Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga 1200 ve Hızlandırıcı Kartlar
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 1200 ve Hızlandırıcı Kartlar  (Okunma Sayısı 51590 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mart 10, 2017, 13:28:32 ÖS »

Harika bir başlık ve harika sorular. Aklıma gelipte iki kelimeyi bir araya getirip soramadığım soruları sormuşsun. Kahkaha Güzel kaynak olur bu başlık.

Kısacası sadece WHDLoad oyunları için alıyorsanız (belki de birazcık ucundan cicili bicili WB) alın bir ACA1221ec bakın keyfinize. AmigaStore'da şu anda shipping dahil 105,66 € (google amcaya göre 420,831877 Türk Lirası) verip alabiliyorsunuz, vallahi sudan ucuz. Kahkaha

http://amigastore.eu/en/423-aca-1221ec-28mhz-16mb-of-ram.html

Abi bunu direk alıp Amiga'ya takmak yetiyor mu? Esktra kablo...vs gibi teknik şeyler gerekiyor mu?

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Mart 10, 2017, 13:30:51 ÖS »

kargosu falan 500 TL'ye gelse hakikaten sudan ucuz
Ram kart alacağını varsaysak arada pek bi fark kalmıyor zaten.
Fpu'lu Ram kart kullanan oldu mu? Performansı nasıl acaba?
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mart 10, 2017, 14:06:22 ÖS »

Kısacası sadece WHDLoad oyunları için alıyorsanız (belki de birazcık ucundan cicili bicili WB) alın bir ACA1221ec bakın keyfinize. AmigaStore'da şu anda shipping dahil 105,66 € (google amcaya göre 420,831877 Türk Lirası) verip alabiliyorsunuz, vallahi sudan ucuz. Kahkaha

Buna bir de gümrük vergisi (%18) eklememiz gerekiyor sanırım. Peki bu işin prosedürü nasıl, ürün geldiğinde kalkıp da gümrüğe mi gidiyoruz, parayı oraya mı veriyoruz, evimize kadar gelmesi mümkün değil mi?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Mart 10, 2017, 14:10:08 ÖS »

FPU Imagine, Real3D vs. gibi 3D yazılımlar tarafından kullanılır. İşletim sistemi tarafından kullanılmaz. Klasik Amiga oyunlarınca da kullanılmaz. Ama Doom, Quake, DukeNukem gibi oyunların Amiga portlarında kullanılıyor olabilir.
FPU'dan beklentiniz bu yönde olsun.

Alper
emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mart 10, 2017, 14:15:18 ÖS »

Buna bir de gümrük vergisi (%18) eklememiz gerekiyor sanırım. Peki bu işin prosedürü nasıl, ürün geldiğinde kalkıp da gümrüğe mi gidiyoruz, parayı oraya mı veriyoruz, evimize kadar gelmesi mümkün değil mi?

Postacı kapıya getiriyor ve paketi alırken gümrük vergisini elden postacıya ödüyorsunuz diye duydum. Ama doğrulatmak gereken bir bilgi sanki. Bir de, bu doğruysa tabi, postacı geldiğinde adreste teslim alacak veya ödeme yapacak kimse olmazsa mecburen gümrüğe gidip, ödemeyi orada yapıp teslim almak gerekecektir.
« Son Düzenleme: Mart 10, 2017, 14:18:15 ÖS Gönderen: emintolga » Logged

Tanar / CLIQUE
*C64 | C64C | 1541-II | Dataset | MultiIce III | Expert | SD2IEC | IRQHack64 | Lightpen
*PS3 Slim | 500GB | Multiman
*PSP 1000, 3000
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mart 10, 2017, 14:28:58 ÖS »

kargosu falan 500 TL'ye gelse hakikaten sudan ucuz
Ram kart alacağını varsaysak arada pek bi fark kalmıyor zaten.

Kargo dahil fiyatı 420 TL ama gümrük olayı şansa kalıyor. ram kartı ben kullandım 4mb eh işte 8mb bayağı iş görüyor. ram kartlarını aca ile kıyas etmek mümkün değil..

Amiga Repair Service
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Mart 10, 2017, 14:53:56 ÖS »

Önce Gümrük olayı hakkında bilgi vereyim (daha önce verdim ama gözden kaçtı sanırım).

Kapınıza getiren postacı (PTT görevlisi), gümrük verginizi alacaktır... Postacı gelmeden tracking no'yu PTT sitesine girip, ödeyeceğiniz gümrüğü, pulu, gümrüğe sunum ücreti vs. görebilirsiniz...

Ama hiç gümrükte ödemeyebilirsiniz... Küçük paketleri inceleyip, faturalarına bakmıyorlar. Bazen bu tür küçük paketler incelenmediği için gümrüksüz olarak kapınıza kadar gelebiliyor...

Artık gümrüğe gitmek yok...

-----------------------------------

Kartlarla ilgili bence önemli ayrıntılardan bir tanesi, kartın standart Amiga'ya uygun olup olmadığı... Misal bazı arkadaşlar 68040 kartlardan bahsetmişler... bunlar Amiga 1200 kasasında bildiğim kadarıyla ısınıp sorun çıkarıyorlar. Bu nedenle zamanında 68040 alma imkanım varken, sorunsuz, tuzsuz aş, dertsiz baş için Blizzard MK4 almıştım (68030). Bunuda hesaba katmak gerek...

emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Mart 10, 2017, 15:00:06 ÖS »

2 gün önce İngiltere'den gelen ve üzerinde sadece "computer part" yazan, fiyat bilgisi olmayan ve içinde sadece 1 PCMCIA Wifi kart ve 2 disket olan ufacık paket gümrükte açılıp incelenmiş olarak geldi. Herhangi bir ücret ödemedim. Sanırım artık daha sıkı tutuyorlar bu işleri.

Tanar / CLIQUE
*C64 | C64C | 1541-II | Dataset | MultiIce III | Expert | SD2IEC | IRQHack64 | Lightpen
*PSP 1000, 3000
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Mart 10, 2017, 15:12:15 ÖS »

Paketlerin hepsini incelemiyorlar ama aradan rastgele seçip, bakıyorlar. Gümrüksüz gelir diye hayal etmeyin ama gümrüksüz gelme şansı da var... Bunun yanı sıra büyük paketler, gümrük muahifet sınırının altında bile olsalar UKİM'i turlayıp gelme ihtimalleri çok yüksektir.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Mart 10, 2017, 15:19:41 ÖS »

Paketlerin hepsini incelemiyorlar ama aradan rastgele seçip, bakıyorlar. Gümrüksüz gelir diye hayal etmeyin ama gümrüksüz gelme şansı da var... Bunun yanı sıra büyük paketler, gümrük muahifet sınırının altında bile olsalar UKİM'i turlayıp gelme ihtimalleri çok yüksektir.

Onların incelemediği paketleri 35 euro'dan daha yüksek bedelli ise gümrüğe gidip bizim mi beyan ederek vergisini ödememiz bekleniyor?
emintolga
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Mart 10, 2017, 15:27:59 ÖS »

Onların incelemediği paketleri 35 euro'dan daha yüksek bedelli ise gümrüğe gidip bizim mi beyan ederek vergisini ödememiz bekleniyor?

İncelenip/incelenmeyip adrese geliyorsa sorun yok. İncelenip şüpheli bulunursa paket gelmiyor, sen gümrüğe çağırılıyorsun. Paket birlikte tekrar açılıyor. İçindeki için ne kadar ödediğin soruluyor ve banka ödeme dekontu vs ile ispatı isteniyor. Ona göre varsa vergisi hesaplanıp gümrükte ödeniyor, paket ondan sonra teslim alınıyor. O yüzden gümrüğe çağırıldığında giderken her ihtimale karşı önceden yapılan o ödemenin dekontunu alıp öyle gitmek lazım.

Tanar / CLIQUE
*PSP 1000, 3000
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #41 : Mart 10, 2017, 17:17:07 ÖS »

Önce Gümrük olayı hakkında bilgi vereyim (daha önce verdim ama gözden kaçtı sanırım).

Kapınıza getiren postacı (PTT görevlisi), gümrük verginizi alacaktır... Postacı gelmeden tracking no'yu PTT sitesine girip, ödeyeceğiniz gümrüğü, pulu, gümrüğe sunum ücreti vs. görebilirsiniz...

Ama hiç gümrükte ödemeyebilirsiniz... Küçük paketleri inceleyip, faturalarına bakmıyorlar. Bazen bu tür küçük paketler incelenmediği için gümrüksüz olarak kapınıza kadar gelebiliyor...

Artık gümrüğe gitmek yok...

Selam hocam, Almanya'dan birşey bekliyorum gelen mail bu şekilde, gönderi TR'ye girince Alman tracking number'ı yerli tracking number'a çevirme diye bir olay varmı? Varsa nerede? bulamadım.

Registered mail can be tracked under www.deutschepost.de/briefstatus while it's still in Germany. Please note that the tracking number may change when it has reached your country - your local post service may help you translating this tracking number into a local tracking number.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #42 : Mart 10, 2017, 17:39:54 ÖS »

http://gonderitakip.ptt.gov.tr/ sayfasından tracking no girerek takip edebilirsiniz...

@Witchdoktor: Daha kaç defa gümrüğe gitmene gerek yok diyeceğiz Gümrüğü keser kapına yollarlar...

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Mart 10, 2017, 17:50:02 ÖS »

Bu arada bilen vardır yoktur bilemedim. Bilmeyenlere duyuru olsun. Sık sık amerikaya ptt ile gönderim yaparım. Eskiden aldığımız tracking number ile ptt'den takie başlardık. Sonra gümrükten sınırdan çıkınca usps.com adresinden aynı tracking adresiyle takibi sağlardık. Şimdi USPS yurtdışından gelen gönderiler için takip sistemini açmıyor. Bilginiz olsun. Benim en son yolladığım ürün 1 ayı buldu. Ödüm bir yerime karıştı af edersiniz. Sonunda ulaşınca rahatladım.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Mart 10, 2017, 18:21:22 ÖS »

http://gonderitakip.ptt.gov.tr/ sayfasından tracking no girerek takip edebilirsiniz...

@Witchdoktor: Daha kaç defa gümrüğe gitmene gerek yok diyeceğiz Gümrüğü keser kapına yollarlar...

Alamanlar ile PTT'nin tracking numberlar uyumluymuş iyi oldu Kahkaha

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: