Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun Konsolları[MOD] Hadi bi karakutu daha modlayalım! Woody!!!
Sayfa: 1 [2] 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [MOD] Hadi bi karakutu daha modlayalım! Woody!!!  (Okunma Sayısı 42429 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ekim 23, 2016, 01:24:14 ÖÖ »

Şimdi artık geldik AV mod kitimizin montajına...

Öncelikle bu mod kitin uygulanabileceği bir klonumuz var mı elimizde onu kontrol edelim. Bu mod kitin uygulanabileceği klon atari'nin 48 bacaklı bir özel çipi olmalı. Bu çip zamanında Atari'nin uzatmalı 2600 serisi için düşünüp tasarladığı sonra üretmekten vazgeçtiği rivayet edilen "all-in-one" bir çip. İçinde RIOT, TIA ve 6507 işlemci çiplerini barındırıyor.

Tekrar ediyorum bu mod sadece bu çip için uygulanabilir!!! 48 bacak!!!

Bazı klonlar birebir orijinal atari klonu. Yani RIOT, 6507 ve TIA çipleri veya bu çiplerin klonları var üzerlerinde. Bu mod bunlara olmaz.

Bir de yarı all-in-one klon da gördüm. Onun da TIA çipi gibi bir çipi var ama bacak dizilimi meçhul. Ona uygulanıp uygulanamacağını araştırıyorum henüz.

Bu kadar uyarıdan sonra, modu uygulayacağımız çipimiz bu arkadaşlar...

Ayrıca mod devremizi beslemek için de 7805 voltaj regületör çipinin bacaklarına da ihtiyacımız var. Onun da dizilimi böyle;

Modumuzu bu gösterdiğim bacaklara lehimliyoruz. Dikkat PCB'yi ters çevirince kafanız karışmasın (benim hep karışır) power vermeden önce doğru bacaklara lehim yaptığınıza emin olur, kontrol edin, bir daha kontrol edin. Sonra bir nefes alın bir daha kontrol edin

Çip montajından sonra AV çıkışlarını da kasa soketlerine bağlayın. kasa tipi soket kullanmak yerine direk AV kablosunun bir ucunu kesip oralara direk lehim de yapılabilir.

Son olarak devrede bulunan LED'i de kasaya yerleştirdiğimiz yuvasına sokun.

Yerine sıkıca yerleşecektir. Yerleşmezse biraz sıcak silikonla arkadan destekleyin.

Bu işlem de tamam.... Sırada son dokunuşlar ve kapanış var...
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 17:51:23 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Ekim 23, 2016, 01:29:02 ÖÖ »

hocam birde kol girişlerinin üstüne sadece sıcak silikon basıyorum sağlamlık açısından nasıl olur

Maalesef bir işe yaramaz. Kozmetik olarak iş görebilir belki ama fiziksel olarak pek dayanıklı bir çözüm olacağını sanmam. Yani kibar kibar oyun oynayacaksan sorun değil de eve çoluk çocuk doluştuğunda "yeğenler" birbiri ile itişip kakışırkenki "fiziksel" güce dayanmasını istiyorsan ömürlük çözüm bu vidalama tekniği...

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Ekim 23, 2016, 01:32:27 ÖÖ »

hocam usta sözü dinleyip vida tekniğine geçiyorum birde hocam bu klonların kol girişlerini standart dışı yapmışlar orjinal atari 2600 gibi kollar rahat takılmıyor illa zorlama istiyor

Maalesef bir işe yaramaz. Kozmetik olarak iş görebilir belki ama fiziksel olarak pek dayanıklı bir çözüm olacağını sanmam. Yani kibar kibar oyun oynayacaksan sorun değil de eve çoluk çocuk doluştuğunda "yeğenler" birbiri ile itişip kakışırkenki "fiziksel" güce dayanmasını istiyorsan ömürlük çözüm bu vidalama tekniği...
« Son Düzenleme: Ekim 23, 2016, 01:35:06 ÖÖ Gönderen: izmirmaster » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ekim 23, 2016, 01:38:48 ÖÖ »

Eveeet, son olarak yapacağım iş mod dvresini ve kabloları kasaya sabitlemek. Bunun için sıcak silikon en pratik çözüm.

Önce devreyi uygun bir yere sabitliyoruz.

Sonra kabloları...

Ve kasamızı artık kapatabiliriz.

Şimdi deneyelim bakalım bişeyleri yaparken başka bişeyleri bozdukmu? Veriyoruz power'ı!!!

Not: @wizofwor, LED bunun için di...

Kanal arama derdine son!

ve son olarak nostaljik bir retro foto ile konumuzu ve mini projemizi tamamlıyoruz...

Bu arada arkadaşlar, ben yazımı yazarken gelen yorumlar ve cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim. Hepsine anında cevap veremiyor olmam ilgisiz davranıyormuşum gibi anlaşılmasın lütfen zira bir yandan yazıyı yazark diğer yandan gotoğrafları upload ediyorum, upload edilen fotoğrafların linklerini yazının uygun yerlerine copy/paste yapıyorum derken baya bi uğraşıyorum. Bu sebeple yorum yapan takip eden arkadaşların hepsine teşekkürlerimi sunuyorum
« Son Düzenleme: Ekim 26, 2017, 17:51:31 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged

izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Ekim 23, 2016, 01:43:36 ÖÖ »

hocam el emeğini kefiyle izledik keyifli bir gece geçirdim çok teşekkürler

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ekim 23, 2016, 01:59:53 ÖÖ »

Üstadım ellerinize sağlık ozlemişik. Pinball projesi durdu galiba

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ekim 23, 2016, 02:33:35 ÖÖ »

Üstadım ellerinize sağlık ozlemişik. Pinball projesi durdu galiba

Herşey odamda pinball malzemelerini koyacak yer bulamayınca başladı. Önce raf boşaltma satışları sonra da arızalı atariler ve karakutu yığınına ulaşabildim. Son olarak bu yığını çöpe atmak yerine bir şekilde değer katıp yeni sahiplerine kavuşturmaya karar verdim.

Yani teoride herşey büyük pinball projesinin bir parçası

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ekim 23, 2016, 02:59:40 ÖÖ »

Ozaman talib olayım karakutuya üstadım

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Ekim 23, 2016, 10:09:18 ÖÖ »

Bu küçük modlamalar, aklıma Rahmetli Levent Kırca'nın bir skecini getirdi.

Düşük miktarda verilen zamları eleştirmek için. Zam yerine zamcık diyordu skecinde.
Bu minik modlara da, modcuk desek, yanlış olmaz sanırım
----------------------------------

Üstad bir nevi, retro doktoru gibisin. Hem kendin iyileştiriyorsun. Hem de verdiğin tavsiyelerle, ilaçlarla(kitler vb.) başka retlorların da iyileşmesini sağlıyorsun.. Ellerine, aklına sağlık

Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Ekim 23, 2016, 10:15:59 ÖÖ »

Çok güzel olmuş üstad, eline emeğine sağlık. Canım karakutu çekti şimdi. Bir ara almam lazım Kahkaha

RetroClub
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Ekim 23, 2016, 14:00:20 ÖS »

Ellerine sağlık Yavuz hocam yine süper bir çalışma olmuş...
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ekim 23, 2016, 16:15:46 ÖS »

Yavuz Abi Eline Sağlık Dehşet Olmuş ,Ömürlük Bir Cihaz Haline Gelmiş Pamuklara Sararım Ben Bunu Zati Herşeyden Önce O LED Mod En Önemlisi Adaptör mü Bozuk ,RF mi Bozuk,Kanal mı bulamıyor derdine son

CM
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ekim 24, 2016, 09:46:13 ÖÖ »

ve son olarak nostaljik bir retro foto ile konumuzu ve mini projemizi tamamlıyoruz...

Gerçekten enfes bir çalışma olmuş, elinize sağlık Yavuz bey. Aşağıdaki cihazı 1 yıldır yattığı çamurun içinden ben çıkardım, şakası bir yana, bu cihazı çalıştırmak sizin bile bayağı bir vaktinizi alır diye düşünüyorum.

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #28 : Ekim 24, 2016, 15:16:19 ÖS »

Çok güzel çok süper!

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ekim 24, 2016, 15:26:11 ÖS »

ustalık sanat ve bilgi hepsi bir olunca devre tam adrese teslim olmuş bu kadar ayrıntı maşallah ultra lüks olmuş

Sayfa: 1 [2] 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: