Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)
Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 95   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)  (Okunma Sayısı 689876 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #225 : Ağustos 19, 2017, 22:05:16 ÖS »

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. delimawi çok hızlı çalıştığı için çok kısa kestirme bir şekilde hallettim.

Bu yüzden A500'de modlar arası geçiş gecikmeli olabilir... yanıltmasın. A600'de yeterince hızlı olacaktır.

Zaman buldukça C'de yeniden yazarak daha optimize hale getirebilirim.

Abi github'da kaynak kod yayınlar mısın?

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #226 : Ağustos 19, 2017, 22:32:15 ÖS »

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. delimawi çok hızlı çalıştığı için çok kısa kestirme bir şekilde hallettim.

Bu yüzden A500'de modlar arası geçiş gecikmeli olabilir... yanıltmasın. A600'de yeterince hızlı olacaktır.

Tabii ki yayınlarım da, önce yazmam lazım.

Alper
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #227 : Ağustos 19, 2017, 23:52:32 ÖS »

Tabii ki yayınlarım da, önce yazmam lazım.

Yazacağından eminim

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

READY.
SYS(64767): EMARTI
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #228 : Ağustos 21, 2017, 12:55:14 ÖS »

delimawi den bir kaç gündür ses yok ...
ne durum dostum ?

partiye yetişmesi konusunda heyecanlanalım mı ?
yoksa hazıroldan rahat pozisyonuna mı geçelim ?

kaldı 20 gün..

bunun kurban bayramı vaaaar, zafer bayramı vaaar....

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #229 : Ağustos 21, 2017, 16:58:37 ÖS »

Sehir disindaydim, bugun donuyorum. Yoldayim. Yarindan itibaren kaldigimiz yerden devam ufak ufak...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #230 : Ağustos 22, 2017, 14:24:32 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, bir kaç günlük şehir dışı programım vardı, tekrar projeye devam ediyorum.

Son durumu şöyle özetleyebilirim. Bildiğiniz üzere Amiga çıkışı analog RGB, ancak senkron sinyalleri ayrı. Biz bu sinyali alıp HDMI formatına çevirmeye çalışıyoruz. Gene bildiğiniz üzere aslında HDMI'da RGB, ancak dijital olarak taşınıyor.

Seçmiş olduğumuz video processor, ADV7181C, esasen oldukça gelişmiş bir ürün. Formatlar arasında çevrim yaparken oldukça yardımcı, hatta color space conversion dahi yapabiliyor. Yani RGB>YPrPb, yada Composite>RGB şeklinde kombinasyonlar mümkün.

Ancak sanıyorum kimse analog RGB datasını sadece RGB digitale çevirmek için kullanmamış. Zira bu şekilde bir türlü çalıştıramadım. Aradaki color space conversion bloku bypass edecek bir kombinasyon yok. Mutlaka bunu kullanmak zorunda kalıyorum.

Bu durumda şunu yapmamız gerekiyor. Gelen Analog RGB datasını external sync ile birlikte işleyip, örneğin YPrPb gibi bir hale çevirip, FPGA içerisine alacağız. FPGA içerisinde bunu tekrar RGB haline dönüştürerek HDMI üzerinden göndereceğiz. Bu aslında işe başlarken hiç istemediğim birşeydi. Çünkü RGB>YPrPb>RGB şeklinde gereksiz bir ara çevrim yapmak gerekecek.

Projeyi daha fazla sürüncemede bırakmamak için bu yöntemi denemye karar veriyorum. Daha sonra eğer color space conversion katını bypass etmenin bir yolunu bulursam nasıl olsa geri dönüşü mümkün, donanımsal bir değişiklik gerektirmiyor.

Son durum bu, bir kaç güne kadar bu yöntemle ilk net görüntüyü almayı planlıyorum.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #231 : Ağustos 22, 2017, 15:10:03 ÖS »

Aslında rgb to component color conversion ekledik bi de reverse dönüşüm olacak.  Hem artifacting yaratır hem latency yaratır korkarım. Rgb den luminance chroma ya dönüş color shift yaratır geri dönüş de aynen nihayetinde mutlaka kaybolan renk datası olacak.  YPbPr yerine YCoCg kullanamaz mıyız ara renk uzayı olarak? Latency den kaçış yok zaten.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #232 : Ağustos 22, 2017, 15:26:57 ÖS »

YCoCg yi hiç duymadım, nasıl birşey acaba?

Bu entegrenin dökümanından alıntı:

A color space conversion matrix is placed between the analog
front end and the CP section. This enables YPrPb-to-DDR RGB
and RGB-to-YCrCb conversions. Many other standards of color
space can be implemented using the color space converter

Ama genel olarak latency konusunda sizin kadar kötümser değilim. Çünkü bu conversion işi frame bazında değil pixel bazında yapılıyor. Yani gecikme olsa bile bir kaç pixellik bir gecikme sözkonusu.

YCrCb çıkış aldığımızda, mantık şu olacak:

Normalde örneğin 720x576 formatında olan görüntü için, yan yana gelen iki pixel RGB space'de 2x3x8 bit data demek oluyor. Her iki piksel için R,G,B datası. Bunu 4:2:2 olarak YCrCb ye çevirdiğimizde, her iki piksel için ayrı ayrı luminance fakat toplam iki piksel için ortak CbCr yani aslında renk datası gelmiş oluyor. Bu konuda haklısnız, yan yana gelen piksellerin renkleri arasında bir karışma sözkonusu.

Ancak iki önemli nüans var. Bu 720 yatay genişlik için geçerli. Amiga çıkış çözünürlüğü daha düşük olduğu için, Amigadan gelen her bir native pixel HDMI'da birden çok piksele karşılık gelecek.

Bir önemli konu da şu, bu entegre ile x2 ve x4 oversampling yapabiliyoruz. Yani yatay çözünürlük 720 değil 1440 olabiliyor. Bunu 1440 olarak sample edip, 4:2:2 çevirip FPGA içerisinde tekrar birleşitirince aslında renk karışması olmayacak. Zaten eher iki piksel bir pikseli sembolize ediyor olacak...

Bakalım, hele bir yapablım, sonuca bakacağız...

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #233 : Ağustos 22, 2017, 16:02:55 ÖS »

https://en.wikipedia.org/wiki/YCoCg

Alıntı
The YCoCg color model is the color space formed from a simple transformation of an associated RGB color space into a luma value (denoted as Y) and two chroma values called chrominance green (Cg) and chrominance orange (Co). It is supported in video and image compression designs such as H.264/MPEG-4 AVC, HEVC, JPEG XR, and Dirac,[1] since it is simple to compute, has good transform coding gain, and can be losslessly converted to and from RGB with fewer bits than are needed with other color models.[/u]

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #234 : Ağustos 23, 2017, 15:54:11 ÖS »

Öncelikle @Alpyre, çok teşekkürler, çok işime yarıyor gönderdiğin yazılım.

Bugün ilk defa renk değerlerini doğru olarak almayı başardım. Hem de şu anda RGB>YPrPb çevrimi yapmadan doğrudan alıyorum. Color Space Conversion kısmını devre dışı bırakamıyorduk biliyorsunuz, ancak bu kısım programlanabilir olduğundan, matris katsayılarını gelen veriyi doğrudan çıkışa verecek şekilde programlayınca bir şekilde by-pass edebilmiş oldum.

Ancak gördüğünüz üzere gene bir başka senkron problemi var. Henüz çözemedim, nedense ekranı taramaya tam ortadan başlıyor. Dolayısı ile görüntünün sol kısmı yok... Kahkaha

Bakalım bu derdi nasıl çözeceğiz, daha doğrusu sebebi ne acaba?

zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #235 : Ağustos 23, 2017, 16:06:35 ÖS »

Bu bile çok güzel 
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #236 : Ağustos 23, 2017, 16:14:07 ÖS »

Sol taraf için ikinci monitör şart
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #237 : Ağustos 23, 2017, 18:15:22 ÖS »

Görüntünün ekranda dikey yerleşimi de doğru değil gibi..

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #238 : Ağustos 23, 2017, 18:21:40 ÖS »

Gittikçe ümitleniyorum..
Benim fpga ler nedense gelmedi..
ondan 1 hafta sonra sipariş ettiğim mouse lazer chipler gelmesine rağmen
fpga beni kuşkulandırıyor..

Yinede yukarıdaki görüntü bu işin ince ayar kısımları olduğunu düşünüyorum.

Hardware tamamsa bu işin üstesinden de delimawi yakında gelecektir.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #239 : Ağustos 23, 2017, 18:39:20 ÖS »

Senkron kayık olsa da renkler çok canlı çok güzel gözüküyor. Heyecanlandım gene.

@Gökçe Bozkurt, abi özel mesajlarıma niye cevap vermiyon yav? Yoksa beni beğenmiyür müsün? Kahkaha

Sayfa: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 95   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: