Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Windows 10 ve Sorunları  (Okunma Sayısı 40114 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sokomato
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 23, 2016, 14:34:56 ÖS »

@ogün'ün dediği ayar kablosuz ağlar için kolayca yapılabiliyor, ancak kablolu bağlantınız varsa şu sayfada anlatılanları yaparsanız bağlantınızı bu şekilde ayarlayabilrsiniz. Böylelikle Windows hiçbir güncellemeyi denetlemez/indirmez.
« Son Düzenleme: Kasım 23, 2016, 14:37:46 ÖS Gönderen: sokomato » Logged
ogün
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 23, 2016, 18:55:40 ÖS »

@ogün, o ayar nerdedir?
Windows 10 ayarlarından Güncelleştirme kısmında alt tarafta "Gelişmiş seçenekler" var. Orada Güncelleştirmeleri nasıl temin edeceğini seç kısmına girip oradan kapatıyoruz.

Tarifeli bağlantı ise Wifi ayarlarına girdikten sonra "Bilinen ağları yönet" deyip bağlı olduğunuz ağın özelliklerine bakınca direk karşınıza çıkan yerden yapılıyor.
Kablolu bağlantı için @sokomato arkadaşımızın paylaştığı linkten faydalanabilirsiniz.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 23, 2016, 21:26:11 ÖS »

Windows 10 u İlk yayınlandığından beri kullanıyorum
Neredeyse hiç sıkıntı yaşamadım ve çok memnunum
Update de açık öyle sürekli birşeyler indirmiyor
Yalnız ben İngilizce kullanıyorum neredeyse hiç Türkçe
Microsoft ürünü kullanmadım belki onun etkisi vardır
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 23, 2016, 22:05:37 ÖS »

Ben Windows'a karşıyım.
Windows'a zorunluysanız da 7'den yukarısına karşıyım. 

Alper
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Kasım 23, 2016, 22:09:16 ÖS »

Ben Windows'a karşıyım.

Bizi bizden başka kim anlar

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Kasım 23, 2016, 22:20:55 ÖS »

@agony sorun çözüldü sanırım. Benim bakmama gerek kalmadı gibi..

AmigaMan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 24, 2016, 02:23:50 ÖÖ »

Ben Windows'a karşıyım.
çok doğru üstadım Linux'a acilen geçmemiz gerek bağımlıkları ortadan kaldırmak gerek

Amiga ölmedi, efsane uyuyor
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Kasım 24, 2016, 07:53:00 ÖÖ »

Herkese bilgiler ve öneriler için çok teşekkür ederim. Yaşadığım sıkıntılardan bir kısmını sayenizde atlattım. Tabi bir iki tane ufak tefek şeyler var. Onlarda cihaza ve kullandığım sisteme özel. Artık onları geliştiricilerinden yardım almam gerekecek.

@cdemir, üstad sorun kısmende olsa çözüldü. Fazla bilgi göz çıkarmaz Varsa önerilerin, öğrenmek isterim.

Bu arada Linux'u en son kullandığımda bir program yüklemek için komut yazıyorduk. Gene öyle mi?

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Kasım 24, 2016, 08:02:45 ÖÖ »

Agony, ubuntu ve mint yazılım havuzunda olmayan programlar için binde bir gerekebilir normalde tek tıklamayla kuruluyor. Havuzda olmayan "deb" uzantılı programlar 10 karakteri geçmeyen basit bir komutla kuruluyor, eğer deb uzantılı değilde "tar.gz" gibi derlenmesi gereken programsa kolay olmuyor, programcılık bilgisi gerektiriyor. Tabi "Kolay" göreceli bir kavram programcılık bilmediğim için bana zor

Örneğin şu online emulatörün https://www.fightcade.com Linux mint'te nasıl çalışacağını bilen beri gelsin.

Bu soruya gelen detaylı cevapları başlıktan ayırarak Linux'de Fightcade Kurulumu başlığına taşıdım.[wizofwor]
« Son Düzenleme: Kasım 30, 2016, 07:35:52 ÖÖ Gönderen: wizofwor » Logged
Murat Çileli
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Kasım 24, 2016, 10:06:22 ÖÖ »

Bu arada ben de Fightcade'i öğrenmiş oldum. Online oyun için müthiş.

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 28, 2016, 18:06:00 ÖS »

Yeni bir sorunla daha karşı karşıyayım.

Win10 ekran koruyucusu ardından kitlendiği zaman, şifre ile tekrar giriş yapınca yeniden başlatmış olduğunu gördüm. Gün içinde bir kaç defa yapmaya başladı. Sanki güncelleme yapmışta kafasına göre yeniden başlatmış. Kaydedilmemiş her şey uçuyor tabi. Bu sorunu yaşayan ve çözümünü bilen var mıdır?

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Kasım 29, 2016, 11:44:09 ÖÖ »

Yeni bir yerel kullancı oluşturup bir süre o kullanıcı ile çalşmayı denedinizmi?

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 29, 2016, 11:51:41 ÖÖ »

Win10 ekran koruyucusu ardından kitlendiği zaman, şifre ile tekrar giriş yapınca yeniden başlatmış olduğunu gördüm. Gün içinde bir kaç defa yapmaya başladı. Sanki güncelleme yapmışta kafasına göre yeniden başlatmış. Kaydedilmemiş her şey uçuyor tabi. Bu sorunu yaşayan ve çözümünü bilen var mıdır?

Windows 10'unuz 'Anniversary Update'  (Version 1607) güncellemesine ulaştı mı?
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2016, 12:17:00 ÖS »

Yeni bir yerel kullancı oluşturup bir süre o kullanıcı ile çalşmayı denedinizmi?

Yok denemedim, olmazsza onu da denerim.

Windows 10'unuz 'Anniversary Update'  (Version 1607) güncellemesine ulaştı mı?

O sürüm yüklü. Şimdi güncelleştirme geçmişine baktımda OfficeXp güncellemesi sürekli hata vermiş. Belki de o sapıttırdı sistemi? OfficeXP bir ara Frontpage için yüklemiştim. Olmadı komple kaldırayım onu.

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : Kasım 29, 2016, 12:30:04 ÖS »

Tek dosya halinde paketlenmiş, içindeki içeriğin neyin nesi olduğu kurulmadan anlaşılmayan çoluk çocuk tarafından hazırlanmış, silent veya portable kurulum paketlerininde sistemin eline vereceğini unutmamak lazım. Framework, update yada driver paketleri gibi. Hatta yayınlayan kişiler kurmadan önce defenderi, antivirüsü kapatın diye tembihliyorlar.

« Son Düzenleme: Kasım 29, 2016, 12:36:58 ÖS Gönderen: hakanats » Logged
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: