Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYönetici ve değerli arkadaşlarıma uçuk bir fikir : dernek
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yönetici ve değerli arkadaşlarıma uçuk bir fikir : dernek  (Okunma Sayısı 10461 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 21, 2016, 08:43:18 ÖÖ »

Değerli yönetici arkadaşlar ve commodore sevdalıları  .Öncelikle daha yeni üyeyim ve çok uçmuş olabilirim  Şimdi söyleyeceğim fikir daha önce uygulanmaya çalışılmış , olmamış veya tamamen mantıksız olabilir . Sadece bir fikir ve aklıma geldiğinde bende  heyecan yarattığından  paylaşmak istedim. Bu işlerden de hiç anlamam . Konuya gelirsem , bildiğimiz gibi her yerde dernekler var köylerinin bile dernekleri var . Burada anladığım kadarıyla çok nadir buluşmalar olabiliyor . Ancak bir derneğimiz olsa istediğimiz zaman orada buluşulsa ya da daha ileri taşıyayım 1000 tane üyemiz diyelim aylık 5TL sembolik bir parayla ki bu aylık 5000 TL yapar bir dükkan kiralansa Anadolu veya Avrupa yakası olabilir fark etmez , ne bileyim c64 amiga vb. ekipmanlar yerleştirilse , bir kişi eski günlerdeki gibi oyun çekme konusunda yardımcı olsa gibi. Baştan söylemiştim uçmuş oalabilirim diye  Kar amacı gütmeden ve ben bu işlerden ,prosedüründen hiç anlamam , değerli yöneticilere soruyorum hazır yeni kasalarda çıkacakmış bu forumu bir sonraki aşamaya taşımak konusunda bir şeyler yapılabilir mi Türkiye’de bu kadar seveni ve bu değerin yaşatılmasını isteyen sevenleri varken? 100 de 1 bile ihtimal olsa içimdekileri paylaşmak istedim    Sevgiler.

C64 ve A500 gerisi teferruat
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2016, 09:14:43 ÖÖ »

Buluşmak için bir derneğe gerek olduğunu düşünmüyorum. Zaten, ayda yılda bir buluşuluyor. Plan yapılıyor ama tutmuyor genelde

Fikir, bilgi alış verişi için hepimiz burayı sonuna kadar sömürüyoruz zaten. Forumu aktif olarak kullanan kişi sayısı 100'ü geçmez herhalde. 100 kişiden sembolikte olsa bir ücret alsak kira için yetmez sanıyorum. Kaldı ki niye sadece Anadolu ve Avrupa yakası? Retrocular sadece İstanbul'da yaşıyorda haberimiz mi yok? Kahkaha

İstanbul'dan başka şehirlerde var bunu göz ardı etmemek lazım. Hele, Ankara ve İzmir'de bir sürü retrocu var.

İyi niyetli bir öneri ama şu aşamada bana göre gereksiz. Dedim ya rutin olarak bile bir araya gelip konuşamıyoruz. Eskiden 7DX vardı şimdi o da yok. O bile başlı başına bir dernekti bence Kahkaha

Bir şekilde, 7DX partileri gibi yılda bir kere bile olsa bir sürü retrocunun bir araya gelerek bir şeyler yapabilmesini sağlamak bile mükemmel olur doğrusu.

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2016, 09:21:36 ÖÖ »

Tabi bir fikirdi sadece . istanbul kişi sayısı bakımından önerimdi . Retrocular tabi ki her yerde Siz konulara daha hakimsinizdir benimkisi gönlümden geçen bir fikirdi sadece. Çünkü buluşmalar dediğiniz gibi tam katılımla gerçekleşmiyebiliyor ama bir dükkan olsa herkes istediği zaman uğrayabilecek şekilde olsa ,vakit esnekliği sonsuz olsa , zaman kısıtı olmasa idi düşüncem

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 21, 2016, 09:29:46 ÖÖ »

Ortaklaşa bir dükkan tutup ne var ne yok yığıp buluşup oynasak, takılsak. Hem evdeki yığıntıyı azaltsak hem biraraya gelsek diye geçen konuşmaların maalesef haddi hesabı yoktur. Henüz hayata geçmiş olanı da göremedik. Her ne kadar çok ciddi bişey değil canım diye bahsedilse de, en ciddiyetsizi dahi yüksek maddiyat ve vakit isteyeceğinden dolayı zor iş.

Buluşmak içins abit bir yer tutmak yerine orta çaplı organizasyonlara girişmek daha verimli olur gibi geliyor bana, lakin bu yakınlarda öyle bir şey de söz konusu değil gibi gözükmekte.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Temmuz 21, 2016, 11:01:25 ÖÖ »

@Onursapci

Değerli hocam dükkan vs gibi şeyler maliyetli olur ayrıca işin maliye tarafıda yorucu olur...

Ben size karavan ayarlayım gezgin retrocular olursunuz Kahkaha Hem İstanbul dışındaki retrocu kardeşlerimizede uğrarsınız hemde tatil yaparsınız..

Karavan 20 30 kişi alır üst üste oturulur problem olmaz biz 19 kişi binmiştik ancak ben karavan dan indiğimde vucüdumu ve kollarımı bulamadım biraz zor oluyor ama  Kahkaha
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 21, 2016, 11:09:08 ÖÖ »

izmir olarak küseriz

Anadolu veya Avrupa yakası olabilir

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 21, 2016, 11:40:41 ÖÖ »

Klüp / dernek tarzı bir mekan ve oluşum iyi olurdu ama mekan belirlemek kolay değil (İstanbul'da bile avrupa ya da anadolu yakası olması tartışmalı olurdu). Ayrıca kira, muhasebe, elektrik-su vb giderleri ile aylık 1500-2000TL'den az masraf olmazdı.

İyi yönü nedir? İnsanlar iş çıkışı takılıp stres atabilirdi. Basit elektronik işler, oyun çekimi vb daha kolay olurdu. Eski zamanların bu tarz mekanlarının nostaljisi yaşatılmış olurdu...
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 21, 2016, 11:52:08 ÖÖ »

iç işleri bakanlığından alınacak izin için yapılacak masrafları eklemeyi unutmuşsun ustam

Klüp / dernek tarzı bir mekan ve oluşum iyi olurdu ama mekan belirlemek kolay değil (İstanbul'da bile avrupa ya da anadolu yakası olması tartışmalı olurdu). Ayrıca kira, muhasebe, elektrik-su vb giderleri ile aylık 1500-2000TL'den az masraf olmazdı.

İyi yönü nedir? İnsanlar iş çıkışı takılıp stres atabilirdi. Basit elektronik işler, oyun çekimi vb daha kolay olurdu. Eski zamanların bu tarz mekanlarının nostaljisi yaşatılmış olurdu...

onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 21, 2016, 11:55:55 ÖÖ »

Benim düşündüğüm 1000 gönüllü en azından 500 gönüllü ile olur. O kadar da çıkmaz anladığım kadarıyla. 1000 gönülü ayda 5TL den 5000 yapardı zaten .

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2016, 12:24:54 ÖS »

@onursapci

Retro dünyasında 500 adam toplamak imkansız bir şey. Bunun onda birini toplayabilsen bu proje yine de yapılabilir ama o bile kolay değil.
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2016, 12:48:19 ÖS »

Batak ve okey oynayabilcek miyiz ?    Genelde dernek deyince aklıma gelen onlar olur.Birde çay ocağı lazım .Tam bir dernek olurdu.

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 21, 2016, 14:35:55 ÖS »

Batak ve okey oynayabilcek miyiz ?    Genelde dernek deyince aklıma gelen onlar olur.Birde çay ocağı lazım .Tam bir dernek olurdu.

yavuzg'den de bir arcade makinesi rica ederdik, tam süper olurdu
Armakuni
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 21, 2016, 15:06:49 ÖS »

"Sizin dernekte tüm gün oyun oynanıyormuş" derler sonra :-D

Nomen est Omen
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2016, 08:52:30 ÖÖ »

Güzel bir düşünce, ama ne yazıkki kolay kolay gerçekleştirilemez.

Bu tarz çalışmalar sadece retro da değil, diğer hoby faaliyet gruplarında da kolay olmuyor.
3 sene önce Model tren, maketçi arkadaşlarla böyle çalışılabilecek bir yer düşüncesine girişilmişti. Yaklaşık 30-40 kişilk grupda.
Ancak kıralanacak bir yerin vergi vb çalışmları, iş yükü nedeniyle vazgeçilmişti. Sonradan bir işyeri olan arkadaş  iş yerinden küçük de olsa bir odayı ayırabileceğini belirtti. Şimdi model tren maket çalışmalarını yapıyorlar.
« Son Düzenleme: Temmuz 22, 2016, 08:55:21 ÖÖ Gönderen: Gokhan Ozkan » Logged
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 22, 2016, 09:01:26 ÖÖ »

Ama geçenlerde şöyle de bir durum gerçekleşmiş. Arkadaşın iş yerinin mal sahibi, arkadaşın iş yerinden bir odayı model trencilere hoby çalışmaları için vermesine ( ücret vb yok) sıkıntı yaratmış . Kira kontratında iş yeri sağlık ... ürünleri diye geçiyor. Siz burada oyuncak satışı vb ek iş yapıyorsunuz demış. ( Model maket, model treni, diyanorama çalışmalarını  oyuncak diye algılamış. Esasında Satış vb yok. Sadece tamırat, diyanorama vb kendileri için yapıyorlar.)
Sonuçta yıne  zorluk var.
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: