Benim gözlemlerim şu şekilde (yanlışım varsa düzeltin)
...
Amiga ise pc ile rakipti ve pc ye göre ses ve görüntü performansı inanılmazdı.
Ancak zaman içerisinde pc gözle görülür ilerlemeler kaydetti ve öne geçti.
...
Söylediklerin çok doğru. Sadece PC'nin öne geçtiği dışında. Commodore'un battığı yıl 1994'te PC, Amiga'ların multimedia performansına yetişebilmiş değildi.
Tam ifade etmek gerekirse evet PC için Amiga donanımının önüne geçebilecek donanımlar o dönem üretilmişti fakat her birinin (ekran kartı, ses kartı vs. şeklinde) ayrıca satın alınması gerektiği içi, bir A1200'e harcayacağınız fiyatın birkaç kat üstüne çıkmanız gerekiyordu.
Bu modülerlik, son kullanıcının bilgisayar donanımları (ve onları çalıştıracak yazılımlar) hakkında daha fazla şey bilmesini de gerektiriyordu ve her PC kullanıcısından bu beklenemezdi. Bu yüzden bu donanımlardan o yıllarda yararlanabilen kesim çok çok azdır.
Commodore Amiga ise standart modeller piyasaya sürüyordu (bakın Apple hala bu yöntemle önemli bir müşteri kesimini elinde tutmayı başarıyor).
Ayrıca yazılım (oyun) geliştiricileri, en büyük pazara hitap etmek için oyunlarını en son standarda göre değil, piyasada en çok bulunan standarda göre belirlediği için, PC aleminde multimedya deneyimi çok da etkileyici değildi o yıllarda.
Ancak tam o yıllarda bilgisayar oyunu sektörü şu paradigma geçişini yaşadı:

Commodore Amiga markasıyla bu geçişe ayak uyduramadı. Uyduramamasının ana nedeni de, yönetim kadrosunun, mühendis kadrosunun istek ve önerilerini ciddiye almaması diyebiliriz.
Yönetim kadrosunun aldığı yanlış kararları listelemeye kalksak, forumda yer kalmaz o derece...