Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetRetro Podcast 12 : Retro Oyunculuğa "Hızlı Giriş" yörüngesinde geyik
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Retro Podcast 12 : Retro Oyunculuğa "Hızlı Giriş" yörüngesinde geyik  (Okunma Sayısı 86840 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #105 : Mart 07, 2017, 17:21:37 ÖS »

@LW3D
Hah cevap verebileceğim mecradan yanıt geldi güzel

Atari 2600 içinde custom chip diyen benim Kahkaha O konuda da beni adam koralik isimli vatandaş yaktı
https://youtu.be/g35Mclw2Sls?t=152 işte tam da burada

Nintendo disk sisteme üstün körü famicom disk ve snes disk anlatırken n64 disk de var nintendo hep deniyor ama olduramıyor diski diye geçmesi lazım. Geçmediyse de editte yanmıştır bu bölümün kaydı 3 saat idi azıcık çileli bir edit yaşattı bana

Nintendo'nun Türkiye'deki varlığı ve yokluğu konusuna değinmememiz gerçekten eksiklik ki benim de ödünç Almanya'dan gelmiş Nes ile deneyimim olmasına rağmen zamanında kaçmış.

Bildiğim kadarıyla Cengiz ilk N64 yine Almanya'da görüyor çıktığı yıllarda.

Bu işle ilgilenmeye başlayana kadar da Gameboy harici bir nintendo görmüşlüğüm yok canlı kanlı memleketimde. O kadar yoklar ki lafını bile açmamışız
« Son Düzenleme: Mart 07, 2017, 19:41:01 ÖS Gönderen: varol » Logged
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #106 : Mart 07, 2017, 17:23:16 ÖS »

Metal Jesus tarafından bulunmuş POWER LINE yardım hattı rehberine dair video : https://m.youtube.com/watch?v=jGi0PWXGgv4

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
serkanarslan
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #107 : Mart 07, 2017, 19:09:03 ÖS »

@ibeser; uyurken tak kulaklığı, bilinçaltına işlesin konuştuklarımız

@LW3D; dediğin gibi abi ben bu cihazları türkiyede çarşı pazara çıkınca hiç görmedim. sadece gameboyu zamanında akrabalardan geçirmiştim elime. hal böyle olunca da Türkiye piyasası var-yok haberim olamadı. cengizle durulun da akrabalaradan bi nes macerası var sadece sanırım. o noktada pek donanımlı değiliz.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #108 : Mart 07, 2017, 19:52:02 ÖS »

O dönemde Amiga, az da olsa Atari ST rüzgarı o kadar güçlü esiyordu ki, belli bir yaşın üstü ve commodore/atari800XL nesli için ne NES ne SNES ne Megadrive diye bir cihaz yoktu... Olması da çok mümkün değildi... Doğubank işhanında takıldığımız bir dükkan vardı. Arada sırada Sega Master System / MegaDrive oyunu isteyen olurdu. Oyunları stokta bulundurmaz, isteyen olduğunda liste fiyatına bakar ya da telefonla Metin tekstil'i arayıp fiyat alıp, müşteriye söylerdik.  Biri oyun almak istediğinde deli gözüyle bakardık Commodore'da Amiga'da oyun sudan ucuzken o kartuşlara (oyunlar aynı kalitede olsa bile) o kadar çok parayı neden/nasıl verdiklerini anlamazdık... Yıllar sonra Türkiyede bu kadar MegaDrive / SNES seven olmasına ciddi anlamda şaşırmıştım. Famiclone'larla 90'ların ortasında tanışan insanlar nasıl MegaDrive/SNES kullandılar, nasıl takip ettiler hale merak ederim...

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #109 : Mart 07, 2017, 20:21:04 ÖS »

Garip bir şekilde famiclone ve sega aynı anda yaşandı memlekette. Klon sega md2'ler ve booool boool klon oyun kartuşları bi şekilde sega'yı yaşattı. Famiclone kadar sık rastlanmasa da mutlaka birilerinde md2 olurdu ki zaten şu anda memleketteki klon md2 lerin sayısı durumu ele veriyor.

Aynı yıl içinde kuzenimde famiclone ve sega bende 486dx ve famiclone ve bir yakınımızda amiga eşzamanlı olarak kullanılıyordu, şimdi düşününce garip geliyor.
Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #110 : Mart 07, 2017, 20:24:14 ÖS »

O dönemde Amiga, az da olsa Atari ST rüzgarı o kadar güçlü esiyordu ki, belli bir yaşın üstü ve commodore/atari800XL nesli için ne NES ne SNES ne Megadrive diye bir cihaz yoktu... Olması da çok mümkün değildi... Doğubank işhanında takıldığımız bir dükkan vardı. Arada sırada Sega Master System / MegaDrive oyunu isteyen olurdu. Oyunları stokta bulundurmaz, isteyen olduğunda liste fiyatına bakar ya da telefonla Metin tekstil'i arayıp fiyat alıp, müşteriye söylerdik.  Biri oyun almak istediğinde deli gözüyle bakardık Commodore'da Amiga'da oyun sudan ucuzken o kartuşlara (oyunlar aynı kalitede olsa bile) o kadar çok parayı neden/nasıl verdiklerini anlamazdık... Yıllar sonra Türkiyede bu kadar MegaDrive / SNES seven olmasına ciddi anlamda şaşırmıştım. Famiclone'larla 90'ların ortasında tanışan insanlar nasıl MegaDrive/SNES kullandılar, nasıl takip ettiler hale merak ederim...

Şimdi cevabını açıklayim üstat ben size çünkü Snes Mega Drive oyunları grafik ve ses olarak A500 den daha kaliteli ve güzeldi o yüzden çok para vermişlerdir kartuşlara... 

Evet Commodore sitesinde olmadı bu hemen kayboluyorum ortadan Kahkaha
CommodoreAmiga
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #111 : Mart 07, 2017, 20:26:00 ÖS »

İlgi ile takip ediyoruz, devamını bekliyoruz
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #112 : Mart 07, 2017, 20:43:09 ÖS »

Şimdi cevabını açıklayim üstat ben size çünkü Snes Mega Drive oyunları grafik ve ses olarak A500 den daha kaliteli ve güzeldi o yüzden çok para vermişlerdir kartuşlara... 

Evet Commodore sitesinde olmadı bu hemen kayboluyorum ortadan Kahkaha
Zevk ve renk meselesi ama sittin sene önce siyah beyaz televizyonumda oynadığım c64deki STIX'in bile ses ve görüntüsü nes Snes herneyse yüzbin basardı ki Amiga'ya daha gelmeden.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #113 : Mart 07, 2017, 21:00:36 ÖS »

@Varol : Bundan 10 yıl önce tahtakalede sıfır famiclone konsol ve oyunlarının satıldığını ve talep gördüğünü hatırlıyorum. 90ları geçtik, 2000'lerde

@Samurai : yok bu anlamsız muhabbete girmemek gerek... Yani iki cihazın çıkış tarihlerini bile yanyana koysa insan karşılaştırma yapmaya çekinir... Amiga diğer bilgisayarlarla ve oyun konsollarıyla karşılaştırılmayacak kadar özeldir...

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #114 : Mart 07, 2017, 21:10:35 ÖS »

Ben makarasına yazdım zaten..C64 de çok özeldir Amiga da

Ama tek bir kral var o da Pc Engine küçük dev  Kahkaha
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #115 : Mart 07, 2017, 21:14:08 ÖS »

PC Engine'e bir şey diyemem... Şaka maka çok şaşırtıcı bir cihaz... Özellikle CD oyunlarına bakıp, şaşıp kalmamak elde değil...

Samurai
Ziyaretçi
« Yanıtla #116 : Mart 07, 2017, 21:22:31 ÖS »

PC Engine'e bir şey diyemem... Şaka maka çok şaşırtıcı bir cihaz... Özellikle CD oyunlarına bakıp, şaşıp kalmamak elde değil...

Şaşırtıcı az kalır abi inanılmaz bir konsoldu.. CD-ROM oyunlarına bile gerek HuCard oyunları bile süperdi..Arcade ruhunu hissetiren tek konsol bence..HuCard diyip geçmemek lazım Capcom buna tam 20mb boyutun da oyun sığdırdı Street fighter 2 oyunu..
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #117 : Mart 07, 2017, 21:27:30 ÖS »

video sanırım 11-12 milyon demişiz n64 satışlarını. bu rakam mario64 satışları için geçerli. cihaz 33 küsür milyon kadar satmış.

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #118 : Mart 07, 2017, 21:45:35 ÖS »

Commodore virüsü almış bi kişi olaraktan ve konsol gibin moderen şeylere ilgi ve bilgim olmadığından naçizane Commodore olmasaydı ...........
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #119 : Mart 07, 2017, 21:48:33 ÖS »

Ben zonguldak-devrek'te büyüdüm (Merkez ve Ereğli için geçerli değil yazacaklarım). ne amiga ne commodore sahibi bir kitle vardı. İşte babası doktor, mühendis falan olan zaten oyun oynarken bile kendi aralarında oynayan ufak elit bir kitlede vardı bunlar. Ne amiga disketi çeken yer vardı ne de commodore 64 kaseti. Ama 3 liraya famiclone kartuş 5 liraya mega drive kartuş alıp,50 kuruşa famiklon kartuşu 1 liraya da md kartuşu değiştirebiliyorduk. Özel idare iş hanındaki demo halide açık duran klon md2'lere ve üstünde yazan 16 bit ifadesine 5-6 kişilik gruplar halinde bakıp bakıp iç geçiriyorduk. bir birimizle kartuş değiştiriyordum kopyalayamasak da. zira her türlü likitti kartuş. kendi kaartuşunu geri alamasanda 50 kuruşa yeni oyun alabileceğini biliyordun. Bizim oralarda 8 bite famiclonelar , 16 biti de mega drive ve klonları damgasını vurdu. Garip bi şekilde bu iki dönem oldukça iç içeydi. snes ve n64 (almancılar hariç) kimsede olmadı.

Bizim orlarda nufusun ve benim ailemin de 3te2si almanya gurbetşisi idi. Her konsolu yaz dönemlerinde çıktığı sene test etme şansım olmuştu. Ama bi can, iki can; ölene kadar bile değil. Saplantı da ordan geilyor galiba

Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: