Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Oyun Konsolu Tavsiyesi  (Okunma Sayısı 9379 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mayıs 20, 2017, 01:40:03 ÖÖ »

Selamlar Arkadaşlar,
uzun yıllardan beri işlerin yoğunluğu dolayısıyla hiç oyun oynamadım. fakat artık sahalara geri dönmek istiyorum. konsol deneyimleyen arkadaşlardan bu konuda tavsiye istiyorum. odamda bir TV'de yok ucuz bir led tv almayı düşünüyorum 82 ekran vs. hangi konsolu önerirsiniz ?

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 20, 2017, 01:56:35 ÖÖ »

Abi çok özür dileyerek başlamak istiyorum konu eğer son dönem çikan konsollarsa hic biri. ;ende xbox one s var ps4 kardesimde var aldik heyecanla ikimizde amiga da yo!joe! oynamaktan daha cok keyif duyuyoruz. bir arkadasimda ps 2 aldi onu oynuyor elinde 4 varken. Bilemedim kendimce.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 20, 2017, 02:20:31 ÖÖ »

dostum rica ederim niye özür diliyorsun. bende amiga 600 ümü amstrad cpc imde demo izlemeye bayılıyorum. inan ps4 alsam hangi seti almalıyım ve hangi fiyat aralığında almak mantıklı onuda bilmiyorum. dediğim gibi hiç bir konsolu yıllardır takip edip oyun oynamadım. öyle düşünürsen haklısın aslında bu aralar sıkıldığımdan birşeyler alıp oynayım dedim açıkçası.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 20, 2017, 02:43:14 ÖÖ »

Oyun ama hangi oyun? PS4? PS3? PS2? Led TV ile...

İşin içine "retro" girerse sırf amaç oyun ise düzgün çalışan flat screen crt sony trinitron'u tek geçerim. Dahada "hardcore" takılırım derseniz yine sony'nin broadcast tv stüdyoları için yaptığı monitor tv'ler var (elmas değerinde) bulabilirseniz onları alın.

Yok sadece led tv ile derseniz bence PS3, PS4.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
Faradrim
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2017, 04:42:34 ÖÖ »

Yeni nesil bir konsol tavsiyesi isterseniz bu ara Ps4 Pro almayı düşünebilirsiniz. Teknosa,Vatan benzeri yerlerden alırsanız ne zamana kadar kampanya bilmiyorum 2. kol hediye geliyor. Fiyat 1899 idi 2. kol eklediler indirim yerine. Ps4 Pro neden diyorum normal Ps4 almadığınızı tahmin ediyorum en güncelini almak daha mantıklı. Eğer alacağınız tv FullHD yada 4K ise ikisinde de farklı performans seçenekleri var. Belli oyunlar güncelleme aldı örneğin Full HD tv ise 1080P / 60 Fps değeri 4K ise 4K / 30 Fps değerlerinde oynayabilirsiniz. Bu arada her oyun gerçekten 4K değil bazılarında upscale var. Benim tavsiyem Full HD Led bir tv ve Ps4 Pro, en azından ben o şekilde çok mutluyum Kahkaha
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 20, 2017, 06:04:13 ÖÖ »

yok zaten bildiğim ps4 vs. var hangi kombinasyonlarda almalıyım bunu bilmiyordum. yeni oyunlar için sormuştum. ps4 pro ya bakacağım teşekkürler

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
june8efe
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 20, 2017, 08:36:00 ÖÖ »

yeni nesil olarak ps4 tavsiye ederim,
+exclusive oyunlar
+türkçe dublaj veya altyazı
+online oyunlarda xbox one'a göre daha çok türk oyuncu
- xbox one gamepad daha ergonomik

ps4 ilk çıktığında bazı sorunları vardı. bu fat 1216 kasa ile düzeldi.
N11'de SYD ve ALB BİLİŞİM en çok ps4 satan mağazalardandır. Bunların yorumlara bakabilirsiniz.

bir önceki nesil derseniz evet yine exclusive oyunlar var ama ben xbox 360 jtag/rgh diyorum.
+oyun atmak çok basit
+tüm xbox360 oyun kütüphanesi
+xbox klasik oyunları
+homebrew desteği
+ps3'e göre gamepad daha ergonomik
+gamepad AA pil ile çalışıyor
+kinect oyunları

Geliştirme kartları: Raspberry Pi2, Arduino Uno R3
El konsolları: Ngage,DS Lite,Nintendo 3DS cfw
Tv konsolları: PS1, Hdd'li fat PS2, Wii (Softmod'lu), Xbox360 slim rgh, PS4 Slim
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 20, 2017, 08:37:59 ÖÖ »

Alb den aldim bende hizli temiz kargo ve uygun fiyat bende tavsiye ederim abi. ps4 pro iyidir. acizane onerim

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 20, 2017, 10:01:30 ÖÖ »

Yeni nesil konsol tavsiyesi için çok yanlış bir zaman tercih etmişsiniz... E3 kapıda ve büyük ihtimalle Microsoft yeni nesil konsolunu tanıtacak. Bildiğimiz kadarıyla XBOX One oyunlarını oynatacak ama ötesini bilmiyoruz... Oyun sektörünü takip eden bir çok araştırmacı da 2018'de Sony'nin yeni bir konsol duyuracağından/satışa sunacağından bahsediyor...

Şu ana kadar XBOX One ve PS4 kanımca hayal kırıklığı... God of War (gülesim geliyor) 2018'e kalmış... Diğer exclusive'lerin akibeti meşhul... E3'de önceki yıllardaki gibi yine bolca oyun videosu seyrettirip, release'leri diğer yıllara sallarlar

Not: PS4 Pro eğer alacaksanız şu anda makul mantıklı görünen...Mutluda olursunuz... Ama bu PS3'deki ya da PS2'deki gibi olmaz...Çünkü hala yıllar önce reklamı yapılan oyunlar yayınlanmadı...

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 20, 2017, 11:18:42 ÖÖ »

Yeni nesil konsol tavsiyesi için çok yanlış bir zaman tercih etmişsiniz... E3 kapıda ve büyük ihtimalle Microsoft yeni nesil konsolunu tanıtacak. Bildiğimiz kadarıyla XBOX One oyunlarını oynatacak ama ötesini bilmiyoruz... Oyun sektörünü takip eden bir çok araştırmacı da 2018'de Sony'nin yeni bir konsol duyuracağından/satışa sunacağından bahsediyor...

Şu ana kadar XBOX One ve PS4 kanımca hayal kırıklığı... God of War (gülesim geliyor) 2018'e kalmış... Diğer exclusive'lerin akibeti meşhul... E3'de önceki yıllardaki gibi yine bolca oyun videosu seyrettirip, release'leri diğer yıllara sallarlar

Not: PS4 Pro eğer alacaksanız şu anda makul mantıklı görünen...Mutluda olursunuz... Ama bu PS3'deki ya da PS2'deki gibi olmaz...Çünkü hala yıllar önce reklamı yapılan oyunlar yayınlanmadı...

Herşeye ok de GOW neden hala çıkmaz.... Çok uzun sürdü. Bu kadar uzun sürünce beklentiler de yükseliyor ve genelde çıkınca hayal kırıklığı oluyor. Umarım olmaz böyle...

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mayıs 20, 2017, 11:28:20 ÖÖ »

xbox yeni s kasayla tasarımdada daha iyi duruma geldi!windows 10 arayüz, sağlam live altyapısı, ea access, yeni kontroller veya elite kontroller başlı başına tercih meselesiyken gold üyelik, ücretsiz kalite oyunlar ve geriye uyumluluk+crossplay psn ye göre çok avantajlı! scorpio ilede gerçek 4k hemde yeni kontrolcü!

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 20, 2017, 11:44:50 ÖÖ »

Bu konuya ne istediğimizi bilerek yaklaşmak gerekir, konsollara çıkmış ya da çıkacak olan özel beğendiğiniz, beklediğiniz exclusive oyunlar varsa bu durumda o konsolu almanız uygun olur

örnek; sırf uncharted 4 oyununu oynamak için PS4 konsolu alan insanlar var,

Yok ben her türlü oyunu oynarım, exclusive oyun olarak beklediğim, beğendiğim oyun yok diyorsanız Xbox One'da alınmaz, PS4'de alınmamalı, çünkü exclusive olmayan oyunların çoğu PC'ye de çıkıyor,

bu konsolların yerine iyi bir bilgisayar toplayıp yeni nesil her türlü oyunu bilgisayarda oynayabilirsiniz, + olarak bilgisayarda Retro konsolların emulatörleri de bulunuyor,

ben Xbox One ve PS4, her iki konsolu da  alıp kısa süre kullanıp sattım, çünkü bekletilerimi karşlamıyordu, yeteri kadar ilgimi çekecek özel oyunlar yoktu,

Mesela Haziran'ın 2'sinde Tekken 7 oyunu çıkıyor, oyun PC'ye de çıkıyor, eğer bu oyun PC'ye çıkmasaydı sadece bu oyun için PS4 ya da Xbox One alabilirdim, şimdi gerek yok, çünkü aynı oyunu bilgisayarda da oynayabileceğim, üstelik bu konsollara çıkan oyunların fiyatları da aşırı pahalı.

tavsiyem  bir konsol alıancaksa bu Xbox 360 ya da PS3 olmalı, Xbox 360 ve PS3'e çıkmış tatmin edici bir çok oyun var,  diğer türlü her türlü oyun ihtiyacını bilgisayar karşılayabiliyor.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: