Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 37   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: MS-DOS Sistemleriniz  (Okunma Sayısı 481921 defa)
1313 ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Commandate
Üye

Ruhunu Dinle O kalbine Giden yolu Bulacaktır

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #315 : Şubat 19, 2018, 01:22:14 ÖÖ »

Donanım ve Yazılım
256mb + 64mb Sd ram
P III 800Mhz işlemci
intel 815 onboard 64mb ekran kartı
(AC97 ad1885)SoundMax ses kartı
Fijitsu Siemens  D1214 Anakart
40GB WD ide HDD

Dos 6.22
Win98 SE
1700 Adet Dos*Win98 oyunu

Uydu Alıcısı Kasası İçine Yerleştirilmiştir
Blood Temalıdır
Portatif ve Küçük tür.
Ses Kartı SoundMaX tır w98 de sorunsuz çalışıyor lakin dos oyunlarda (sound blaster) harici pek bir secenek olmadığı için dos oyunlarında ses yok Henüz Çözüm BULAMADIM ..!
çözüm konusunda bilgi sahibi varsa yardım kabul edebilirim.

sistem iç Resimleri

« Son Düzenleme: Şubat 19, 2018, 20:17:34 ÖS Gönderen: Commandate » Logged

Onurum Sadakatim dir
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #316 : Şubat 19, 2018, 11:11:31 ÖÖ »

@Commandate, güzel çalışma. Gözlerim kanadı Kahkaha

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
g 600
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #317 : Şubat 19, 2018, 11:34:50 ÖÖ »

Anakart beslemesi olarak ne kullandınız, kasa içine mi monte yapıldı 
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #318 : Şubat 19, 2018, 12:51:06 ÖS »

Next&Nexstar'ın sunduğu MS-DOS reklamlardan sonra devam edecek

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #319 : Şubat 19, 2018, 13:39:53 ÖS »

Commandante: elinize sağlık, kullanışlı duruyor. Biraz korkunç olmuş sadece Kahkaha

Ben de uzun süredir sac bükme + ince işçilik isteyen yerleri ağaç oyma ek parçalar şeklinde düşünüyorum ama aksiyon kısmına geçemiyoruz bir türlü

pci slotları için dikey / yatay dönüştürücü  "riser card" bulunuyormu? O anakartta isa varsa isa riser daha iyi tabii. Nedense yokmuş gibi lafa daldım, neyse. Yatay kasa isa / pci sistemlerde oluyordu bunlar. Onunla isa bir ses kartı takıp maximum uyumlulukla dos oyunlarına dalabilirsiniz (diye düşünüyorum)

Next&Nexstar'ın sunduğu MS-DOS reklamlardan sonra devam edecek
İyiymiş

Use the brute force, Luke
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #320 : Şubat 19, 2018, 15:31:12 ÖS »

Güzel bir proje olmuş Comandante, tebrikler.

Levent gibi ben de merak ettim, riser veya extender var mı kartlar için? İçinin fotoğraflarını paylaşabilir misin? Güç nasıl sağlanıyor, orada ne kullandın?

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #321 : Şubat 19, 2018, 15:44:49 ÖS »

Bende 2000 yılından kalma bir kasa var Isa slotları olan Pentium 4 anakart, yanlış hatırlamıyorsam i845 çipsetli, Tnt 2 ekran kartlı, dos oyunlarını oynatmada tek sıkıntısı onboard ses kartı idi, biostan ses kartını iptal edip Pci Solo-1 ses kartı takmış idim, bir çok dos oyununu sorunsuz oynatıyor. Onbord ses kartı ile dos oyununda ses alma bir yana oyunun sessiz çalışması bile mucize.
amiga_mania
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #322 : Şubat 19, 2018, 15:59:15 ÖS »

O kasa içerisine ses kartı sığması pek mümkün gözükmüyor ama fikir güzelmiş , diğer arkadaşların da istediği gibi daha detayları fotografları görmek isterim bende.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #323 : Şubat 19, 2018, 19:49:46 ÖS »

Bende 2000 yılından kalma bir kasa var Isa slotları olan Pentium 4 anakart, yanlış hatırlamıyorsam i845 çipsetli, Tnt 2 ekran kartlı, dos oyunlarını oynatmada tek sıkıntısı onboard ses kartı idi, biostan ses kartını iptal edip Pci Solo-1 ses kartı takmış idim, bir çok dos oyununu sorunsuz oynatıyor. Onbord ses kartı ile dos oyununda ses alma bir yana oyunun sessiz çalışması bile mucize.
Üstat agp 8x anakarta daha düşük agp 4x 2x vb kart takma işi sıkıntılı. Bilmiyorum sende birşey olmuyordur belki ama voltajlar uymuyor. Eski anakarta yeni agp 8x falan takılabiliyor ama tersi sorun.

Öyle bir p4 anakartına tnt vb bir ekran kartı takmıştım. Agp 2x gibi birşeydi. Bir zaman sonra bilgisayar aşırı yavaşladı, ekran kartını önceki agp 8x olana çevirsem de fayda etmedi. 1 sene falan kenarda yattı. Sonra bir arkadaş sağolsun nasıl düzelttiyse düzeltti. Velhasıl benim p4 anakart gidiyordu, direkten döndü.

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #324 : Şubat 19, 2018, 20:09:44 ÖS »

Sanırım o uyumsuz voltaj sorunu bu çift yarıklı agp kartlar ile giderdiler, bilirsiniz bazı Agp kartlar iki yarıklı bazıları tek yarıklı.

Commandate
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #325 : Şubat 19, 2018, 20:30:54 ÖS »

yeni resimler eklendi...!
Güzel bir proje olmuş Comandante, tebrikler.

Levent gibi ben de merak ettim, riser veya extender var mı kartlar için? İçinin fotoğraflarını paylaşabilir misin? Güç nasıl sağlanıyor, orada ne kullandın?
görüldüğü üzere sadece PCI var ,herşey onboard kullanıldı,zaten kart takma olasılığımız 8 cm yüksekliğinde bir kasa uygun değil

Anakart beslemesi olarak ne kullandınız, kasa içine mi monte yapıldı 
evet içinde 250w power var sığıması için 20 power supply denedim

dos'ta nerdeyse tüm oyunlar çalışıyor sorunsuz "setup"tan NO SOUND" secince oyunlardan oynuyor bazılarıda buzzer kullanıyor ordan ses çıkıyor o zaten ayrı bir nostalji

O kasa içerisine ses kartı sığması pek mümkün gözükmüyor ama fikir güzelmiş , diğer arkadaşların da istediği gibi daha detayları fotografları görmek isterim bende.
kasa içine ses kartı malesef sığmaz ama p3 anakartında hem o döneme ait olması hemde onboard ses kartı olduğu halde oyunlarda çalışmaması bana matıksal hata geliyor resmen..

Onurum Sadakatim dir
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #326 : Şubat 19, 2018, 21:26:48 ÖS »

Commandante: paralel porta disney sound system denilen basit bir devre yapılıyor. Bir sürü dos oyununda kullanılabiliyor. Olmazsa pc speaker de bazı oyunlarda idare eder.

DSS için buradaki ilk devre en basiti
http://www.epanorama.net/circuits/dacs.html

Forum:
https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=62&t=42250&sid=b797685d6430e0eb6ce83af883f289e1&start=100

HkRecai: sorun yoksa tamam, tnt serileri agp 8x çıkmadı hiç diye hatırlıyorum, ondan söyledim.

Commandate
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #327 : Şubat 19, 2018, 22:29:11 ÖS »

Commandante: paralel porta disney sound system denilen basit bir devre yapılıyor. Bir sürü dos oyununda kullanılabiliyor. Olmazsa pc speaker de bazı oyunlarda idare eder.

DSS için buradaki ilk devre en basiti
http://www.epanorama.net/circuits/dacs.html

Forum:
https://www.vogons.org/viewtopic.php?f=62&t=42250&sid=b797685d6430e0eb6ce83af883f289e1&start=100

oyunlarda genelde sound blaster var bu devre işe yaricak mı?
yada yazılımsal olarak onboard ac97 ses kartını emule edebilcek yazılım var mı sound blaster olarak ,nasıl bir yol izlemeliyim.

Onurum Sadakatim dir
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #328 : Şubat 20, 2018, 00:38:58 ÖÖ »

Oyun ses aygıtı seçiminde disney sound source varsa ve seçilirse o devreden o zaman ses geliyor diye biliyorum.

Win98 için software olarak gravis ultrasound driveri vardı sanki biryerlerde, ona bir bakmak lazım. GUS da sadece midi çalıyor olabilir, o konuda biraz cahilim

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #329 : Şubat 20, 2018, 07:54:52 ÖÖ »

Alıntı sahibi: Commandate
...
kasa içine ses kartı malesef sığmaz ama p3 anakartında hem o döneme ait olması hemde onboard ses kartı olduğu halde oyunlarda çalışmaması bana matıksal hata geliyor resmen..

DOS oyunlarında ses problemim var deyince ses kartı koyduğunu sanmıştık. Değilse P3 on-board ses kartı ile o sorunu çözmen mümkün değil. Levent'in önerdiği gibi Disney Sound gibi cihazlar alınabilir veya yapılabilir ama o cihazlar da daha çok "speech" için işe yarar, yani pek performans alamazsın.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Sayfa: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 37   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: