Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımTosec Tim nasıl çalışır
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tosec Tim nasıl çalışır  (Okunma Sayısı 6496 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 04, 2007, 16:35:48 ÖS »

Tosec dosyalarının dat larını ve tim programını indirdim. ama bu download işinden çok data base yazılımına benziyor. bı tosecleri nasıl indiririm

this is amiga speaking.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2007, 18:51:58 ÖS »

valla bu timi bilen varsa beri gelsin,bende çok uğraştım çünkü.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2007, 21:28:23 ÖS »

TOSEC (The Old School Emulation Center): Eski nesil konsol & bilgisayarların ROM & disk imaj dosyalarını tasnifleyip her bir dosyaya bir checksum atayarak arşivleyen manyak (bence dahi) bir grubun projesidir, ellerinden öperim. ROM & Disk imaj dosyalarını kesinlikle 'release' etmezler (ama başkaları onların yerine bu tasniflenmiş dosyaları paketleyerek torrent, usenet veya ed2k ağlarına koyarlar).

TIM (TOSEC Information Manager) ise elinizdeki ROM & disk imaj dosyalarını TOSEC'in tasniflediği ve checksum atadığı arşiv ile karşılaştırarak TOSEC Naming Convention'a uygun olarak tekrar adlandırır ve siz de elinizdeki ucube adlarla ifade edilen 'rom/disk' imajlarınıza 'adam gibi' isimler kazandırmış olursunuz. Yani TIM yardımıyla imaj dosyası filan indiremezsiniz.

TIM kullandığınızda bir de bakarsınız ki harddiskinizdeki örneğin chaos3.adf dosyasının yeni adı aşağıdaki hale dönüşmüş:

Chaos Engine, The (1993)(Renegade)(AGA)[cr FLT](Disk 3 of 3)(Boot).adf

Kısacası; TOSEC rulez!
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 05, 2007, 12:41:18 ÖS »

TOSEC iyi güzelde...Aynı oyunun ya da yazılımın onlarca farklı sürümünü barındırması beni rahatsız ediyor. Gereksiz şişkinlik bence...Ama çok faydalı ve iyi bir proje..

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2007, 23:20:39 ÖS »

TOSEC iyi güzelde...Aynı oyunun ya da yazılımın onlarca farklı sürümünü barındırması beni rahatsız ediyor. Gereksiz şişkinlik bence...Ama çok faydalı ve iyi bir proje..

Bence her versiyonun ayrıca tasniflenmesi ayrı bir güzellik. Bazen sırf crack intro'su (efektleri veya müzikleri) için oyunu tutardık elimizde. Bu sayede bunlara bile ulaşmak mümkün oluyor. Örneğin Warriors Of Time grubunun Platou (C64) oyununa yaptığı kısa cracktro'lu versiyonu başka türlü bulabilir miydik? (salak mıyım neyim, bir ara aramıştım )
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2007, 09:46:39 ÖÖ »

yok abicim biz bu konular için "salak" kelimesi yerine "cins" diyoruz sorunun cevabıda hepimiz cinsiz

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: