valla +3 yok

Arıyorum son 6 aydır ilan vermediğim yer kalmadı ama türkiyede +3 bulmak çok zor, olan da satmak istemiyor.
Ebay'den takip ediyorum sürekli, onlarda klasik iki problem oluyor, birincisi disket sürücünün lastik kayışında eskime oluyor ve türkiyede o kayışı bulamıyorsun. İkincisi disket bulamıyorsun

Klavyelere gelince, eğer kauçuk tuşlu 48K var ise genelde klavye membranının bağlantı şeritlerinde kırılma oluyor. Gümüş bazlı (dikkat, karbon olanlar da var, işe yaramıyor) iletken boya ile tamir edilebiliyor. Eğer hasar membranın kendisinde ise önce fön makinesiyle klavyeyi çerçeveleyen metali ısıtıyorsun. Isınan metalin altındaki yapışkan eriyerek kendini bırakıyor, kapak böylece minimum hasarla çıkıyor. sonra membranı temizliyorsun, tamir ediyorsun ya da değiştiriyorsun.
Membran bulmak imkansız. Ancak ebay ingiltere'de satılıyor, fiyatları 10 Pound civarı. Birisi hala üretiyor sanırım.
Diğer 48K+ için ise yapılacak bişey pek yok. Kırık şerit ise yine gümüş iletken boya ile tamir olabilir, ama 48K+ membranı kolay kolay tamir olmuyormuş sanırım. Elimde bitane var, neyseki sağlam, iyi bakıyorum ben de. Ayrıca 2 adet gri kasa 128k var. 1 tane kauçuk tuşlu 48k var, membran problemi var onun da. Tamiriyle uğraşıyorum, tuşların yarısını çalıştırmayı başardım

Hepsini geri getiricem umarım.
Eğer üşenmezsen yetkili servis klavuzu burda:
http://ftp://ftp.worldofspectrum.org/pub/sinclair/technical-docs/ZXSpectrum48K_ServiceManual.pdfdoğrusu ben pek bişey anlamadım, ama klavyenin tamiri hakkında birşeyler söylüyor. İlk önerisi: "membranı tamirle uğraşmayın, zaten çok ucuz bişey, sökün, yenisini takın" Eh be kardeşim, yok ki yedek membran