Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEbay'dan gelen şu e-mail'e bakın !
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ebay'dan gelen şu e-mail'e bakın !  (Okunma Sayısı 12750 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ekim 07, 2007, 11:23:42 ÖÖ »

ebaydan teklif verip kazandığım bir ürünü defalarca denememe rağmen ödeyememiştim.Bir türlü kartı kabul etmiyordu.Satıcı Kanada'dan,böyle bir mesajı yollamış.Türkçe ve sanki daha önceden bir kalıp hazırlanmış gibi.Tabii satıcı olayın ebaydan kaynaklandığını bilmiyor ama Türklerin böyle bir imaja sahip olduğunu nerden biliyor?Buyrun bakın.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2007, 11:58:26 ÖÖ »

Pek şaşırdığımı söyleyemem neden bilmiyorum ama aslında irc'de bile türk ipleri anında banlanıyorsa,ya da girebildiğim amiga ve commodore kanallarında da ilk 5 dak. çok iyi,ta ki "neredensin?" sorusu geldiği ana kadar herşey iyi gidiyorsa pek de şaşırmadım bu olaya.

Ağızları yanmış demek ki birşeylerden

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ekim 07, 2007, 14:14:56 ÖS »

Ustadim hemen sana gelen bu mesaji ingillizceye cevirip ebaye geri gonderip sikayet ediosun.
Ayrica ben elimde kina olsa onu o adamin neresine surecegimi biliyorum , saygisiz irkcilar...
« Son Düzenleme: Ekim 07, 2007, 14:17:31 ÖS Gönderen: Bakkada » Logged
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ekim 07, 2007, 16:41:49 ÖS »

Hemen satıcıya Türkçe bir cevap yolladım umarım çevrimini yapmıştır.Ama kendisi bu Türkçe mesajı nasıl yazmış onu anlayamadım,acaba orada bulunan bir Türk'mü yardımcı oldu kendisine?Eğer öyleyse o Türk'üde alkışlamak lazım,kendi milleti hakkında böyle bir yazıyı yazdığı için
İngilizcem çok yeterli olmadığı için bu yazıyı ebay'a yollamayıda düşünmüyorum.Asıl suçlu banka ve kart seçen Ebay'dır.Bence suçu,suçluya şikayet etmenin bir manası yok artık.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 07, 2007, 17:48:40 ÖS »

oncelikle bir kavram karmasasini aydinlatalim, soz konusu mesaj ebay'den degil, kanadali saticidan gelmis. Ebay'den gelen mail olarak ifade ederseniz, sanki ebay'in kendisi boyle bir mail atmis gibi anlam ortaya cikiyor.

onun disinda satici arkadas bu maili gondererek biraz abarti bir tepki gostermis olabilir, bence negative feedback'ini verip orada birakmaliydi. Ama adamada anlayis gostermeniz gerekiyor cunku ebay'de satis yapmak kolay birsey degil. Adam o ilani oraya koymak icin cebinden parasini, ailesinden isinden esirgedigi vaktini veriyor ve dogal olarak islemin sorunsuz tamamlanmasini bekliyor. AmigAmiga arkadasim, paypal ile bir sorun yasamis olabilirsin ama en azindan adama "kusura bakmayin paypal kredi kartimi kabul etmiyor, odemeyi biraz geciktiriyorum" gibisinden bir mesaj atman gerekirdi (yarim yamalak ingilizcede olur, veya bize sorsan forumdaki arkadaslarda yardimci olur iki cumle).

Bunun disinda ebay'de yaptiginiz alisverisleri olmazsa iptal ederim diye dusunmeyin, bu rahatlik saticilari cok rahatsiz ediyor. ebay'de biten bir arttirma iki kullanici arasinda bir akittir ve sozunun eri insan bunu tutar. Kendi kredi kartin kabul edilmiyorsa bir yakinindan rica et, ne bileyim hic olmadi bana banka havalesi yap ben odeyim paypal'dan. Mutlaka bir yol bulunur.

Retro Hincal Uluc
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 07, 2007, 18:47:47 ÖS »

dostum seninki adamın bardağını taşıran son damla olmuş. keşke adama daha önceden haber verseydin neden ödeme yapamadığını falan... ortak bi nokta bulunurdu sonuçta.
arkadaşlar herkes adama kızmış ama adam sonuna kadar haklı. ne yazık ki yurt dışındaki vatandaşlarımız her fırsatta adamın tüm söylediklerini yapıyorlar. yurtdışında yaşamış olanlar bilirler...
amigamiga senin için söylemiyorum ama alışveriş yapıp binbir dümen çevirerek malı almayan ya da milleti dolandırmaya çalışanlar da sürüsüyle mevcut...
bence iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmak lazım...
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ekim 07, 2007, 23:16:07 ÖS »

dostum seninki adamın bardağını taşıran son damla olmuş. keşke adama daha önceden haber verseydin neden ödeme yapamadığını falan... ortak bi nokta bulunurdu sonuçta.
arkadaşlar herkes adama kızmış ama adam sonuna kadar haklı. ne yazık ki yurt dışındaki vatandaşlarımız her fırsatta adamın tüm söylediklerini yapıyorlar. yurtdışında yaşamış olanlar bilirler...
amigamiga senin için söylemiyorum ama alışveriş yapıp binbir dümen çevirerek malı almayan ya da milleti dolandırmaya çalışanlar da sürüsüyle mevcut...
bence iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmak lazım...

Neresi hakli arkadaslar yapmayin alicinin zekasina bile laf etmis , saygisizligin bahanesi olmaz...
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2007, 23:51:36 ÖS »

ben size bir hikaye anlatayım bu anlatıcagım hikaye degil aslında gercek benim arkadasım amerikada egitim görüyor son senesi dönücek yakın bir tarihde üniversitede olmus bir olay ders işlenirken konu siyasi bir noktaya dokunmus savaslardan konu acılmıs sınıfda  dört türk ögrenci var  cogu canadalı ve amerikalı ögretim görevlisi ise ingiliz asıllı amerikalı. canadalı ögrencilerinden birisi konuyu türklere cevirmiş bu savaş devam etse türkler savasa girse israil`i ,iranı yunanı türkiyenin 1 gecede altından girer üstünden cıkar demiş tabiki bu düşünceleri bu  egitiminden aldıgı bilgiler üzerini anlatıyormuş bizim türk ögrencilerinden tek bir çıt dahi cıkmamış sadece dinlemeye devam etmişler ögretmende dinlemeye devam etmiş ögrencinin düşünceleri bitince ögretmen canadalı ögrenciye dönüp sadece bir soru sormuş sen kimlerden bahsettigini biliyormusun  bu türklerin tarihi gecmişini biliyormusun ögrenci sadece su anki konumunu biliyorum demiş (herhalde canadada türk düşmanlıgı olan bir yerde türklerin tarihini ögretecek degiller ya  orda amerikalıları dahi sevmezlerken )o türkler  dedigin aslında osmanlılar 600 yıllık bir imparatorluktan bahsediyorsun. türk ögerencilerin anlatımına göre kelimesi kelimesine bu sözleri sarf etmiş ögretmen ve konuyu kapatmış anlıyacagınız bazı gercekleri degiştiremiycekleri için ırkcılık düşünceleri ile bunu dile getirmeye calısılıyor ben model üretiyorum. yurt dısındada müşterilerim var hep gittigim zaman bence yeteri kadar itibar gösteriyorlar. bakmayın bunların hepsi siyasi konular bence ...
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 08, 2007, 09:22:51 ÖÖ »

arkadaslar yurt disinda ozellikle ermeni diasporasinin guclu oldugu yerlerde maalesef boyle dusunceler hakim. adamlar isanlarin beynini yikiyorlar resmen, kanada'da ermeni soykirimini tanimisti yanlis hatirlamiyorsam, muhtemelen guclu bir ermeni lobisi var orada.

bu arada sozlerim yanlis anlasilmasin, ben ermenileri cok severim, istanbulda ermeni arkadaslarimda vardi, dini inanclari disinda bizden farki olmayan cok guzel insanlardi, ama bu diaspora ermenileri cok feci birsey, cocukluktan beri turk nefretiyle yetistiriliyorlar, pavlov kopegi gibi turk sozunu duyunca agizlari kopurmeye sartlandiriliyorlar resmen.

Retro Hincal Uluc
kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ekim 08, 2007, 10:35:46 ÖÖ »

Coze dostum ne yazıkki haklısın. Ermeni kökenli arkadaşlarım vardı. İnanmakda zorluk çekersin. İçlerinden Ermenice konuşma ve anlamayı bile bilmeyen vardı. Türkçeleri benden iyi idi. Ama ne yazııki aralarından öyleleri varki tamamen Türk düşmanılar. Sabit bir düşünce sistemleri var.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 08, 2007, 16:34:30 ÖS »

Türkiyeden bazılarının yurtdışında yaptıkları işlemler ne yazık ki olumlu sonuç doğurmuyor. Önceleri IRC'de bu tür çok olumsuzlukla karşılaştık. Bu konuda çok birşey söylemek istemiyorum...Ne yazık ki çoğu eleştirilerde haklılık payı var.

Yurtdışından bakan bir insan için bizim içimizde yaşadığımız çarpıklıkları anlamak çok zor olsa gerek. Mesela daha 1-2 hafta önce online bir siteden alışveriş edip, paranızı kaptırdığınızı, sonuca ulaşamadığınızı yazmıştınız. Bu tür bir sorun sanırım yurtdışında olmaz. Ben şimdiye kadar yurtdışından ne aldıysam geldi. Gelmedi dediğimde bir daha yollamaktan, özür dilemektende geri kalmayan firmalar gördüm. Kısacası böylesi bir düzene alışmış olan insanların serzenişte bulunmaları çok normal.

Ama bunun milliyetle, ülkeyle alakası çokta yok. Yani siz Türksünüz diye böyle davrandıklarını sanmıyorum. Kanadadan 2 alımım oldu. İkiside çok nazikti ve hala mesajlaşıyoruz. Bir başka kanadalı arkadaşım 300 USD verip aldığı 3 üyelik (özel bir site üyeliği) birini bana karşılıksız vermektende çekinmedi. Kısacası kanadalıların Türkiye'ye, Türklere bakışında, bir önyargı olduğunu sanmıyorum.

Bence konuyu açıklayan ingilizce bir mesaj yollayınız. Ürünü almak istediğinizi ama kredi kartıyla ilgili bir sorun olduğunu...

Not: Kredi kartları internet ve telefon üzerinden yapılan alışverişlere kapalı olabiliyor. Eğer böyle birşeyse kredi kartını internet alışverişine açmanız çözüm olabilir.

kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 08, 2007, 22:52:20 ÖS »

amiga amiga ne atari kablosuymuş be...benimde sırlarım var...
bu mesajı okudum.hiç sindiremedim..ben 1 türk tanıyom imajımızı değiştirecek...ebaydan bir mal alıp yurt içine getireceğim ispatını
yapmıcam..ebaydan geldi dicem zamanı gelince....ayrıntılarada girmicem...saygılar allah yardım eder niyet önemli....

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ekim 09, 2007, 08:59:56 ÖÖ »

IRC sunucularında olsun, dosya paylaşım programlarında olsun, alış veriş sitelerinde olsun ip banlama, Türkiyeye mal göndermeme gibi uygulamalarla sürekli karşılaşıyoruz. İğneyi başkasına çuvaldızı kendine batırmak lazım.

Satıcı beş kere böyle bir olayla karşılaşmışsa ve dördünde de ödeme yapmayan alıcı Türkse bu mesajı yazması çok normal. Büyük ihtimalle de oradan tanıdığı bir Türk'e yazdırmıştır bu metni. Keşke olay bu duruma gelmeden birilerinden yardım isteyip, durumunuzu açıklayan bir mesaj gönderseydiniz.

AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2007, 10:40:56 ÖÖ »

adam Türk çıktı iyimi?Bendede suç var ama adamda bana Türk olduğunu söylemediği için benim kadar suçlu sayılır.Çünkü ilk mesajımda Türkiyeden yazdığımı söylemiştim.Kaplan135 bu kablodan sende vardır,senin hazinelerini bi araştırsan?
kaplan135
Deneyimli

üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 09, 2007, 18:16:52 ÖS »

AMİGA AMİGA HOCAM sio kablosunu bi resmini gönder bakayım bayağı kablo var....
saygılar

AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX  VECTRECX
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: