Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 37   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MS-DOS Sistemleriniz  (Okunma Sayısı 481905 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #210 : Ekim 24, 2017, 06:52:18 ÖÖ »

Dual P2 board lazimsa bir seever board icin kaynak biliyorum tahminen 100mhz fsb desteklidir..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #211 : Ekim 24, 2017, 07:38:46 ÖÖ »

sorunsuz çift işlemci çalışacaksa iyi olabilir: bende hp kayak xw var. üzerinde tek işemci gelmiş, diğer işlemci için regülatör kartı lazım. birde işlemciden işlemciye regülatör kartı değişiyor. öyle hadi p2-350'yi çıkardım 450'yi taktım olmuyor. üzerindeki işlemci de normal p2-350 değil zaten, xeon p2-350. bu yüzden çift işlemci deyince çekiniyorum biraz. normal pc anakartları gibisinden p2, p1, 486, 386... süper olurdu

Use the brute force, Luke
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #212 : Ekim 24, 2017, 09:41:42 ÖÖ »

Alıntı sahibi: R_a_Z_o_R
Hocam tavsiyem SB Live Ct4830 Aureal Vortex 2 ses kartı bu sisteme yakışır ram fazla olması iyi değil bence 256 yeter 512Mb üzeri Win98 sapıtıyor onun içide patch gerek.
http://rloew.x10host.com/Programs/Patchm.htm

Teşekkürler Haklısınız RAM'ı artırmam gerek derken aklımda 256 MB vardı.

Alıntı sahibi: appiah4
Sizi o kızaktan kurtarayım, bir kasa kapağı vereyim.  Ayrıca bu sisteme 256MB RAM gider, elimde 128MB SDRAM var fazladan birkaç tane.  İsterseniz bir takas vs ayarlayabiliriz, KM atabilirsiniz.

SB Live CT4830 bir Aureal Vortex 2 ses kartı değil..  Live ile Audigy 2 arasında bir jenerasyon geri gitmeyi gerektirecek hiçbir sebep yok.  Aureal Vortex 2 bu sisteme güzel gider ama o zaman ön panel kullanılamayacak.  Alternatif önerim Audigy 2'yi tutun ama ISA slota da bir OPL3 ses kartı takın, birlikte kullanın.  OPL3 ses kartının çıkışını Audigy 2 line in'e verirseniz dos oyunlarında FM müzik alabilirsiniz.  Hem Live hem Audigy'nin SB16 emülasyonu çok iyi değil çünkü.  (Elimde çokça Sound Blaster 16 da var bu arada..)

Teşekkürler Elimde kapak var ama kızak tamamen estetik için duruyor Yuvaya başka bir donanım takıncaya kadar kalabilir.

OPL3/FM aklımda hiç yoktu, gerçekten iyi bir fikir, aklıma gelmezdi. Fakat bu sistemde hiç MSDOS kullanmayacağım, sadece Voodoo 2 oyunlarını oynayacağım. O yüzden Audigy 2 veya bulursam 1 ile devam edeyim.

SDRAM ve ISA SB16 için iki hafta sonra mesaj atıcam

Alıntı sahibi: Levent (Lvnt)
vay canına arkadaş dual p2 süpermiş. de nt4 2000 xp falan lazım çift işlemci için. 98 me birden fazla işlemci kullanamıyor. 2000 çok arada bir sistem, nt4 oyun için olmaz, sadece opengl hızlandırma çalışır, d3d directx olmuyor ona galiba birde fat32 de yok. çift işlemci için xp en uygunu herhalde. quake3 çift işlemciyi destekliyordu, komut satırından bir komutla enable mi ediliyordu neydi.

velhasıl sistem süper bence, sessiz 3.5" olarak 80gb 5200 devir tavsiye ederim. 7200'ler ciddi uğultu yapıyor ama 5200'ler gerçekten sessiz. hatta diğer 2.5" ler yanında traktörden bozma kalan benim 160gb 2.5" den bile sessiz

slot1 sistem cpu üzerinde fan varsa asla tam sessiz bir sistem olmaz bu arada. cpu üzerinde fan yoksa alt tabanında kocaman fan olan güç kaynakları normal arkada küçük fanı olanlara göre çok daha sessiz. ondan kullanmalı. bazı p2 kasalarında güç kaynağı yan takılıyor ve o kocaman fan tam cpu üzerine geliyor. cpu'da fan da yoksa işte o sistem tam sessiz sistem yapılabilir.

98 ya da me ile 4x256mb ram ile 960mb max ram görür ama ram çoğaldıkça manage etmesi için cpu harcaması artıyor diye biliyorum. 98 için swap kapalı halde  256 mb'tan fazlasına gerek duyduğumu hatırlamıyorum. zaten açacağı max oyun quake3 ayarında birşey olur. daha fazlası için T&L, geforce, radeon, xp ligine geçiş yapmak gerekiyor. orada da eski oyunlar iyi çalışmıyor.

hayırlı olsun, güle güle kullanın

Bu bilgilerden sonra dual CPU'ya geçmem. Win98'den vazgeçmek istemiyorum. Destekleyen oyun sayısının azlığı ve işin karmaşıklığı da bunu anlamsız kılıyor.

Elimde 4-5 tane 3.5 HDD var. İçlerinde 5200 RPM olan da var ama sessiz değil, sizdekinin 2.5 HDD'den sessiz olmasına şaşırdım.

Slot 1 CPU üzerinde fan var ne yazık ki. PSU fanı da arka üst tarafta... PSU ve HDD değişikliği sesi azaltır diye ümit ediyorum. Olmadı bir de CPU fanını değiştiririm. Ama döneme sadık kalmak için başka işlem yapar mıyım bilmiyorum.

Katılıyorum, RAM için 256 MB yeterli.

Dual P2 board lazimsa bir seever board icin kaynak biliyorum tahminen 100mhz fsb desteklidir..

Teşekkürler, sanırım dual CPU sandığımdan daha karmaşık işlere neden olacak. Ama not ettim...

sorunsuz çift işlemci çalışacaksa iyi olabilir: bende hp kayak xw var. üzerinde tek işemci gelmiş, diğer işlemci için regülatör kartı lazım. birde işlemciden işlemciye regülatör kartı değişiyor. öyle hadi p2-350'yi çıkardım 450'yi taktım olmuyor. üzerindeki işlemci de normal p2-350 değil zaten, xeon p2-350. bu yüzden çift işlemci deyince çekiniyorum biraz. normal pc anakartları gibisinden p2, p1, 486, 386... süper olurdu

Teşekkürler

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #213 : Ekim 24, 2017, 11:09:34 ÖÖ »

ibm'in 500mhz slot1 işlemcileri var fansız

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #214 : Ekim 24, 2017, 11:17:17 ÖÖ »

ibm'in 500mhz slot1 işlemcileri var fansız

Bende var bir tane ama Katmai değil Coppermine olduğundan kullanamıyorum, anakartımın VRM'i uygun değil o nedenle 2V'tan daha aşağı inemiyor.  Pasif soğutuculu Coppermine P3 500 lazımsa KM atın   Özenle temizleyip termal macununu falan da yeniledim.  Öyle elimde kaldı. 

P3 sistemimin anakartını güncelleyeceğim bir gün üşenmezsem (önce şu 486 sistemi ve Optiplex restorasyonunu tamamlayayım..) Abit BE6-II ile değiştireceğim, böylece elimdeki Slot 1 Pentium 3 700'ü kullanabileceğim.. İki anakart da BX440 umarım Windows Me çok sorun çıkarmadan yeni anakarta alışır.  Değilse format vs uğraşmak çok gözümde büyüyor.  Zaten format atmam gerekirse sistemi komple Tualatin olarak yeniden toplayabilirim (Ya i815 ve ISA'sız ya da VIa ve ISA'lı.. kısmet..)  Umarım format gerektirmez bu operasyon.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #215 : Ekim 24, 2017, 11:38:27 ÖÖ »

Bahsettiğim anakart resimde alttaki: https://drive.google.com/open?id=0BzmT21kRbwAtUktmVmsweklxVE0

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #216 : Ekim 24, 2017, 12:13:40 ÖS »

hp brio bax anakartının 500 - 650mhz slot1'leri çalıştırdığını biliyorum, belki üzerini de çalıştırıyordur, sadece 100mhz fsb, forumdan almıştım bir tane. üzerinde i810 (ya da zx de olabilir, bx sonrası) chipset + matrox g200 + ses onboard. bir tane isa olabilir ya da olmayabilir hatırlamıyorum. bulabiliyorsanız komple kasa en iyisi, alet tam sessiz olacak şekilde yapılmış, hd 80gb 5200 rpm takınca ses soluk kalmıyor. üzerine bir de voodoo2... game over

çift işlemci anakart regülatör üzerinde hazır, iyiymiş. eski tip güç girişi var. sahibi satıyorsa almak isterim

R_a_Z_o_R
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #217 : Ekim 24, 2017, 12:17:37 ÖS »

Sisteminiz çok güzel bu arada en az mavi ekran hatalı kullanım dileğiyle.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #218 : Ekim 24, 2017, 12:56:06 ÖS »

yinemibamya: çok pardon üstat aklıma çok sonra geldi, win98se 30gb'dan büyük kapasiteyi görmüyor, yani 30 dan fazlasını fdisk + format yapmayınca çalışıyor olmalı yine. me görüyordur belki bilmiyorum. fat32'nin formatlanabildiği en büyük kapasite 32gb'dı ondan da kaynaklanıyor olabilir ya da ona ek başka bir kısıtlamadan da etkileniyor olabilir. 30gb hd olarak matrox'un ince hd'leri de sessiz diye hatırlıyorum ama 80'likler kadar değil, biraz ses var. ben olsam hazırda varsa önce en sessiz hd'yi (30'dan büyükse tabii) 29gb fdisk + format denerdim

5200'lerin eskileri sesli, kapasite arttıkça ses azalıyor, üretim teknolojisi güncel oluyor diye herhalde. yoksa 8gb hd 5200 de olsa 30-40-80gb'ların yanında yanında traktör gibi kalıyor. 7800'lük 80'likler uğultulu ama eski 5200'lerden çok daha sessiz
« Son Düzenleme: Ekim 24, 2017, 13:01:17 ÖS Gönderen: Levent (Lvnt) » Logged

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #219 : Ekim 24, 2017, 13:27:22 ÖS »

hp brio bax anakartının 500 - 650mhz slot1'leri çalıştırdığını biliyorum, belki üzerini de çalıştırıyordur, sadece 100mhz fsb, forumdan almıştım bir tane. üzerinde i810 (ya da zx de olabilir, bx sonrası) chipset + matrox g200 + ses onboard. bir tane isa olabilir ya da olmayabilir hatırlamıyorum. bulabiliyorsanız komple kasa en iyisi, alet tam sessiz olacak şekilde yapılmış, hd 80gb 5200 rpm takınca ses soluk kalmıyor. üzerine bir de voodoo2... game over

çift işlemci anakart regülatör üzerinde hazır, iyiymiş. eski tip güç girişi var. sahibi satıyorsa almak isterim

KM attım, hayırlı olsun

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #220 : Ekim 24, 2017, 13:39:29 ÖS »

Alıntı sahibi: appiah4
Bende var bir tane ama Katmai değil Coppermine olduğundan kullanamıyorum, anakartımın VRM'i uygun değil o nedenle 2V'tan daha aşağı inemiyor.  Pasif soğutuculu Coppermine P3 500 lazımsa KM atın   Özenle temizleyip termal macununu falan da yeniledim.  Öyle elimde kaldı. 

P3 sistemimin anakartını güncelleyeceğim bir gün üşenmezsem (önce şu 486 sistemi ve Optiplex restorasyonunu tamamlayayım..) Abit BE6-II ile değiştireceğim, böylece elimdeki Slot 1 Pentium 3 700'ü kullanabileceğim.. İki anakart da BX440 umarım Windows Me çok sorun çıkarmadan yeni anakarta alışır.  Değilse format vs uğraşmak çok gözümde büyüyor.  Zaten format atmam gerekirse sistemi komple Tualatin olarak yeniden toplayabilirim (Ya i815 ve ISA'sız ya da VIa ve ISA'lı.. kısmet..)  Umarım format gerektirmez bu operasyon.

Ben P2'den öteye gitmeyi düşünmüyorum ama bahsettiğiniz tartışmaları ve toplayacağınız sistemleri takip edeceğim.

Alıntı sahibi: R_a_Z_o_R
Sisteminiz çok güzel bu arada en az mavi ekran hatalı kullanım dileğiyle.

Teşekkür ederim. Siz de sistemlerinizi paylaşın isterseniz, gözümüz gönlümüz açılsın Toplamak istediğiniz sistemler hakkında da sizi duymak isteriz.

yinemibamya: çok pardon üstat aklıma çok sonra geldi, win98se 30gb'dan büyük kapasiteyi görmüyor, yani 30 dan fazlasını fdisk + format yapmayınca çalışıyor olmalı yine. me görüyordur belki bilmiyorum. fat32'nin formatlanabildiği en büyük kapasite 32gb'dı ondan da kaynaklanıyor olabilir ya da ona ek başka bir kısıtlamadan da etkileniyor olabilir. 30gb hd olarak matrox'un ince hd'leri de sessiz diye hatırlıyorum ama 80'likler kadar değil, biraz ses var. ben olsam hazırda varsa önce en sessiz hd'yi (30'dan büyükse tabii) 29gb fdisk + format denerdim
...

Anladım. Kızaktaki 40 GB iyi bir MAXTOR modeli. Onu 30 GB görürse kabulüm. Ama sorun çıkarırsa değiştiririm, bilgi iyi oldu.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
R_a_Z_o_R
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #221 : Ekim 24, 2017, 17:23:41 ÖS »

Müsait olduğumda paylaşırım hocam elimde çok fazla egzotik oyuncaklar var genelde uzay montaj kullanıyorum,Levent bey'e katılıyorum 30Gb maxtor inceler çok sessiz ve performanslıdır.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #222 : Ekim 24, 2017, 17:45:28 ÖS »

Müsait olduğumda paylaşırım hocam elimde çok fazla egzotik oyuncaklar var genelde uzay montaj kullanıyorum,Levent bey'e katılıyorum 30Gb maxtor inceler çok sessiz ve performanslıdır.

Bu diskler sanırım Quantum tasarımı zaten.

R_a_Z_o_R
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #223 : Ekim 24, 2017, 19:42:24 ÖS »

http://www.storagereview.com/maxtor_diamondmax_plus_8
Benim bahsettiğim disk bu, sanmıyorum hocam quantum tasarımı olduğunu quantum daha önce aldı seagate.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #224 : Ekim 26, 2017, 01:02:04 ÖÖ »

Elinde Türkçe Windows 3.1 veya 3.11 disk imajları olan varsa bir yere yükleyebilir mi?  Benim elimdekileri kuramıyorum, Disk 2 içinde olmasına rağmen Disk 2'yi sorup duruyor.

Sayfa: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 37   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: