Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari 1050 tamiratı ve Disket Arşivciliği  (Okunma Sayısı 13658 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 29, 2007, 14:25:30 ÖS »

Biraz önce Alcofribas'la Atari 1050 adaptorü voltaj bilgileri üzerine iddialaşmamız üzerine aşağıdaki linki buldum. Atari 1050 şemalarından, olası sorunlarına yönelik çözüm önerilerine ve hatta Disket arşivleme konusunda çeşitli fikirler sayfada yer alıyor..

http://nuxx.net/wiki/Atari_800XL_Disk_Archiving

Not: Elinin altında 1050 adaptörü olan voltaj bilgilerini yazabilir mi ? İnternette 9v 3 ve 5 Amper diyor. Ama bana çok fazla geldi..

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2007, 15:52:20 ÖS »

5A hakkaten abartili gozukuyor.Elimdekinin etiketi uzerinde 5V@1.5A degerleri var.

Bu kadar mi ?
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2007, 16:06:32 ÖS »

5A hakkaten abartili gozukuyor.Elimdekinin etiketi uzerinde 5V@1.5A degerleri var.

5V 1.5A Atari 800XL'in kendi adaptörü. 1050 ile uçları farklı zaten.

Atari8Warez
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 11, 2007, 07:05:54 ÖÖ »

Biraz önce Alcofribas'la Atari 1050 adaptorü voltaj bilgileri üzerine iddialaşmamız üzerine aşağıdaki linki buldum. Atari 1050 şemalarından, olası sorunlarına yönelik çözüm önerilerine ve hatta Disket arşivleme konusunda çeşitli fikirler sayfada yer alıyor..

http://nuxx.net/wiki/Atari_800XL_Disk_Archiving

Not: Elinin altında 1050 adaptörü olan voltaj bilgilerini yazabilir mi ? İnternette 9v 3 ve 5 Amper diyor. Ama bana çok fazla geldi..

9V AC --- 31VA
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 11, 2007, 11:23:14 ÖÖ »

arkadaşlar unutmayın amper verilen değil alet tarafından emilen bir değerdir

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 14, 2007, 22:21:27 ÖS »

Opps Kutudan cikarmaya tenezzul edip bastan savma bakarsam boyle olur iste...evet haklisiniz.Cikarinca gordum ki XL'in adaptoruymus o.Isin vahim tarafi 1050'min adaptoru orjinal olmadigi icin bende degeri okuyamadim.

Bu kadar mi ?
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2007, 21:06:49 ÖS »

1050 disket sürücü için 9V 3A bir adaptör buldum ve cihazı çalıştırdım. Ek bilgi olarak merkez + dışı - olacak onu da belirteyim. Belki deneyen biri olur.

Option tuşu basılı ve disket takılı olarak Atari' yi açarsanız makina Basic'i bypass ediyor ve doğrudan disketten başlamaya çalışıyor. Disket sağlam ve içinde dos varsa sorunsuz açılır.

Atari teyp kullanıcılarına ise Allah sabır versin. Bir nevi nefis terbiyesi gibi birşey. 226 counter da yükleyen bir oyun görmemiştim hayatımda. Onu da Atari sayesinde gördüm. Ha bu arada kaseti başlatmak için 10 counter kadar sarmanız gerekiyor ve oyun yüklerken herhangi bir ibare, grafik, müzik çıkmıyor. En azından benim denediklerimde. Bu bekleyişin sonunda hata mesajı almanız da pek mümkün. Tecrübe ile sabittir.

Gözünü sevdiğim Amstrad'ım benim...

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2007, 22:08:29 ÖS »

Evet,Atariye teypten oyun yüklemek ömür törpüsüdür,o zamanlarda hatırladığım en uzun sürede yüklenen oyunlardan birisi "Rescue On Fractalus" vardı,tam 272 sayıda çıkardı.Bazende 272 sayının sonunda "Boot Error" çıkardı işte o zaman kafayı üşütmeye ramak kalırdı:)
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 12, 2007, 14:01:12 ÖS »

Ben de arkadaşım Özgür sayesinde bu maceralardan yıllarca dinleyip hep de dalga geçmiştim "hadi bee böylesi c64'te bile olmaz "diye ama c64'ün bazen kıl kadar hassas kafa ayar olayı 800xl yanında hikayeymiş.

Söylediğine göre play'e basıp ışığı falan açmaz ya da söndürmez,nefes almadan ya da çook yavaş hareketlerle odadan çıkarmış ama kapıyı kapatmazmış 

Günün birinde 800xl için teyp kablosu bulup,membranını da tamir edebilirsem deneyeceğim,cidden merak etim çünkü bu zırvayı.
Haa,bir de teybi klavyenin  yanına belli pozisyonda koymazsa oyunun çıkmadığını gözlemlemiş,ona göre ayarlıyomuş bide teyp konumunu bilmem artık

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Aralık 12, 2007, 14:10:38 ÖS »

Bende bu deneyimi yaşadım...

Bir ara PC'den Atari kaseti yazdım. Sıfır kasete yazıyorum, her söyleneni yapıyorum. Ama kaset bir yüklüyor, bir yüklemiyor, belli olmuyordu...1-2 gün durmadan farklı şekillerde yazdım. Taa ki bir süre sonra, kasetin başlangıç noktasının dahi önemli olduğunu, odadaki ışığı açıp kapatmanın bile yüklemeye zarar verdiğini duyana kadar

yalnız bildiğim kadarıyla elektriği dışarıdan alan Teyplerde bu sorun çokça oluyormuş. Sonradan çıkan teyplerde yükleme süresinin uzunluğu dışında pek problem yokmuş (diye duydum).

serge
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2007, 15:45:47 ÖS »

1050 için adaptörü arızalı bir 1541 in trafosundan yaptım, bağlantı fotodaki gibi, AC olduğu için +- farketmez:

* 1050Adaptor.jpg (87.94 KB, 800x600 - Görüntüleme: 3696 kez.)
« Son Düzenleme: Aralık 15, 2007, 15:49:20 ÖS Gönderen: serge » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: