Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBitcoin hakkında güncel bilgi
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bitcoin hakkında güncel bilgi  (Okunma Sayısı 108255 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #75 : Aralık 14, 2017, 08:56:13 ÖÖ »

Bu mantığa göre Diyanetin Türk Lirası için de caiz değil fetvası vermesi gerekir.

Tabi ben burada "din" ve "mantık" kavramlarını bir arada kullanarak bir mantık hatası yapıyor durumdayım. Yukarıdaki yorumda da aynı sorun mevcut.

Kesinlikle hocam bende onu demeye çalışıyorum. Fıkıh açısından şu anda tüm dünya ekonomisinde sorun var.

Bak bir de şöyle düşünelim: Belki de fıkıhda sorun vardır. 

Alper
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #76 : Aralık 14, 2017, 09:03:38 ÖÖ »

Onu ben bilmem. Ama bu kabağında bir sahibi vardır elbet.

Konu dağılmasın, şu aramızdaki coinciler çıksın ortaya, eskiden retro istifleniyordu, herkes eteğindeki taşları döksün ortaya   Kahkaha Kahkaha
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #77 : Aralık 14, 2017, 10:53:12 ÖÖ »

Bitcoinden vergi alamazlar da, nakite çevirirken orada müdahele edebilirler, sonuçta bitcoininizi çekmek isterseniz çok bir alternatif yok, o firmalara vergi yükü gelirse, bozdururken onlar da bunu bize yansıtacaktır.

Zaten halihazırda %9 komisyon alıyorlarmış.

Komisyon pek çok farklı yerde farklı alınıyor, hiç almayan da var ama o komisyonu yaptığı işlem karşılığında (değişim oranını da belli bir süre için garanti ediyorlar, rakam sürekli değiştiği için önemli bir konu) alıyor.

Devlet bir şekilde onlara vergi koyarsa (ki vergi konusu sadece Türkiye'nin değil tüm Dünya'nın konuştuğu bir konu) onlar da bunu bizden tahsil edecektir
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #78 : Aralık 14, 2017, 17:33:30 ÖS »

Aktif kazı yapan arkadaşlarımız var mı forumda? İlk yatırım maliyeti vs ile ilgili sorularım olacak...
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #79 : Aralık 14, 2017, 19:12:43 ÖS »

Aktif kazı yapan arkadaşlarımız var mı forumda? İlk yatırım maliyeti vs ile ilgili sorularım olacak...

Yeniden başlayacağım ama henüz başlamadım. Sorabilirsin bana.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #80 : Aralık 14, 2017, 21:23:13 ÖS »

İlk yatırım maliyetinden pek anlamıyorum... Ama araştırırken youtube'da aşağıdaki kanala denk gelmiştim. Bence bu arkadaş her türlü soruyu cevaplıyor, örneklerle çok güzel anlatıyor. Konuya ilgi duyanlar varsa bir baksınlar derim.

ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : Aralık 14, 2017, 22:24:51 ÖS »

İlk yatırım maliyetinden pek anlamıyorum... Ama araştırırken youtube'da aşağıdaki kanala denk gelmiştim. Bence bu arkadaş her türlü soruyu cevaplıyor, örneklerle çok güzel anlatıyor. Konuya ilgi duyanlar varsa bir baksınlar derim.

Aklımdaki neredeyse tüm soruları cevaplamış. Teşekküler paylaşım için
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #82 : Aralık 14, 2017, 23:20:08 ÖS »

Mining rig işine girecekseniz kullanacağınız ekran kartlarının bir süre sonra haşat olacağı bilinciyle girin.

Elinizde hali hazırda böyle bir setup varsa durmayın çalıştırın. Ancak yeni yatırım yapıp kazı sonucunu beklemek yerine doğrudan coin'lere yatırım yapmak bence daha mantıklı.

@wizofwor : ASIC olayı bildiğin semiconductor olayı. Düşük nanometre ile üretim istiyordur. TR'de tasarlayabilecek adam illaki vardır ancak üretiminin burada yapılabileceğini sanmıyorum. Ucuz fpga modüllerini bir araya getirip ekran kartlarından daha verimli bir şey çıkarılabilir mi diye araştırılabilir ama. Ethereum'un PoW algoritması ASIC resistant deniyor.

https://github.com/ethereum/wiki/wiki/Mining

Tabii beyin bedava, geçen delimawi'nin satın aldığı 256mb ddr bellekli fpga'nın sallıyorum 8-10 tanesini paralel çalıştırma imkanıyla memory bariyeri aşılabiliyorsa yapılabilir belki. Algoritmayı incelemek lazım. Ortak bellek + her bir fpga'nın kendi belleğine erişmesi ile optimize etmek mümkün müdür diye.

@delimawi: DDR bellekli fpga'yı ne yapacağım diyordun

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #83 : Aralık 15, 2017, 08:20:58 ÖÖ »

Tasarlanan ASIC prototip olarak 20 30 kadat bastırılabiliyor... Konuyla alakalı aşağıda bilgi var...

https://electronics.stackexchange.com/questions/7042/how-much-does-it-cost-to-have-a-custom-asic-made

Bu arada coinler konusunda almakta mantıklı..ama bunların volatilitesi yüksek. Etheryum bir gün önce 700usd üzerindeyken bugün 600lerde (örnek). Bu al sat yapanlar için kazanma imkanıda sağlıyor ama işin eğlencesi nerede Bir arkadaşımın ısrarıtla ucundan girdik bu işlere..donanım vs o hakletti..kasa yaptı..Ben de yazılım kısmını yeni yeni öğreniyorum. Sorunuz varsa öğrendiğim kıaımlardan gelme şartıyla cevaplarım..

NOT. Bu konunun asıl uzmanı, duayeni Gürseldir...zamanı çok olmadıpından foruma son dönemde pek giremiyor...

several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : Aralık 15, 2017, 11:19:21 ÖÖ »

Mining rig işine girecekseniz kullanacağınız ekran kartlarının bir süre sonra haşat olacağı bilinciyle girin.

Bu konu ile ilgili biraz daha detaya girmekte fayda var:

Reddit'te mining yapılan ekran kartlarının dayanıklılığı ile ilgili bir konu vardı.

Haşat olan kartın kendisi değil, fanı olduğunu söylüyorlar deneyimli kullanıcılar. Bu sebeple markalı kartların alınmasının, fan ömrü açısından ciddi fark yarattığını da belirtiyorlar. Yani palit, powercolor vb kartlardan kaçmakta fayda var.

Örneğin ETH kazan ekran kartlarının GPU voltajı ve frekansı düşürülür. RAM strap'leri yükseltilip limite yaklaştırılır. Bu kartın enerji tüketimini ve ısısını çok ciddi düşürür.

Bizzat deneyimleyip göreceğim ekran kartı ömrünü. İki adet RX580 3.5 aydır non-stop yardırıyor
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #85 : Aralık 15, 2017, 13:38:06 ÖS »

@i_r_on:

Sanıyorum PoW değil PoS algoritması demek istedin yanılıyor muyum?

Ethereum'u yakından takip edenler PoS hakkında ne düşünüyorlar? Bu sisteme geçildiğinde hashrate ihtiyacı ciddi biçimde düşecek deniyor. Bu durumdan ETH kazmanın karlılığı nasıl etkilenir dersiniz? Zorluk arttırılarak bir dengeleme mi olur? Aynı zamanda bir deposit sistemi var ki minimum 1000ETH rezervi olmayan madencilik yapamayacak deniyor? Bu engel, havuzların depozitoyu bireysel madencilere işlem gücü esasına göre dağıtmasıyla aşılabilir mi?

Bireysel olarak ETH kazılamayacak duruma gelirse nereye yönelirsiniz. ETC veya ZEC'mi?

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #86 : Aralık 15, 2017, 23:54:40 ÖS »

@wizofwor : bahsettiğim PoW için, zaten PoS'ta mining gerekmiyor bildiğim kadarıyla. Node'lara duyulan güven üzerine kurulu bir sistem Proof of stake.

Ethereum PoS'a geçecekmiş ama ne zaman olacağı belirsiz sanırım.

twitter | blog
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #87 : Aralık 23, 2017, 21:32:06 ÖS »

@wizofwor ETH kazanamyınca herhalde diğerleri kazılır... Bugün BitcoinGold BTG kazılabildiğini öğrendim. http://whattomine.com/'a bakılırsa ETH'den daha çok kazandıranlar var...

spunky
Deneyimli

10 Çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyen.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #88 : Aralık 25, 2017, 09:11:33 ÖÖ »

http://www.milliyet.com.tr/mert-olduruldu-bitcoin-nerede--gundem-2578841/

A500+ |68020M-Tec Turbo,3.1 Rom, 4.5MB Ram, Indivision ECS, SCSI External CD-Writer, SCS2SD via A590|
A1200 |Apollo 040, 32MB Ram, 14" 1438|
Commodore 64c |SD2IEC,IrqHack,1084,Final III|
Amstrad CPC6128 |3.5" Hack|
Sega MDII, Sega MS, Ps1, Ps2, PS3, Micro Genius, A2600, PSP, Nintendo DS
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #89 : Aralık 25, 2017, 10:12:47 ÖÖ »

Nedense Letgo'da vb. bir anda rig satışlarında artış oldu gibi.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: