Şimdi artık geldik AV mod kitimizin montajına...
Öncelikle bu mod kitin uygulanabileceği bir klonumuz var mı elimizde onu kontrol edelim. Bu mod kitin uygulanabileceği klon atari'nin 48 bacaklı bir özel çipi olmalı. Bu çip zamanında Atari'nin uzatmalı 2600 serisi için düşünüp tasarladığı sonra üretmekten vazgeçtiği rivayet edilen "all-in-one" bir çip. İçinde RIOT, TIA ve 6507 işlemci çiplerini barındırıyor.
Tekrar ediyorum bu mod sadece bu çip için uygulanabilir!!! 48 bacak!!!
Bazı klonlar birebir orijinal atari klonu. Yani RIOT, 6507 ve TIA çipleri veya bu çiplerin klonları var üzerlerinde. Bu mod bunlara olmaz.
Bir de yarı all-in-one klon da gördüm. Onun da TIA çipi gibi bir çipi var ama bacak dizilimi meçhul. Ona uygulanıp uygulanamacağını araştırıyorum henüz.
Bu kadar uyarıdan sonra, modu uygulayacağımız çipimiz bu arkadaşlar...

Ayrıca mod devremizi beslemek için de 7805 voltaj regületör çipinin bacaklarına da ihtiyacımız var. Onun da dizilimi böyle;

Modumuzu bu gösterdiğim bacaklara lehimliyoruz. Dikkat PCB'yi ters çevirince kafanız karışmasın (benim hep karışır) power vermeden önce doğru bacaklara lehim yaptığınıza emin olur, kontrol edin, bir daha kontrol edin. Sonra bir nefes alın bir daha kontrol edin

Çip montajından sonra AV çıkışlarını da kasa soketlerine bağlayın. kasa tipi soket kullanmak yerine direk AV kablosunun bir ucunu kesip oralara direk lehim de yapılabilir.

Son olarak devrede bulunan LED'i de kasaya yerleştirdiğimiz yuvasına sokun.

Yerine sıkıca yerleşecektir. Yerleşmezse biraz sıcak silikonla arkadan destekleyin.

Bu işlem de tamam.... Sırada son dokunuşlar ve kapanış var...