Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPTT/UKIM Yurtdışından gelen paketlere zarar verilmesi *Video*
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PTT/UKIM Yurtdışından gelen paketlere zarar verilmesi *Video*  (Okunma Sayısı 17149 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 13, 2017, 11:34:43 ÖÖ »

PTT/UKİM'in Posta yoluyla yurtdışından alınan sistemleri, gümrük incelemesi nedeniyle açarken, falçata kullanması, nadir ürünlerin zarar görmesine sebep oluyor... Aşağıdaki zarar gören paketlerle ilgili bir video var... Ne kadar çok yayılır, ne kadar çok izlenirse, yetkililere ulaşma şansı o kadar çok olur diye düşünüyorum...Sizden ricam videonun sosyal medya hesaplarınızda, üye olduğunuz ilgili grup/forumlarda paylaşmanızdır...

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 13, 2017, 11:39:11 ÖÖ »

şeref yoksunu pezevenkler. insanın emeğine,parasına,hakkına,hukukuna saygısızlıktan başka birşey değil.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 13, 2017, 11:57:22 ÖÖ »

iç sızlatan bir video

bazılarının aklına şöyle bir şey gelebilir, "e kardeşim madem paketin zarar görmesini istemiyorsun neden daha pahalı bir kargo şirketiyle göndermesini istemiyorsun".

hayır...

ulusal posta servisleri ülkenin vatandaşlarına ödedikleri vergilerle finanse edilen bir kurum, sunulan bir hizmettir. hadi vergisini geçtim, üstüne üstlük eğer ki sen bu basit inceleme operasyonu için bir de ekstra ücret alıyorsan daha özenli davrnılması gerekiyor.

üstelik bir de çifte standart var. neden sen çinden gelen minik minik paketlere falçata vurmuyorsun? çünkü yemiyor... çinden gelen bir çuval pakete falçata vurmaya kalksan işin içinden çıkılamayacak.

o halde "falçata vurulabilecek kadar büyük paketlere vurun acımayın" diye bir tebliğ falan mı var?

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 13, 2017, 12:15:39 ÖS »

Bir de bu durumu Ankara'ya gelen paketlerde yaşamıyoruz. Genelleme yapmıyayım gerçi, nazar da değmesin tabii ama ben şahsen hiç yaşamadım bu durumu. Ankara'da olup da bu sorunu yaşamış olan varsa belirtsin.

Sanki (varsa) bölgesel birimle ilgili bir usül (veya usülsüzlük) gibi...

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Haziran 13, 2017, 12:17:02 ÖS »

Yurtdışından gelen paketler, hangi kargo firmasıyla gelirse gelsin, bildiğim kadarıyla gümrük incelemesi için UKIM'den geçiyor. Yani Gümrük işlerinin özelleştirilmesi ya da özel olması gibi bir durum bildiğim kadarıyla yok. İstediğimiz zor bir şeyde değil... Paketleri açanlara, kardeşim şu falçatayı adam gibi kullanın, paketlere pencere açmakta ne tür bir geri zekalılıktır demeleri yeterli... Sorumluluk yok, sorumlu insan yok... Sonuç...Yukardaki video... Yurtdışından kutulu ürün almaya samimi olarak korkuyorum... Kutunun üzerine Türkçe uyarı bile yazsan adamlar için fark etmiyor... Kaza olduğunu düşünmüyorum... Hatta kanımca kasıt var...

Not: YavuzG bende de öyle bir düşünce var... Sanki İstanbul'da bu olay daha çok yaşanıyor...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Haziran 13, 2017, 12:55:01 ÖS »

Fena. Çok fena Hiçmi vicdanları sızlamıyor. Bu nasıl bir sadistliktir? Bölgesel olabileceği konusuna bende katılıyorum.

İşyerim Hadımköy'de. Birçok defa denemişimdir. Yurtdışından takip nosuz gönderilen postalar hep kaybolurken, takip nolu olanlar problemsiz teslim oluyor. Takipsiz kargoları, Okmeydanı'nda bir arkadaşın işyerine gönderttiğim zaman problem olmuyor. Fakat Hadımköy olunca kargo teslim olmuyor. Bir defasında, takip nosuz gönderilen 2 tane Ultimate1541 kayboldu. Eleman takip no ile yeniden gönderdi, 1 hafta içinde teslim edildi.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2017, 13:18:51 ÖS »

Bir de bu durumu Ankara'ya gelen paketlerde yaşamıyoruz. Genelleme yapmıyayım gerçi, nazar da değmesin tabii ama ben şahsen hiç yaşamadım bu durumu. Ankara'da olup da bu sorunu yaşamış olan varsa belirtsin.

ANKARA Örneği

Amerikadaniste.com sitesinden bir alım yapmıştım. Onlar shipzip firmasıyla getiriyorlar kargoyu. Oda burada yerel birine verip sana ulaştırıyor filan. paket geldiğinde (içinde oyun kartları içeren 36 adet paket olan bir kutu var). kutuya üstten falçata vurmuş. Ön kapak kesilmiş hatta ilk paket kesilmiş paketin içindeki en üstteki kart da çizilmiş şekilde geldi

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2017, 13:54:35 ÖS »

Gökhan abi emektar işgüzar 1-2 personelin haltyemesi olarak değerlendiriyorum ben.

adam artık emeklilik beklerken kontrol etme konusunu kendince pratikleştirme adına böyle bir terbiyesiz haysiyetsiz tekniklere yönelmiş muhtemelen.

her ne sebeple olursa olsun ne zahmetlerle kıta aşarak gelen koliyi tek bir falçata ile hiç etmenin telafisi yoktur allah cezalarını versin...
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2017, 13:59:29 ÖS »

Bimer e şikayet edilirse,  bir nebze faydası olur diye düşünüyorum.

supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2017, 14:02:29 ÖS »

Bimer e şikayet edilirse,  bir nebze faydası olur diye düşünüyorum.

bimer konusu çok mantıklı gökhan abi turkiye.gov.tr üzerinden kolayca şikayetimi yaptım geçen gün sağlık ocağındaki çocuk doktorunu..

ve gerekenin yapıldığına dair mail geldi 10 gün sonra.

herkes bimer üzerinden şikayette bulunursa kesinlikle yaptırımı olacaktır bunun.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Haziran 13, 2017, 14:43:44 ÖS »

BİMER'e girdim...Eski şikayetlerimi okudum ve o şikayetler konusunda "bildirdik","ilettik" dışında bir iyileşme olmadığına da kanaat getirdim... Ama müsayit bir zaman yine yazarım... teşekkürler.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Haziran 13, 2017, 14:47:39 ÖS »

ANKARA Örneği

Amerikadaniste.com sitesinden bir alım yapmıştım. Onlar shipzip firmasıyla getiriyorlar kargoyu. Oda burada yerel birine verip sana ulaştırıyor filan. paket geldiğinde (içinde oyun kartları içeren 36 adet paket olan bir kutu var). kutuya üstten falçata vurmuş. Ön kapak kesilmiş hatta ilk paket kesilmiş paketin içindeki en üstteki kart da çizilmiş şekilde geldi

Yok o "Ankara" sayılmaz bence. ben de shopbyamex.com ile getirtiyorum, İstanbul'a iniyor önce kargo. Yani "İstanbul'lu falçata canavarı" teorimiz hala geçerli gibi

sukru83
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2017, 15:01:25 ÖS »

Bu a. k. Memur mantığı bitmedi gitti.Her kurumda bir umarsızlık, bir salla gitsin durumu var. En basit şeyleri bile en saçna duruma sokma konusunda eğitim almış gibiler. Misal nufüs müdürlük bir işim vardı. Mahkemeye gönderdi şerefsizler. Mahkemede de sözde hıyar bir bilir kişi var. 6 ay ve 2 mahkeme sonunda, mahkeme beni doğruca nufüs müdürlüğüne geri yolladı onların işi diye. Üste de hakim niye mahkemeye geldin derken, o hıyar bilir kişi de komik ne konuştularsa gülüp duruyordu. Söver misin? Döver misin?
« Son Düzenleme: Haziran 13, 2017, 15:06:30 ÖS Gönderen: sukru83 » Logged

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2017, 19:13:03 ÖS »

ANKARA Örneği

Yok o "Ankara" sayılmaz bence. ben de shopbyamex.com ile getirtiyorum, İstanbul'a iniyor önce kargo. Yani "İstanbul'lu falçata canavarı" teorimiz hala geçerli gibi

Mantıklı Bu açıdan düşünmemiştim

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Haziran 13, 2017, 19:15:51 ÖS »

Sirf maas almak icin calisan, saat dolduran tiplerin genel davranisi. Ucuncu sinif ulkenin onuncu sinif memurlari. Tiksiniyorum.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: