selam... ben vigo... tanımayanlar için kısaca kendimi tanıtiim.
neredeyse ilk amiga gruplarından Zombie Boys üyesi, BRONX'un kurucularındanım.
Commodore Dergisi, Amiga Dünyası'nda yazılar yadım. En son MegAmiga'yı çıkarmıştık. Şu an, Bronx ve Zombie Boys'un haricinde,
Tri Star Red Sector (TRSI) , Titan ve Deviance gruplarındayım.
2006 başından beri, PC WORLD'de Demoscene ve Retroloji adlı iki köşe yazıyorum ve her ay bolcana amiga, c64 , atari , amstrad , sinclair, msx oyunları tanıtıyorum.
Bir yıl oldu, sadece 1 kişi'den email geldi...

2002 yılından beri, DEMOSCENE partileri düzenliyoruz.
2002 -> 7d2 bronx demo party
2003 -> 7d3 bronx demo party
2004 -> 7d4 bronx demo party
2005 -> 7d5 demoscene party
2006 -> nightshift'06 - kayıp uygarlık
ve aralık'da ( 2-3 aralık 2006 ) 7d6 demo party
olacak.
amiga'yı commodore'u yaşatmak için önerilerim
1 - grup kurun. illa demo release etmeniz gerekmiyor. utility pack çıkarabilirsiniz, disk mag olabilir... mutlaka yapacak bişi bulunur. illa amiga yada c64 grubu demiyorum. sadece "scene" ve "grup" hissini yakalayın.
2 - partilere gelin, diğer amiga - commodore sevenlerle tanışın.
3 - buluşmalara , meetinglere gelin
4 - yurt dışındaki partilere gidin muhakkak.
5 - makinenizle bişiler üretin. amiga'nın sadece "eski oyunların oynandığı" bir makine olarak görülmesine içerliyorum.
forumdaki arkadaşlar, iyi niyetli bir şekilde, bi aktivite, bişi yapmak istiyor. destekliyorum. ama şunu bilinki, grup olmasanız bile, demoscene aktivitelerini kaçırmayın. çünki herşey paylaşınca güzel oluyor.
günümüzde internet gibi bi araç var. bunu kullanarak herkes herşeyi çok kolay öğrenebilir ve hatta her tür yazılımı anında elde edebilir. bu avantajları kullanmak lazım.
en basit olay şu; ben şahsen, etrafta sebil gibi bulunan bu "free" yada "open source" forum / bulletin olayına süper kıl oluyorum. en az 4-5 tane forum sitesi var türk. amiga ve c64 le ilgili...
merakım şu ki bi Allah'ın kuluda yok mu PHP yada ASP bilen ve basit bile olsa bi forum kodu yazabilen? 3-4 yıldır bakıyorum kimseden tık yok... bunuda mı ben yapiim yani?...
tüketmek yerine üretelim...
herkes amiga yı commodore u seviyor burada... bundan şüphem yok. ama hiç bir forumda da bi kişi "ya ben amiga da kod yazıyorum şurda takıldım" yada "ben amiga coder olmak istiyorum ne yapabilirim" gibisinden bişi görmedim...
herkeste bi a1200 alma sevdası var... merak ediyorum ne yapılıyor bu a1200 le?
alım-satım sitelerinde görüyorum, 400 ytl'den a1200 gidiyor...
bu makineleri alanlar ne yapıyor acaba?
060 kartı takıp TBL demosu mu izliyolar bunun içinmi alıyolar?
yada emülasyonla uğraşan bi ton insan var. onlarda naapıyo merak ediyorum.
bi arkadaşlar vardı, amigart dı galba sinan gürkan filan... nooldu o arkadaşlar? workbench için türkçe locale filan yapıyolardı dimi?
ama hiç kimsede "ya beyler, hep beraber bi browser yazalım amiga için, tcp'den anlayan varmı? c'de mi yazalım yoksa javada mı yada 68000 demi?" hiç duymadım bunu...
herkes bayılıyor eski sid'leri mod'ları dinlemeyi, ama neden kimse "ulan acaba bende yapabilirmiyim bu müzikleri? naapmam lazım nasıl yazarım?" filan diye soran hiç ama hiç görmedim.
6 tane büyük parti hatta 7 tane, 99 summer assembly (izmir) i de sayarsak, bi tane amiga introsu demosu çıkmadı?
bilmiyorum biraz hard-core mu giriştim ama...
yada ben yanlış bi yerdemiyim? onuda bilemiyorum.