Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)MVS konsol için RGB encoder devresi
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MVS konsol için RGB encoder devresi  (Okunma Sayısı 18014 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2016, 19:35:32 ÖS »

ilk mesajdaki devreyi tekrar yaptım ve ilginç bir olayla karşılaştım

6-R
7-G
8-B

şeklinde olmalı şema öyle gösteriyor(datasheet de aynı) fakat renklerde sorun olduğunu söylemiştim ve RGB pinlerini tek tek kontrol ederek bir terslik varlığını farkettim.
6-B
7-G
8-R
şeklinde renkler düzeldi

devreyi defalarca inceledim , kısadevre,ters bağlantı vs.. ama devremde hata yok. chipin RGB girişleri yanlış. mantıksız gelebiiir ama durum böyle
aldığım chip patates baskı olabilirmi bilmiyorum, başına gelen olursa diye yazmak istedim

@kirkoryan sizin scart şemasınıda uygun bir vakitte deneyip sonucu yazarım
@yavuzg scart şeması dediğiniz gibi dandik çıktı böyle şemaları internete ne diye koyarlar anlam veremiyorum (jammadaki Video GND ile power gnd ortak gnd olarak kullanılmış ölçtüğümde kısa devre gösterdi)
« Son Düzenleme: Eylül 26, 2016, 19:39:41 ÖS Gönderen: Aykiri1 » Logged
crowded
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2016, 22:56:34 ÖS »

ilk mesajdaki devreyi tekrar yaptım ve ilginç bir olayla karşılaştım

6-R
7-G
8-B

şeklinde olmalı şema öyle gösteriyor(datasheet de aynı) fakat renklerde sorun olduğunu söylemiştim ve RGB pinlerini tek tek kontrol ederek bir terslik varlığını farkettim.
6-B
7-G
8-R
şeklinde renkler düzeldi

devreyi defalarca inceledim , kısadevre,ters bağlantı vs.. ama devremde hata yok. chipin RGB girişleri yanlış. mantıksız gelebiiir ama durum böyle
aldığım chip patates baskı olabilirmi bilmiyorum, başına gelen olursa diye yazmak istedim

@kirkoryan sizin scart şemasınıda uygun bir vakitte deneyip sonucu yazarım
@yavuzg scart şeması dediğiniz gibi dandik çıktı böyle şemaları internete ne diye koyarlar anlam veremiyorum (jammadaki Video GND ile power gnd ortak gnd olarak kullanılmış ölçtüğümde kısa devre gösterdi)

Renk olayını halletmiş olmanıza sevindim. Geçmiş olsun
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Eylül 28, 2016, 20:11:55 ÖS »

@yavuzg ve @kirkoryan ustaların verdikleri bilgilerle scart girişinden bağladım mükemmel sonuç aldım

@kirkoryan ustanın verdiği şemanın yüksek çözünürlüklü halini ekledim
SYNC için 19 diyor ama çalışmadı bende 20'ye bağladım sorun çıkarmadı

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 28, 2016, 22:28:12 ÖS »

... SYNC için 19 diyor ama çalışmadı bende 20'ye bağladım sorun çıkarmadı

Çünkü adam dişi SCART soketi kullanmış devrede o yüzden 19'a bağlamış (Fransızca yazmış )

Öyleyse bir bilgi daha paylaşalım, piyasadaki tüm iki ucu erkek SCART kabloların 19 ve 20. uçları çapraz bağlanmıştır

Eğer projenizi SCART kablo "keserek" kullancaksanız 20. no'Lu uç CSYNC, eğer PCB yapıp "dişi" SCART soketi + normal SCART kablo kullacaksanız da dişi SCART soketinin 19. ayağına verin CSYNC'i...

Bkz. SCARTCADE yazım
Ref: http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=6568.msg63466#msg63466
« Son Düzenleme: Eylül 28, 2016, 22:29:47 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Eylül 28, 2016, 22:37:05 ÖS »

@yavuzg hocam baştan söylesene çapraz olduğunu Kahkaha uğraştık okadar en sonunda kablo bozuk diyip yenisini kestik:)
erkek-erkek ti neyseki 2. seçimimiz 20'de olanmış
görüntünün bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum renkler falan çok canlı
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2016, 23:12:45 ÖS »

👍Çalıştırabildiğine sevindim
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Eylül 28, 2016, 23:42:38 ÖS »

@yavuzg hocam baştan söylesene çapraz olduğunu

2013'de söylemişiz işte

Neyse, sorunu halledebildiğine sevindim

Şimdi sana ses de lazım. Onun için de şu yazıma bak (Bak söylüyorum işte peşin peşin)

Ref: http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=6588.msg75033#msg75033

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Eylül 29, 2016, 00:02:27 ÖÖ »

Bak bunda seste var ayrıca burada Yavuz abi gibi bir usta varken ustalık bize düşmez bu işin ustası ta kendisidir biz ancak olsak olsak bir şeyler öğrenmeye çalışan çırak oluruz (kendi adıma)

* rps20160928_235928.jpg (91.06 KB, 805x960 - Görüntüleme: 1534 kez.)
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Eylül 29, 2016, 00:13:23 ÖÖ »

@yavuzg @kirkoryan
yeni bilgilerle ses olayınıda kısmetse yarın halledeceğim.
problem çıkacağını sanmıyorum ama olursada sorarım
teşekkürler emekleriniz için
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Eylül 29, 2016, 00:57:36 ÖÖ »

Bak bunda seste var ayrıca burada Yavuz abi gibi bir usta varken ustalık bize düşmez bu işin ustası ta kendisidir biz ancak olsak olsak bir şeyler öğrenmeye çalışan çırak oluruz (kendi adıma)

Yok be Özgür biz daha dün başladık bu işlere Sen de güzel gidiyorsun arcade mod olaylarında

Senin paylaştığın şemada da dirençlerle voltaj bölücü oluşturmuşlar sesi kısmak için. Seninki daha pratik ve yaygın olan yöntem...

Benim paylaştığımda da aynı mantık var. Sadece ek olarak AC coupling (DC bileşeni süzerek oyun kartı ve TV'nin amfi sistemlerini izole ediyor) için kondansatör kullanmışlar bir de volume ayarı yapabiliyorsun.

Daha ziyade tek bir oyun kartını konsollaştırmak için değil de farklı elektronik tasarımlara sahip kartları çalıştırabilmek amacıyla genele hizmet edebilen bir "supergun" da kullanılabilecek bir tasarım...

@Aykiri1, sen sesi özgür'ün önerdiği şekilde bağlarsan sorun yaşamazsın. Aslında bu ara nameleri hiç kullanmadan da direk bağlanabilir ancak o zaman MVS'in üzerindeki volume pot'unu iyice kısman lazım. Sorun genelde bu potlar çok eski, aşınmış ve zamanında bile "uyduruk" olduklarından en ufak harekette bile ses bir anda patlayabiliyor. Önerilen dirençli voltaj bölücüler aslında bu riki azaltmak için

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Eylül 29, 2016, 12:04:23 ÖS »

@yavuzg bendeki mvs1fz modeli ses potu vs yok bu modelde ayrıca 5v mod yaptım ve stereo mod yapıncada (yapacağım) sesi düşük gelecek haliyle +12 amflikatör olmayacağı için harici devre yada başka şey gerekiyor. bende bu sorunu daha pratik bir yöntemle çözmeyi düşündüm
aşağıda alet 3 lira karaköyden almıştım daha önceleri bunu stereo mod sonrası amflikatör olarak kullanacağım. 5v çalıştığı için işimi görecek sanırım
ne diyorsunuz ?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Eylül 29, 2016, 16:59:17 ÖS »

@yavuzg bendeki mvs1fz modeli ses potu vs yok bu modelde ayrıca 5v mod yaptım ve stereo mod yapıncada (yapacağım) sesi düşük gelecek haliyle +12 amflikatör olmayacağı için harici devre yada başka şey gerekiyor. bende bu sorunu daha pratik bir yöntemle çözmeyi düşündüm
aşağıda alet 3 lira karaköyden almıştım daha önceleri bunu stereo mod sonrası amflikatör olarak kullanacağım. 5v çalıştığı için işimi görecek sanırım
ne diyorsunuz ?

Her MVS'de ses potu vardır amfinin oralarda bi yerlerde görürüsün...

5V modu yapacaksan/yaptıysan zaten MVS'in üzerindeki amfi taca çıkmış oluyor. Amfi olmayınca sesi devre kartı üzerinden alacaksın (JAMMA audio pini artık işlevsiz) ve onu da direk olarak SCART'a girebilirsin, ara devre kullanmana gerek yok

Yani eskiden MVS'in amfi çipine giden ses sinyalleri şimdi TV'nin amfisine gidecek.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: