Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımCommodore Teybini PC'ye Bağlamak
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore Teybini PC'ye Bağlamak  (Okunma Sayısı 30930 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 09, 2007, 16:07:19 ÖS »

Aramızda bu adaptörü kullanarak transfer yapmış birisi var mı arkadaşlar?

ben yapmıştım,hatta teyp duruyor şu an, pc den kasete aktarmak için; pc den bir komut vardı onu hatırlamıyorum şu an,
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ocak 09, 2007, 16:27:08 ÖS »

Bu akşam wintzx kullanarak spectruma oyun yükleme olayını deneyeceğim evde.Ne zamandır yatan spectrumlarım vardı,yöntemini bilmeme rağmen üstüne düşmemiştim.Bana da partide bu olayı Turbo anlatmıştı.

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ocak 10, 2007, 12:08:19 ÖS »

joker_ : sen bu devreyi vs yaptın mı ?

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ocak 10, 2007, 14:34:33 ÖS »

evet yaptım hatta kasete bayaa bir oyunda yükleyip oynamıştım teybi istiyorsan bir ara veririm sana denersin,yalnız komutları hiç hatırlamıyorum
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ocak 10, 2007, 15:27:30 ÖS »

Tebrikler Joker_,

açıkçası mesajı atarken, bu adaptörü yapacak birinin çıkacağını hiç düşünmemiştim Bu nedenle sordum.. Helal olsun..

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ocak 10, 2007, 16:28:25 ÖS »

adaptör derken direk teyb kablosunu kesip,ucuna devreyi lehimledim,elektronik bilgim hiç olmamasına rağmen çok kolay,
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 10, 2007, 19:21:21 ÖS »

Eğer böyle bir kabloyu yapabilirsem elimdeki Boulderdash kasetlerini PC'ye aktarmak isterim.Malum Türk yapımı Boulderdash'lar nette yok.Yada ben yaparım, yaptım bile diyen varsa göndereyim kasetleri.Gerek yok diyenler parmak kaldırsın lütfen.

Türk yapımı Boulder Dash'ler deyince hatırlayıverdim, hangi sürümlerdi bilmiyorum ama gerçekten sıkı yapımlar vardı. Bir eğlenceli durum da durum satırındaki HEK ve HAK yazısıydı hatırlıyorsam (orijinalinde çoğul hak sayısında MAN'in ortasındaki A harfi E harfine dönüşüp MEN oluyordu. Bizimkilerde de 3 HEK ve 1 HAK gibi görünüyordu )
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 11, 2007, 02:35:42 ÖÖ »

Bir eğlenceli durum da durum satırındaki HEK ve HAK yazısıydı hatırlıyorsam (orijinalinde çoğul hak sayısında MAN'in ortasındaki A harfi E harfine dönüşüp MEN oluyordu. Bizimkilerde de 3 HEK ve 1 HAK gibi görünüyordu )

Zuhhaahah, koptum. Biz de amigaOS 3.9'u türkçeye çeviriyorduk. Sinan koordine ediyordu, ATO üyelerine çevrilecek dosyalar gönderiyordu, biz de çeviriyorduk. Kimler vardı hatırlamıyorum ama 4-5 kişi vardık.
O kısmı çeviren kimdi bilmiyorum ama normalde dosya kopyalarken ingilizce "copying 1 file(s)" yazar yani "Copying %s file(s)"

Çeviren arkadaş "%s dosya(lar) kopyalanıyor" yazmıştı.
Halbuki türkçede çoğul da olsa lar/ler eki almaz. İlk sürümde örneğin "13 dosya(lar) kopyalanıyor..." yazıyordu. Millet az dalga geçmedi bizle. Sonra ben kendi elimle düzelttim hatayı..

(ha bu iş için odamda duvarımda asılı duran Amiga OS dev coordinatörü imzalı bir teşekkür belgem vardır, övünürüm hep bununla. Orjinal Amiga OS3.9 Kutusu da cabası.)
« Son Düzenleme: Ocak 11, 2007, 02:40:47 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

atiflz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2008, 01:05:49 ÖÖ »

Zuhhaahah, koptum. Biz de amigaOS 3.9'u türkçeye çeviriyorduk. Sinan koordine ediyordu, ATO üyelerine çevrilecek dosyalar gönderiyordu, biz de çeviriyorduk. Kimler vardı hatırlamıyorum ama 4-5 kişi vardık.
O kısmı çeviren kimdi bilmiyorum ama normalde dosya kopyalarken ingilizce "copying 1 file(s)" yazar yani "Copying %s file(s)"

Çeviren arkadaş "%s dosya(lar) kopyalanıyor" yazmıştı.
Halbuki türkçede çoğul da olsa lar/ler eki almaz. İlk sürümde örneğin "13 dosya(lar) kopyalanıyor..." yazıyordu. Millet az dalga geçmedi bizle. Sonra ben kendi elimle düzelttim hatayı..

Windows 95 turkce surumde de 5 dosya(lar) bulundu yaziyordu arama kisminda.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2008, 11:41:50 ÖÖ »

Alıntı
Türk yapımı Boulder Dash'ler deyince hatırlayıverdim, hangi sürümlerdi bilmiyorum ama gerçekten sıkı yapımlar vardı.

Fuat (Efor Bilgisayar-Fatih) hayatımda gördüğüm en sıkı Boulderdash üreteciydi Her gün gittiğimde yeni bölümler gösterirdi. Onlarca BoulderDash aşaması yapmış ve bunların yapımına kafa yormuştur.

boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ağustos 25, 2008, 16:46:50 ÖS »

arkadaşlar wavprg programı ger türlü prg ve tap'ı wav yapmakta çok iyi.. fakat turboloader ı falan çalıştırmayı hiç beceremedim, beceren var mı?
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Ağustos 25, 2008, 18:41:16 ÖS »

ben turbosuzları bile attım çalışmadı, paralel porttan bağladım teybi gene oyunlar çalışmadı

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: