Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet*Bir önerim olucak tecrübeli arkadaşların dikkatine*
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: *Bir önerim olucak tecrübeli arkadaşların dikkatine*  (Okunma Sayısı 19877 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Kasım 11, 2007, 15:39:58 ÖS »

Ben de daha yenice A1200 den tvye modülatör kullanılmadan görüntü aktarabildiğimi öğrendim. Bu güne kadar boşu boşuna modülatör kullanmışım yaw
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Kasım 11, 2007, 20:59:10 ÖS »

bu başlıgı boşunamı açtık anlat bizde ögrenelim
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Kasım 11, 2007, 22:13:25 ÖS »

Ben de daha yenice A1200 den tvye modülatör kullanılmadan görüntü aktarabildiğimi öğrendim. Bu güne kadar boşu boşuna modülatör kullanmışım yaw

ya bu şakamı ciddimi?
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 11, 2007, 22:47:18 ÖS »

Kendimi herhangi bir konuda uzman veya tecrübeli falan saymıyorum onu önce söyleyeyim ama belli bir süredir bu camianın içersinde olduğuma göre daha yeni veya benim ilgiliendiğim konuyla ilgilenmemiş olanların detaylarını bilemeyeceği bir konu hakkında yazarkan elimden geldiğince çeşitli kaynaklardan linkler vermeye çalışırım.

Tabiki bütün bir mesajı linklerle örmek her zaman mümkün olmuyor. Anlaşılmayan şeyleri sormak da tabiki serbest.

Ancak artık bilgi çağında yaşıyoruz. Mantık kapısı nedir? FPGA nedir? Xlinix Spartan nedir? Bu soruları sormanıza gerek yok. Çünkü cevap zatten internette var. Dil probleminiz olabileceğini düşünerek sıkça başvurduğum iki Türkçe kaynağı burada hatırlatmak istiyorum.

tr.wikipedia.org ve sozluk.sourtimes.org

Anlamadığınız, detaylarını merak ettiğiniz kavramları bu adreslerde araştırırsanız, hem konu hakkında bilgi sahibi olursunuz hem de ilginizi çeken başka kavramlar'la ilgili makalelere geçiş yaparak bilgi dağarcığını genişletmiş olursunuz.

pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 12, 2007, 09:09:32 ÖÖ »

ya bu şakamı ciddimi?
Şaka değil. Bu haftaya kadar modülatör ile kullanıyordum bilmeden.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Kasım 12, 2007, 09:57:57 ÖÖ »

ya bu şakamı ciddimi?
Şaka değil. Bu haftaya kadar modülatör ile kullanıyordum bilmeden.

hmmm... sözün bittiği yer oldu benim için...
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Kasım 12, 2007, 10:10:26 ÖÖ »

Alıntı
Ben de daha yenice A1200 den tvye modülatör kullanılmadan görüntü aktarabildiğimi öğrendim. Bu güne kadar boşu boşuna modülatör kullanmışım yaw Gülümseme
anlaşılan bu teknik bilgiyi kendine saklıyorsun ögrenmek isterdim
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Kasım 12, 2007, 10:18:19 ÖÖ »

amiga 1200 bildigim kadariyla ulkemizde fazla yayginlasmadi. O yuzden kullanicilarda tum ozelliklerine tam olarak hakim degiller. Pofudukta sanirim sonradan amiga 1200 edinenlerden, o yuzden amiga 1200 lerin tumlesik modulatorle geldigini, ayrica rgb portuna modulator baglamaya gerek olmadigini bilmemesi normal bence.

Retro Hincal Uluc
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 12, 2007, 11:42:21 ÖÖ »

Alıntı
Ben de daha yenice A1200 den tvye modülatör kullanılmadan görüntü aktarabildiğimi öğrendim. Bu güne kadar boşu boşuna modülatör kullanmışım yaw Gülümseme
anlaşılan bu teknik bilgiyi kendine saklıyorsun ögrenmek isterdim
Sözün bittiği yer olabilir bazı arkadaşlar için ama ben de sonradan amigaya bulaşan kişilerdenim. O nedenle bilmiyordum. Ama bilmeyen sadece ben değilmişim ki arkadaşım da sormuş. Dostum bildiğin sarı,kırmızı,beyaz juglu kablo var ya. Direk amiga1200 e takılabiliyor. Yani A500 den farklı olarak video çıkışı da koymuşlar (sarı renk). Direk oraya kabloyu takıp diğer scart ucunu da tvye bağlayınca görüntü alabiliyorsun.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Kasım 12, 2007, 12:38:48 ÖS »

A1200 satışa sunulduğu dönemde çok satmış bir cihaz. Yani Amiga 500 kadar değil belki..Ama Amiga600'den fazladır. O dönemde tanıdığım tüm arkadaşlarımda Amiga1200 vardı. Sadece Turbo kartı olan A1200 sahibi fazla değildi

Amiga 1200'ün arkasına bakınca aslında anten çıkışı kendini gösteriyor A1200'ün (A600'ün) güzel bir yönüde arkasındaki compoiste çıkışın renkli olmasıdır. A500'deki renkli değildir.

modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Kasım 12, 2007, 12:44:41 ÖS »

Alıntı
Amiga 1200'ün arkasına bakınca aslında anten çıkışı kendini gösteriyor Gülümseme A1200'ün (A600'ün) güzel bir yönüde arkasındaki compoiste çıkışın renkli olmasıdır. A500'deki renkli değildir.
yani a 520 modülatör a500 sadece renklendirme görevinimi görüyordu.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Kasım 12, 2007, 16:07:30 ÖS »

Alıntı
Amiga 1200'ün arkasına bakınca aslında anten çıkışı kendini gösteriyor Gülümseme A1200'ün (A600'ün) güzel bir yönüde arkasındaki compoiste çıkışın renkli olmasıdır. A500'deki renkli değildir.
yani a 520 modülatör a500 sadece renklendirme görevinimi görüyordu.

Tam olarak değil. Modülatör RGB sinyalini RF sinyaline çeviriyor. Composite sinyal ise bambaşka birşey.

Normalde RGB sinyalinden kompozit sinyal elde etmek için de modülatör gerekir. Fakat Amiga tasarlanırken modilatör kullanmadan basit bir bağlantı ile siyah beyaz bir composite portu oluşturmuşlar. (Yanılmıyorsam parlaklık bilgisini direkt olarak, bodoslama, composite çıkışına vererek) 
« Son Düzenleme: Kasım 12, 2007, 17:13:05 ÖS Gönderen: wiz_of_wor » Logged

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Kasım 12, 2007, 16:32:44 ÖS »

evet bide sesi tv ye taşıyor

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: