Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelYeni bir Commodore 64 oyunu yapsak ya...
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni bir Commodore 64 oyunu yapsak ya...  (Okunma Sayısı 18159 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ekim 20, 2016, 02:44:47 ÖÖ »

Böyle fikirler genelde zaten bu saatlerde kanı yeteri kadar sulandıran zararlı maddeler tüketildikten sonra ortaya çıkar

Şimdi düşündüm de ;

CGTR olaraktan
Gayet yetenekli coderlarımız var
Gayet yetenekli müzisyenlerimiz var
Gayet yetenekli grafikerlerimiz var
e hepimizin iyi kötü bir oyun deneyimi de var.

Mesela önce bir gönüllü gurubu kursak, sonrasında bir anket düzenleyerek yapılacak oyunun tarzını belirlesek, sonra bu ekipteki senarist arkadaşlar oyuna bir konu ve senaryo hazırlasa sonra da yürüsek...

Kalıcı bir eser yaratmış oluruz bizim alemler için diye düşündüm..

Hatta bir adım ileri gidip bu konu hakkında sabit bir başlık oluşturup, müzik ,kod, grafik geliştirmelerini adım adım tutorial şekline getirsek...

Peheey olaya bak yazarken heyecanlandım vallaha

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2016, 08:49:15 ÖÖ »

Ben katılırım. Hatta sonra oyunu kartuşlayıp kalıcı olarak dağıtırız... Kahkaha

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
ozgur106
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 20, 2016, 09:36:39 ÖÖ »

remake ler yapılsa bile olur

Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.

C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 20, 2016, 11:20:07 ÖÖ »

Uzay savaşları ve korsanlık konulu bir hikaye hazırlıyordum isterseniz oyun için düzenleyebilirim

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 20, 2016, 11:23:18 ÖÖ »

Kodlama öncesi konu belirlenmeli, uzun soluklu proje bunlar...

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ekim 20, 2016, 11:53:11 ÖÖ »

@Spunky : Benzer bir konuyu geçen haftalarda ben de açmayı düşünüyordum. Tabii biraz farklı. Benim niyetim oyunlar için boyut sınırı yaratmadığı için IRQHack64'ün bu özelliğini kaşıyan bir oyun yapma üstüneydi. İlk aklıma gelen de adventure oyunları oldu, özellikle de lucasarts'ın oyunlarına benzer bir oyun yapma hatta bunun için bir oyun motoru yazma üstüneydi.

Ortaya çıkan oyunu da hardware ile beraber satmak enteresan olur diye düşündüm. Hatta kickstarter tarzı fundraising ile bir nevi reklam ile de olabilir. Köh "Murat Gamsız" köh... İstanbul buluşmasına getirdiği metalik kartuş case'i için böyle bir benzetme yapmıştı sanıyorum. Sadece bir kişiye de bu verilir falan gibisinden

Bu fikirden tamamen vazgeçmedim ama beklemeye aldım.

IRQHack64 özelinde oyun içinde şu tip imkanlar olabiliyor : İstenen uzunlukta 4 bit wav dosyası çalma, 160x80 (çözünürlük aynı kalmak üzere istenirse tam ekrana yakın da gösterilebiliyor video) - 5fps video oynatma. Cutscene'lerden faydalanacak bir oyun için çok kullanışlı olabilir. Ses çalma özelliği de aynı şekilde senaryo içine güzel bir şekilde yedirilebilir.

C64 için yüzlerce megabyte data kullanan bir oyun var mı bilmiyorum ancak bu tarz bir oyunun böyle bir potansiyeli olurdu.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2016, 12:13:45 ÖS »

Özgün c64 donanımı / SID üzerinde çalınacak müzik üzerine tamamen deneyimsizim. (Hoş ufacık bir araştırma yaptığımda midi kullanan osx üzerinde çalışan yazılımları var olduğunu gördüm, çok da zor olmaz alışma süreci)

Ama mevzu wav dosyası olunca hiçbir alışma süreci olmadan müzik ve ses efektleri üzerine katılımda bulunabilirim.

(Diğerini de inceden taktım kafaya biraz araştıracağım da gözümü sequencer ile açtığım için tracker falan çok mantıksız geliyor bana, eldeki sistem ile yaptığım midi sequence'leri aktarıp biraz düzeltme ile kullanıma olanak tanıyan birşey olursa o da çok zor olmaz)
spunky
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 20, 2016, 12:33:21 ÖS »

Bence vertical shooter, adventure, platform gibi bir anket oluşturalım, oradan yürüyelim bakalım ne çıkacak. Donanımla oyunu satmak da güzel ama doğrudan tüm dünyadaki c64 kullanıcılarının erişebileceği bir şey çıkarmak daha ilginç olur gibi geliyor bana.

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
spunky
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 20, 2016, 13:06:59 ÖS »

Adventure
Arcade
Platform
Racing
Shoot'em Up
Spor

başlıkları sanırım bizim için yeterli olacaktır. Bunu bir anket haline getirip bir yerlere sabitleyecek bir adminimiz var mı

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 20, 2016, 13:15:50 ÖS »

@Spunky : Benzer bir konuyu geçen haftalarda ben de açmayı düşünüyordum. Tabii biraz farklı. Benim niyetim oyunlar için boyut sınırı yaratmadığı için IRQHack64'ün bu özelliğini kaşıyan bir oyun yapma üstüneydi. İlk aklıma gelen de adventure oyunları oldu, özellikle de lucasarts'ın oyunlarına benzer bir oyun yapma hatta bunun için bir oyun motoru yazma üstüneydi.

Gönüller karşılıklıymış. Bahsettiğin tarzda bir text adventure oyun için bütün nerdeyse bütün komut ve diyalogları hazırlamış durumdayım. Oyunun algoritması için Basic'de kodlamaya başlamıştım. Amacım oyunu grafiksiz olarak çalışır hale getirip daha sonra bir grafiker arkadaşın yardımını almaktı. Oyundaki 13 ayrı ekran için yarımşar ekran grafik hazırlanması yeterli olacaktı. Ancak proje haziran ayından beri askıda. Önümüzdeki yaza kadar da tekrar ilgilenemeyeceğim gibi görünüyor.

İstersen hazırladığım altlığı özelden göstereyim bir bak.

NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 20, 2016, 13:29:34 ÖS »

Benim oyum tex Adventure'a yana.

Bir ara oyun yapmak istedim; her şeyi kendim yapmaya çalışınca sıkıntı oluyor, işler ekip işi gerçekten sağlam bir senaryo lazım.

Ekte yaptığım yukarı aşağı oyunu var ama random her seferinde aynı rakamları çıkarıyor emülatörle çalıştırdığım için sanırım.

*  (0.32 KB - Yükleme: 521 kez.)

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 20, 2016, 13:36:17 ÖS »

Adventure ve shmup teknik olarak daha olası duruyor, platformer en sevdiğim oyun tarzıdır ama adam akıllı  kontroller yapmak çok zor olur diye tahmin ediyorum.

Hem kültürümüzü (esprili bir dil ile) en güzel adventure tarzı bir oyunda yansıtabiliriz

(Bkz: Lale savaşçıları)
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 20, 2016, 14:16:21 ÖS »

C64'le tanıştığım yıllarda bizim de bir oyun projemiz vardı. Askıda kaldı.
Osmanlı imparatorluğu üzerine geçen hafif North & South gibi, strateji ve savaş...
Sultan of the Empire ... Kim bilir nerelerdedir yapmış olduğumuz taslaklar. Hatta grafikler spritelar çizildi, kodlamaya bile başlamıştık.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ekim 20, 2016, 14:41:33 ÖS »

Oyun denemeleri hep oldu; görüldüğü üzere hepimizin de bir yerlerde tıkanmış, duraksamış...

Cabal adlı oyundaki helicopter spritelarını kullanarak deneme amaçlı joystick kontrolü ve sprite değişimleri ile ilgili assembler kod yazmıştım. IRQ olarak tekrar BASIC'e düştüğünden, açılış ekranında cursor ready'nin altında yanıp sönerken helikopteri hareket ettirdiğimi gören babamın oğlum oyunumu bozdun demesi enteresandı.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
spunky
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ekim 20, 2016, 14:48:20 ÖS »

Bence konu derinleştikçe iş sürüncemede kalır, metinler, bilmeceler, konu derinliği büyük iş gibi geliyor bana. Atıyorum cannabalt gibi son dönemin kodlama teknikleri ile basit ama etkileyici bir şey yapmak daha mantıklı gibi şimdilerde

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: