Yavuz hocam bir monitörün analog veya dijital yada başka nasıl türlüyse artık olduğu nasıl anlaşılır?
Bunların esasen ne oldukları belli değil. Kullanım kılavuzunu bulmak lazım. Mesela bu monitör de 1084S ama bendeki diğer 1084S'lere hiç benzemiyor
Ne girişleri ne fiziksel görüntüsü. Zamanında Commodore ekonomik düşünerek çeşitli monitör üreticileri ile kontrat yapıp değişik zamanlarda değişik monitörlere "etiket" basmış...
Benzer şekilde Unisys de aynı şeyi yapmıştır. Zaten Unisys'in mainframe dışında pek bir orijinal cihaz yapmışlığı yoktur. Hep etiket basmıştır, Commodore gibi...
Harika bir şey olmuş abi. Eline emeğine sağlık. Scart yuvası ilk çıkan 1084'lerde var sanırım. Bendeki D2'de göremedim öyle bir şey?
1084S'in görüntü kalitesi cidden muazzamdır. Ama crt olduğundan mıdır çok gözü yorar, akabinde başı ağırtır. Filtre olmadan fazla bakmamak lazım.
Dediğim gibi bende iki tip 1084S var birbirlerine benzemiyorlar. Farklı üreticilerin farklı tasarımları.
Monitör pek gözü yormuyor gibi zira text ile uğraşmıyorum. Muhtemel Amiga'da falan desktop performansı pek verimli olmuyordur. Ben bi ara windows'un desktopını biraz daha büyük göreyim diye 800x600i (interlaced) çözünürlük seçtim felaket titreme yapıyor. Ona 1 saat baksam gözler kan çanağına döner eminim
Ahh birde o monitorler sadece pal değilde multi sistem olsa
RGB'den girdiğimiz için artık PAL/NTSC'nin bir önemi yok. Örneğin şu an NTSC ayarında bir video sinyaline senkronize olabildiğini görüyoruz. Elbette arkadaki Composite Video RCA soketlerinden hala PAL sinyal bekleyecektir...
Abi bende 1085sd var. Ntsc cihaz bağlayınca siyah beyaz görüntü veriyor. 9 pinden scarta çevirici ile kullanıyorum. Aynı cihazın pal ını bağlayınca sıkıntı yok. Varmıdır bir çözümü?
Demin Super Famicom (NTSC) bağladım renkli görüntü aldım
SCART'dan direk RGB girince PAL/NTSC olayının bir anlamı yok. Monitör her iki sistemin tarama frekansına uyum sağlıyor. PAL/NTSC "Composite Video" sinayilinde anlam kazanıyor.