Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Herkese Teşekkürler...  (Okunma Sayısı 18682 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 05, 2017, 20:04:48 ÖS »

Herkese merhaba,

Bugün içimden geldi bir kaç şey yazmak istedim. 1989 yılında daha çocukken tanıştığım C64 (ekmek kutusu olan, ekmek kutusu şakası yapmayın Batman'i yollarım. ) sayesinde bilgisayarları sevdim, kendimi geliştirdim. Bir çoğumuz öyle ya da böyle bu eski cihazlar sayesinde bir yerlere gelmiştir.

Bu cihazların hayatımıza verdiği yönlerden ziyade; bu süreçte tanıştığım insanlarında bende etkisi olmuştur. İşte bu yüzden bir şeyler yazmak istedim.

Yıllaaar yıllar evvel, @joker_ (Kemal Abi) benden bir şeyler istemişti. Neydi tam olarak hatırlamıyorum. Fazla tanışmıyoruzda. Kendisine gönderdim, ücret teklif etti almadım. Bende olan bir şey zaten, kaldı ki benim emeğim olan bir şey değil, karşı tarafında işini görecek. E her şey para da değil. Felsefemde budur zaten. Bir kaç gün sonra koca bir koli hediyelik eşya gönderdi. Çok mutlu olmuştum cidden. Onun yaptıklarının yanında, benim gönderdiğim hediye sönük kaldı. Abi hala, bir çoğu durur ve kullanırım. Bir kısmınıda başka arkadaşlara hediye ettim.

Sonra bizim @spunky, harbi kafa adam. MSN zamanlarında bir çok kez muhabbetimiz olmuştur. Bana scart kablosu, ps/2 rs232 çevirici göndererek, büyük bir külfetten kurtarmıştı. Daha aklıma gelmeyen bir sürü bilgide cabası. A1200 konusunda da az kafasını ütülememişimdir.  Bak hatırlayamadım şimdi, ben sana bir şey göndermiş miydim yav?

@TurkAmigaMan, forumda değil, ama Ali Abi gibi bir adam tanımadım ben. Ona ne desem boş, yok böyle bir adam. (Ben bir ara arayayım kendisini yav.)

Geçtiğimiz haftalarda @AmigaEsref, sırf disket gönderdim diye, kupa, mousepad gönderdi. Cidden çok mahçup kaldım. Yine benim gönderdiklerim, onun gönderdiklerinin yanında sönük kaldı. Ama anlamıyor adam gönderiyor. Kahkaha

Bugün gene bir kargo geldi. Ekteki fotoda yer alan 3 hediyelik. E daha ne diyeyim bilemedim. Aslında hayatımda aldığım en büyük hediye bu eşyalar değil. İnsanların istemediğim halde bu hediyeleri gönderip beni mutlu etmesi. Sanıyorum bundan büyük hediye olamazdı.

Yaptıklarım, küçük basit şeyler. Asla ama asla karşılık istemedim. (Huyum kurusun babama çekmişim. ) Yine de, burada bahsettiklerim ve aklıma gelmeyen tüm dostlara teşekkürler. Binlerce kez.

Bonus: Karikatürist Selçuk Erdem'e de bir oyun göndermiştim. 2000'li yılların başıydı sanırım. Çok aramış bulamamış. Bulup kendisine gönderdim. Ücret teklif etti, kabul etmedim. Mailde, sormuştum kendisine. Şu C64 ve Matrix karikatürünü kullanabilir miyim diye? Tabi dedi, "hatta sana renkledirip yollayayım" dedi ve renklisini gönderdi. Sevinçten, amuda kalkıp break dans yaptım, o derece... Kahkaha Bir şekilde gizli gizli, takip ediyorsa bizleri, selamlar saygılar.

Not:
Kafanızı ağırttım, içimden geldi bir kaç şey yazdım. Sizde dökün içinizi. Ne kadar büyük ve yardımsever bir topluluk olduğumuzu görelim. Kahkaha

* settlers.jpg (77.55 KB, 676x707 - Görüntüleme: 1448 kez.)

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2017, 21:34:18 ÖS »

Commodore/Amiga/Atari aleminde gerçek anlamda çok iyi kalpli insanlar var. Elden geldiğince onların izinden gitmeye çalışmakta fayda var.

Alper
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2017, 21:59:31 ÖS »

Benim gözlerim doldu Agony .bizim kusak ve bu cihaza hala gönül verenlerin duygusal ve cok iyi insanlar oldugu tartisilamaz Hele AmigaEsref e ne demeli. 150civarı bozuk disket verdim bilsem vermezdim  Kahkaha bana gönderdiklerine bakın. Cok kızdım özelden kendisine   Kahkaha

* 20170505_192209.jpg (875.87 KB, 3264x2448 - Görüntüleme: 1361 kez.)
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2017, 22:04:55 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2017, 23:00:16 ÖS »

Bu hediyelerin bendeki karşılığı değer olarak ölçülmez çocuklar gibi mutlu oldum teşekkürler eşref hocam

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 05, 2017, 23:00:37 ÖS »

Çok büyük bir teşekkürde ben etmek istiyorum size. Uzun zamandır gönülden karşılıksız birseyler almamıştım. Sizin sayenizde o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Imkanım olsa daha neler yapmak isterdim. Yani Onur kardeşimle tanışma fırsatıda buldum yani o kadar gonülden olduğu belliydiki yaptıklarınızın. Buda bana elimden geldiğince kaynaklarımı forumda paylaşma isteğini doğurdu. Ve bir başlık açtım. Amiga seven butun sizin gibi degerli dostlar. Istedigi ve sevdiği oyunları tshirt, mouse pad her ne isterse yaptirip bastirabilsin. Bu gün bir Amiga 1200 aldim bir arkadasla daha tanistim.forumdan oda asiri mutevazi alcak gonullu kendisinede cok tesekkur ederim. Forumdaki butun arkadaslarima cok tesekkur ederim. Ben mutlu olmak icin uretmeye devam edecegim. Onur ve agony arada minik hediyelerime katlanacaklar yapacak bişey yok kizmayin bana Kahkaha
« Son Düzenleme: Mayıs 06, 2017, 00:04:22 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 05, 2017, 23:01:46 ÖS »

@izmirmaster abi beğenmene çok sevindim. Teşekkur ederim. Senin gonulden hediyerini de omur boyu saklamak üzere ayirdim. Hppsine birer kutu yapip saklayacagim tesekkur ederim
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2017, 23:25:42 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 05, 2017, 23:03:39 ÖS »

Ne de güzel yazmışsın be Agony
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 06, 2017, 00:57:55 ÖÖ »

Bu arada Agony arkadaşımız 100 disketlik neredeyse hiç kullanılmamış disket kutusunu hiç bedelsiz kargolayıp evime göndermiştir alçak gönüllü olduğu icin paylaşmamış burda

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mayıs 06, 2017, 11:22:51 ÖÖ »

Yıllaaar yıllar evvel, @joker_ (Kemal Abi) benden bir şeyler istemişti. Neydi tam olarak hatırlamıyorum. Fazla tanışmıyoruzda. Kendisine gönderdim, ücret teklif etti almadım. Bende olan bir şey zaten, kaldı ki benim emeğim olan bir şey değil, karşı tarafında işini görecek. E her şey para da değil. Felsefemde budur zaten. Bir kaç gün sonra koca bir koli hediyelik eşya gönderdi. Çok mutlu olmuştum cidden. Onun yaptıklarının yanında, benim gönderdiğim hediye sönük kaldı. Abi hala, bir çoğu durur ve kullanırım. Bir kısmınıda başka arkadaşlara hediye ettim.

Sahi yaa, nereden baksan 13-14 sene felan olmuştur Kahkaha Prince of Persia collection cd'mi neydi? Göndermiştin. Hatta sanırım, başka bir forumda, Pop Sand of Time üzerine sohbet ediyorduk orada bahsi geçmişti, bende "Eğer mümkünse, yollarmısın" diyince sağolsun hemen gönderdi. Cidden şaşırmıştım, yani o kadar ücret teklif ettim kabul etmedi ve hemen de kargoya verdi diye.

Alıntı
@TurkAmigaMan, forumda değil, ama Ali Abi gibi bir adam tanımadım ben. Ona ne desem boş, yok böyle bir adam. (Ben bir ara arayayım kendisini yav.)

iyi hatırlattın kardeşim, bende uzun zamandır arayamamıştım, arayayım. Kendisi, Türkiye'deki Amiga efsanelerinden biridir. Sanırım, Amiga konusunda en büyük arşivlerden birine sahiptir.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mayıs 06, 2017, 11:48:30 ÖÖ »

Valla yazılar çok güzel.
Anılar çok tatlı
Ama kıskandım
kimse bana hediye göndermedi,
bende kimseye göndermedim ..

Başlamak lazım

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 06, 2017, 11:57:50 ÖÖ »

Ortak düşüncelerde olmamız ne güzel. Küçük ama koca yürekli bir topluluğuz.

@onursapci, kızmak fayda etmiyor, dinlemiyor adam. Kahkaha

@AmigaEsref,  A1200'ün hayırlı olsun tekrar. Fotoları bekliyoruz.

@joker_, sen deyince şimdi flaş patladı bende. Doğru Prince of Persia collectiondı. Konuştuğumuz ve tanıştığımız forumda TRGamer'dı. Ali abiyi bende arayayım bir ara. Gelsin buralara özletti kendini.

@Gökçe Bozkurt, o 1200 mü o? Hani PPC olan. Kahkaha

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mayıs 06, 2017, 12:00:23 ÖS »

Bursa ya geldim ama evde temizlik var sokmadılar içeri Kahkaha annemde valizde duruyor. Eve geçince en son hangi urunu aldiniz basliginda paylasacagim abi heyecanla bekliyorum o temizlik bitecek

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mayıs 06, 2017, 14:38:24 ÖS »

İmzadaki Amiga 4000 in üstü çizilmiş.  Yoksa ilk hediye omu oldu Kahkaha

Valla yazılar çok güzel.
Anılar çok tatlı
Ama kıskandım

Başlamak lazım

Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2017, 14:56:34 ÖS »

İmzadaki Amiga 4000 in üstü çizilmiş.  Yoksa ilk hediye omu oldu Kahkaha

Valla yazılar çok güzel.
Anılar çok tatlı
Ama kıskandım

Başlamak lazım

Yok o satıldı geçen hafta.

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14203.0

Gökçe Bozkurt