazı kısımlar ile hiç uğraşmamış olacağından diğer işlemler kısa bir zamanda halledebilirsin

soracağın sorular olursa başlık üzerinden yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

eğer ki bunları yapamıyacağını düşünüyorsan AmigAmigA dan hazır bir sistem de alabilirsin
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Nisan 25, 2016, 17:54:26 ÖS »

bu arada

bence ekranın yanlarında hafif siyah boşlukların olması
yada hafif taşmaların olması
oyunun orijinal çözünürlüğünde oynanacaksa hiç sıkıntı değil
oyunun orijinal çözünürlüğü ile oynanmadığında alacağı görüntü çok daha kötü olacaktır bu durumun yanında

bahsettiğin sistemlerin tamamını ekrana tam oturacak şekilde orijinal görüntü olarak alabilmen mümkün değil fakat az biraz siyah şerit yada taşma ile sana daha fazla keyif verecek orijinal çözünürlükte görüntü alabilmen mümkün
pcdata76
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Nisan 26, 2016, 09:08:08 ÖÖ »

Şu konuda CRT TV ve PC üzerinden GroovyMAME kurulumunu anlatmıştım. Diğer sistemlerin emülasyonu için groovyMAME yerine groovyUME isimli program kullanılıyor, onun dışında da sisteme elle emülasyon yapacağınız sistemin çözünürlüklerini de eklemeniz gerekiyor.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=11853.0

Boşluklar konusunda da @evreno 'ya tamamen katılıyorum. Scaling yapmadan onlarca farklı çözünürlüğü boşluksuz ekrana oturtmak imkansız. Her çözünürlük değişiminde mutlaka kayma olur. Ancak 10 cm boşluk da olsa çözünürlük orijinal olduktan sonra scaling yapılmış duruma göre çok çok daha iyi olacaktır.

Hem boşluk, hem de 1-1 çözünürlükte oturtmanın tek yolu Analog şasiye sahip bir CRT TV bulup şasi üzerinde yer alan en azından 4 adet ayar trimpotunu (V-Size, V-Pos, H-Size, H-Pos, hatta tercihen E/W-Pincushion) dışarı kolay ayarlanabilecek potlara alarak her farklı sistem açışınızda ayar yapmak şeklinde olacaktır.

Commodore64 - Amiga - Arcade Systems - MAME - IBM - CRT - Repair&Restoration
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Nisan 26, 2016, 09:56:38 ÖÖ »

Arkadaşlar yanıtlarınız için çok teşekkür ediyorum. İnanın fikirleriniz bana çok yardımcı oluyor ve mutlu oluyorum.

@evreno dediğin gibi hazır bir eski pc benim için daha kolay bir yol olabilir. Ancak tüplü tv'nin olduğu yere benim bilgisayar kasası koymam çok zor olacaktır. Bu yüzden bu işe ilk atıldığımda eski bir pc değil, raspberry pi benim için öncelikliydi. Ayrıca elektrik, lehim gibi el becerisi gereken işlerde açık konuşmak gerekirse iyi değilim. Ben tak-kullan tarzı bir şey bakıyorum.

Ekran çözünürlüğüne gelince. TV, kare ekran bir cihaz olduğu için görüntünün ekrana zorla oturtulması -ki sanırım stretch deniyor buna- beni rahatsız eden bir konu değil. Ekran geniş ekran olsaydı stretch yapmak görüntüyü oldukça bozacaktı, her şey tombul gözükecekti. Ancak zaten 4:3 olan oyunları 4:3 ekrana stretch yapmak beni rahatsız etmiyor. Bu konuda biraz esneğim diyebilirim.

Raspberry pi + gbs 8100 veya umsa benim aradığım kombinasyon gibi duruyor. Bunda da yardımınızı rica ediyorum.

Downscaler cihazdan TV'ye bağlantı nasıl yapacağım lehimsiz olarak? Ayrıca sesi nasıl aktarabilirim.? Şu an takıldığım nokta bunlar.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Nisan 26, 2016, 10:32:12 ÖÖ »

Ben mame 32 plus kullanıyorum çözünürlükleri otomatik orjinal çözünürlüğe ayarlıyor,yalnız vertikal oyunlarda görüntü bozuluyor tv 4:3 olunca.groovy mame denedim birçok oyun çalışmadı yada ben çalıştıramadım.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Nisan 26, 2016, 20:33:36 ÖS »

UMSA'ü aldığımdan beri kullanmadım gün gelecek lazım olacak. Oyun meraklısı birini buldum sonunda oh be hayatım kurtuldu... Kahkaha

CRT'de arcade keyfi rüyalar alemi gibidir girdin mi çıkmak istemezsin kendine gelirsin kalbede yararlıdır hergün biraz oynarım. Kahkaha

onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Nisan 27, 2016, 11:14:36 ÖÖ »

Downscaler cihazdan TV'ye bağlantı nasıl yapacağım lehimsiz olarak? Ayrıca sesi nasıl aktarabilirim.? Şu an takıldığım nokta bunlar.

Sanırım satın almadan yanıt bulamayacağım.
Jester
Üye

MAX 330 MEGA       PRO-GEAR SPEC

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Nisan 27, 2016, 11:45:05 ÖÖ »

CRT denince PVM.

« Son Düzenleme: Mayıs 01, 2016, 21:40:19 ÖS Gönderen: Jester » Logged

"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Nisan 28, 2016, 13:03:44 ÖS »

Raspberry pi-Gbs 8100 bağlantısından sonra 8100'ü şu kablolarla tv'ye bağlayıp görüntü alabilir miyim?

http://www.ebay.co.uk/itm/FROM-SCART-TO-SVIDEO-SVHS-PLUG-CABLE-LEAD-ADAPTOR-1-5M-/230337866457
http://www.ebay.com/itm/RGB-Scart-Video-HD-HDTV-AV-Cord-Cable-for-Nintendo-Wii-Video-Game-/140981480781
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Nisan 29, 2016, 17:42:27 ÖS »

Şu linkteki 5 pin'lik kablo ile scart bağlantısı kurulabilir mi?

http://www.amazon.com/GBS-8100-Video-Converter-Terminal-Operation/dp/B00ESLW7JE
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Nisan 29, 2016, 18:58:04 ÖS »

Şu linkteki 5 pin'lik kablo ile scart bağlantısı kurulabilir mi?

http://www.amazon.com/GBS-8100-Video-Converter-Terminal-Operation/dp/B00ESLW7JE

evet kurulabilir
fakat scart kablosu hazırlaman gerekir
istersen o karttan bende var ve kullanmıyorum
sana satabilirim
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Nisan 29, 2016, 19:01:58 ÖS »

hatta bugün akşam fırsatım olursa deneme yaparım raspi den tv ye görüntü aktarmak için
onuryıldız
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Nisan 29, 2016, 19:04:52 ÖS »

Tamam mumkunse oyun acarsan da sevinirim.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: