Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mac mini 2006  (Okunma Sayısı 13379 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 24, 2017, 21:16:11 ÖS »

Desteklenen son osx sürümünü indirip usb'den kurabilmeniz lazım. Pendrive linux gibi bir aracı yazılımla kurulum dmg'sini bootable hale getirdikten sonra açılışta alt tuşuna basılı tutup boot disk seçim ekranında açtıktan sonra kurulum usb'si içinde araçlarla diski formatlayıp temiz kurabilirsiniz.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2017, 22:20:53 ÖS »

Evet kurulu.  Aslında ben Windows gibi dvd si olur diye düşünmüştüm.
Klonlama yerine yeniden temiz kurulum şansı yokmu?

Var tabi. İllegal yöntemlerle indirebilirsin internetten. Ama bulabilirsen orjinalini bul derim. Üstünde OSX kaç var? Ve sizin cihaz maksimum OSX kaç destekliyor?

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Mayıs 24, 2017, 23:21:18 ÖS »

Kutudan çıktığı gibi snow leopard destekliyormuş, EFI 2.1 güncellemesini alırsa lion kurulablirmiş.
İlk rastladığım bilgi.

2006 macbook ve imac'lere el capitan kurulduğunu görmüştüm benzer bir durum söz konusu olabilir araştırmanızı öneririm,
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 25, 2017, 21:38:19 ÖS »

Teşekkürler. Verdiğiniz bilgiler için.
Tek sorunum kaldı bende apple klavyesi yok. Standart q klavyede cmd tuşu ve alt tuşu hangisi. Alt bizim bildiğimiz alt olsa cmd hangisi.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 25, 2017, 22:17:10 ÖS »

Windows                      Macintosh
CONTROL                      COMMAND (for most shortcuts) or CONTROL
ALT                      OPTION
Windows/Start              COMMAND/Apple
BACKSPACE              DELETE
DELETE                      DEL
SHIFT                      SHIFT
ENTER                      RETURN

https://support.microsoft.com/en-us/help/970299/keyboard-mappings-using-a-pc-keyboard-on-a-macintosh

integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 03, 2017, 16:21:31 ÖS »

Arkadaşlar mac mini ile uğraşırken işletim sistemini uçurdum.
net üzerinde dmg dosyaları mevcut. bunları transmac ile usb ye atıyorum ama boot etmiyor. Dvd ye yazıyorum yine boot menüsünde görünmüyor. Windows 7 dvd si takınca boot menüsünde görünüyor.
bu konuda yardımcı olabilecek varmı dır?
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 04, 2017, 10:15:01 ÖÖ »

Normal şartlar altında diskte recovery partition yoksa ve bootable herhangi bir şey bulamazsa internetten işletim sistemini çekerek kurulum yapabiliyor macos. 2006 model bios'da böyle bir şey yok sanırım, sıkıntı.
Time Machine ile bir yedek atsaydınız keşke.

Cihazın desteklediğine %100 emin olduğunuz bir güvenli dmg ile deneyin snow leopard ile mesela garanti olsun. Bootable usb takılıyken power tuşuna bastıktan sonra alt tuşuna basılı tutun bootable disklerin sıralanması lazım. 2006 model macbook'a usb ile snowleopard kurmuştum teknik olarak çalışması lazım.

dmg'yi nereden indirdiğiniz önemli genelde apple'dan direkt indirilidiği için işletim sistemi dosyaları internette bulacağınız macos'lar genelde hackintosh için modlanmış dosyalar oluyor.

Bende sağlam bir snowleopard olacaktı onu atabilirim size.
integer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 04, 2017, 10:33:32 ÖÖ »

Power tuşuna bastıktan sonra alt tuşuna basınca transmac ile yaptığım boot dvd leri ve usbleri görmüyor. Ancak windows7 dvd sini görüyor.
Recovery bölümü tamamen uçmuş durumda. Sağlam snowleopard varsa atabilirseniz sevinirim
varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Temmuz 04, 2017, 12:11:43 ÖS »

Bendeki Snow Leopard yaşıyormuş da 6gb'mış boyutu mavericks'ten büyük maşallah upload etmelere doymaz, bitmekler bilmez.
İzmir'deyseniz elden vereyim, değilseniz de indirdiğiniz dosyanın Retail olduğuna emin olmanızı tavsiye edeyim.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Temmuz 04, 2017, 12:28:34 ÖS »

Arkadaşlar mac mini ile uğraşırken işletim sistemini uçurdum.
net üzerinde dmg dosyaları mevcut. bunları transmac ile usb ye atıyorum ama boot etmiyor. Dvd ye yazıyorum yine boot menüsünde görünmüyor. Windows 7 dvd si takınca boot menüsünde görünüyor.
bu konuda yardımcı olabilecek varmı dır?

PPC işlemcili G4'e USB'den yükleme yapmak isterken, aynı şeleri bende yaşamıştım. Belki sendeki sorunda benzerdir. Aşağıdaki linkteki benim mesajıma bir göz at:

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=13611.msg161695#msg161695

Ben gerçi harici dvd ile yaptım. USB ile denemedim sonradan. İşlemciler farklı da olsa belki Mini'lerin doğasında çift katman dvd desteği yoktur? İşin aslı Mac uzmanı değilim, ama yaşadığım tecrübeleri paylaşayım dedim.

Bu arada mesajda paylaştığım linke iyice bir göz at derim.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: