|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #15 : Ekim 31, 2007, 11:59:28 ÖÖ » |
|
 Bende AES arıyorum..Özkano'da arıyor. Ama Türkiye'de bulmak sanırım biraz zor. Yinede ilginç gelebilir ama bende 7 tane AES oyunu var  Oyunlar olduğuna göre, makinalarda biryerlerde olmalı ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2007, 12:16:26 ÖS » |
|
Fark ettimde konuyu farklı alana kaydırmışız.. Sega - Nintendo karşılaştırması yapan aşağıdaki video ilginç... Sega oyunları çok daha iyi görünüyor. Shadow Dancer oyunuda bence 8 bit bir sistemde hiç fena görünmüyor. Golden Axe
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CommodoreFan ®
|
 |
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2007, 13:00:08 ÖS » |
|
Bu arada ben kıyaslama yapmadım iki cihaz arasında,"Streets of Rage arcade makinalarına uyarlansaydı" demiştim.
Hala da aynı fikirdeyim,arcade donanımının gücünü arkasına almış olsaydı süper olurdu. Bir de "Pitfall the Mayan adventure" hastasıyım,unutmuşum yazmayı.
|
|
|
|
|
|
Bir garip COMMODORE fanatiği...
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2007, 14:49:03 ÖS » |
|
Bu tür çözümler var ama astarı yüzünden pahalı. AES almak çok daha mantıklı geliyor bana. Elimde MVS var. Ozkano MVS'sini 1084'e bağlar hale getirmişti.Ondan yardım alarak MVS'yi kullanırım diyorum. Zaten AES-MVS oyunları arasında fark yok (kartuşlar farklı). Birazda koleksiyon amaçlı arıyorum AES'i.. yoksa oyun meraklısı değilim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witchdoktor
|
 |
« Yanıtla #20 : Kasım 01, 2007, 00:08:19 ÖÖ » |
|
Sega Megadrive (Genesis), MC68000/16/32bit mimarisi yönüyle Amiga'ya yakınlık gösteriyordu, grafik donanımı pek benzeşmese de birçok oyun her iki platforma port edilmiştir. MC68000 ile SNES'den daha yüksek CPU gücü sunuyordu. SNES ise muhtemelen ev konsollarında o dönemin en iyi grafik alt yapısına sahipti ancak CPU'su 8bit temelli olduğundan yüksek işlemci gücü gerektiren uygulamalarda sistem hızı CPU darboğazına takılabiliyordu. Video donanımı ile Genesis'e fark atıyordu. Sonuçta her iki sistem de 'exclusive' oyunları ve port edilen birçok multiplatform oyunlar nedeniyle kesinlikle almaya değerdi. Bazı Amiga hitlerini (her ne kadar bazen Amiga'daki hissini %100 vermese de) Genesis'de kartuş ve gamepad sayesinde yükleme vb ile uğraşmadan daha rahat oynama imkanını elde ediyordunuz. Bana sorarsanız ben %51 SNES, %49 Genesis'çiyim 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #21 : Kasım 01, 2007, 11:09:24 ÖÖ » |
|
Genesis önceleri çok iyiydi...SNES daha sonraları RPG oyunlarıyla ve donanımla geçti. Ben ikisi arasında ayırım yapamıyorum... Birde kartuş teknolojisinin sağladığı donanım geliştirme özelliği var. hem SNES hem MegaDrive'ın bazı oyun kartuşlarındaki özel çipler sayesinde, normalden daha kaliteli ve standart donanımın sunamayacağı oyunlar mümkün oluyordu. İlginç olan zamanında Amiga sahibi olduğumuzdan bu sistemlerle hiç ilgilenmemiştim. Şimdi bakınca, çok güzel oyunları olduğunu görüyor ve helal olsun demekten kendimi alamıyorum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaplan135
|
 |
« Yanıtla #22 : Kasım 01, 2007, 13:35:48 ÖS » |
|
arkadaşlar genesiste süper renk basıyordu ve hızlılık bakımından iyiydi...gelelim snes te 16 bit ve muhteşem renk basma özelliği sayesinde hayran kaldım 8 veya 9 aydır snes kullanıyorum snes hiç kullanmamış ve varlığını dahi bilmiyordum..öncedende kullanmadım yaptığım araştırmalarda amigadan iyi olduğunu ancak renk basma konusunda 1200 taş çıkartmayacağına hala eminim..sneste ve sega da her nekadar 16 bit bassada görüntüyü 24 bit te kadar snesin çıktığını duydum sonra sega 32 bit lik oyun çıkardı mükemeldi grafikleri... snes te gördüğüm en ilginç unsur renk ayarlarını farklı basması çünkü monitörlerde ise süper basıyor televizyonda dağıtıyor rf... gelelim sega amiga oyunu kıyaslamaya fark yok ama a600 a1200 de farklı basıyor renkler....örnegin geçenlerde battle suorandon oynadım segada aynı oyunu 1 saat sonra amigadada oynadım hiç değişiklik yoktu... sadece başındaki yazılar değişikti o kadar oyun renklaerine ve oynayabilirliğine baktıkça sega ve amigada tabiki sega ağır bastı...ama a600 a1200 ise amiga segaya 5 çekti...her iki konuda.... diğer bi oyun segada kamikaze suorel manyak bir oyun 1995 yılında yapılmış teknolojinin tüm imkanlarını sergilemişler adeta 32 bitlik oyun gibi çizimler oynayabilirlik süper müzik ve efektlerde süper ..gelelim hafıza olayına hafızalarda aynı ama fark görebiliyorsunuz. standart bellek durumları kapasite v.s ağbi kanımca emüden değilde gerçek aletlerde oynamınızı tercih ederim... segada amigaya çıkmayan çok oyun var oynamanızı tercih ederim ilk zamanlar hevesten öylesine oynuyordum.şimdi segayıda kabinlere bağlayıp efeklerini daha rahat duyabiliyorum...artı emüde ise pc ekran kartlarıda farkettiriyor...emüde oynamak istiyorsanız süper bi titreşimli joistik tercih ederim ...saygılarımla uzman değilim ama sizlerle bu konuda paylaşayım dedim... ama her oyun süperdir bi emek harcanmıştır...sega ve snes vaz geçilmez...ps1 de onlardan sonra ps1 her çağa göre ps1 çıkmasaydı bunlar hala devam edecekti amiga snes sega ve oyunda yapılacaktı....
|
|
|
|
|
|
AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX VECTRECX
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #23 : Kasım 01, 2007, 17:38:41 ÖS » |
|
Yanılıyorsam düzeltin araştırma yapmadan yazıyorum. Hatrımda kaldığı kadarıyla SNES'in grafik özellikleri daha üstün olmasına rağmen işlemci olarak rakiplerine göre zayıf olduğu için pek çok oyun bu özellikleri kullanamadı. Süper Street Fighter gibi kendi kartuşunda işlemci bulunduran oyunlar bu değerlindirmeden ayrı tutmak gerekir. SNES'in özelliği oyunlarıydı. Senarya, konu derinliği ve sürükleyicilik SNES oyunlarında daha fazladır. Hatta bu Nintendo'nun karakteridir diyebiliriz. Final Fantasy, Crono Trigger, Zelda başlı başına SNES almak için birer sebep. Sega'da bu tarz sürükleyici oyunlara ben rastlamadım. Bir oyunun farklı sistemlerdeki port'unun karşılaştırma için kullanılmasını ise ben pek sağlıklı bulmuyor. Çünkü o zamanlar çok yaılan bir uygulama. Bir oyun önce hedeflenen en kötü sisteme göre yazılır, sonra da diğerlerine port edilirdi. En çok 2-3 farklı versiyon olurdu. Bu durumda iki versiyonun aynı olması pek birşey ifade etmiyor haliyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kaplan135
|
 |
« Yanıtla #24 : Kasım 01, 2007, 23:41:19 ÖS » |
|
sega konusundaki oyunlardan bazıları bare knuckle 1-2-3 sunset riders therevengeof shinobi shodow dancer golden axe moonwalker segada street of rage tabiki bunlar... ve namı deger chose engine amigada değişiklik yok segadada soldıers of fortune geçiyor...1993 bitmapsbrothers segadada yapmış gene bi kıyak...
|
|
|
|
|
|
AMİGA COMMODORE ATARİ PS PANG SİNCLAİR NİTENDO SEGA MSX VECTRECX
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #25 : Kasım 02, 2007, 09:59:38 ÖÖ » |
|
SNES'in özelliği oyunlarıydı. Senarya, konu derinliği ve sürükleyicilik SNES oyunlarında daha fazladır. Hatta bu Nintendo'nun karakteridir diyebiliriz. Final Fantasy, Crono Trigger, Zelda başlı başına SNES almak için birer sebep.
Sega Arcade sistemler üreten bir firma olduğundan oyunları genelde Arcade tarzına uygun. Hemen hemen tüm oyunlarını, oyun salonlarındaki Sega Arcade makinalarda görebiliyorduk. Nintendo ise Role Playing oyunları konusunda kendini ispatladı. SNES seninde belirttiğin gibi (hatta famicom - Final Fantasy serisiyle), özel oyunlarıyla öne geçti. Başta Arcade oyunlar çok tutuyordu, ama sanırım Role Playing oyunların popülaritesinin artmasıyla SNES öne geçti ve bu alanda unutulmaz oldu. Bugunde benzer bir rekabet var. Wii, XBOX360, PS3 hep kendilerine özgü oyun ve oynanabilirliklerle söz sahibi olmaya çalışıyorlar. Oyun donanımla olmuyor. Bunu yıllar öncesinden beri görüyoruz. SNES-MegaDrive belkide buna güzel bir örnek.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #26 : Kasım 02, 2007, 11:04:26 ÖÖ » |
|
Evet peki Megadrive'daki hitler hangileri? Veya genel olarak SEGA'nın en sevdiğin oyunları. Olmazsa olmaz dediğiniz oyunlar.
Sega denince banim aklıma hemen Goden Axe, Shadow Dancer ve Sonic geliyor. Daha eskilerden de Alex Kid, Shinobi. Ama genelde Arcade salonlarında oynamışımdır. LW3D'nin de dediği gibi.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Kasım 02, 2007, 11:27:02 ÖÖ Gönderen: wiz_of_wor »
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #28 : Kasım 03, 2007, 20:51:17 ÖS » |
|
Bense bir türlü anlam verememişimdir afterburner'ın popülaritesine. Yanlız Bu sayfada görebileceğiniz kapalı kabinde oynama şansına erişmiştim. Hakkaten bambaşka bir tecrübe idi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #29 : Kasım 05, 2007, 12:30:55 ÖS » |
|
Yaşla alakalı olabilir  Yani biz küçükken bize ne olacaksın diye sorsalar Pilot ya da astronot derdik  Uçak kullanmak en büyük hayalimizdi  O nedenle sanırım bize çok sevimli gelirdi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|