Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)
Sayfa: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 95   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)  (Okunma Sayısı 689826 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #465 : Ekim 19, 2017, 10:40:10 ÖÖ »

Delimawi, Simon ve i_r_on bir araya gelin, bu tarz projeler için tasarım ve küçük ölçekte üretim iş birliği olun, Gökçe de menajerlik, pazarlama, paketleme, kargolama, çay-kahve hizmeti versin, bizler yerli pazar olarak talip olalım, yurt dışına da satış olsun, herkes mutlu olsun
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #466 : Ekim 19, 2017, 10:41:27 ÖÖ »

Bu projede şöyle bir durum var. Bir kere çalışınca her yerde çalışacak diyebilmek için, ciddi sayıda farklı ekran üzerinde testler yapmak lazım. Ayrıca ürünün başarısı biraz göreceli. Kimi üretilen görüntüyü çok beğenir, kimisi fena olmamış der. Bu sebeple o dediğiniz rakamlarda üretim yapmadan önce, belki 5-10 tane üretim yapıp foruma dağıtmak, ve sonrasında gelen tepkilere göre diğer arkadaşların karar vermesi ve çoklu adetlerde üretilmesi daha doğru gibi geliyor bana.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #467 : Ekim 19, 2017, 10:42:23 ÖÖ »

@witchdoctor, ben bu dediğin tarzda bir modele tasarımcı olarak seve seve dahil olurum. Yeterki üretim ve lojistik işine beni bulaştırmayın. Kahkaha

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #468 : Ekim 19, 2017, 10:44:37 ÖÖ »

Benim açımdan jumper kablosu sorun değil, ama zaten 50 partilik bir sipariş daha olacak ve fark 5 TL olacaksa temiz olsun tabi.

Diğer bir alternatif olarak, ilk 15 taneyi jumper kablo ile üretelim onlar ucuz ve prototip olsun ve o 15 kişi de gönüllü beta tester olarak 3-5 monitörde denesin derseniz, ona da varım.  2 adet LG, 1 Vestel, 1 Dell TV/monitör'de test edebilirim şahsen.  delimawi o board'ları şahsen imzalasın, collectable olur

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #469 : Ekim 19, 2017, 11:11:06 ÖÖ »

Aklımda zaten benzer bir model var ama daha kurgulayamadım. O PCB ler ile 5 adet üretip ücretsiz 5 kişiye gönderme niyetindeyim. Ancak ilgili kişiler 1-2 hafta test ettikten sonra bir başkasına test etmek üzere gönderecekler gibi. Yani 5 adet test cihazı kimsenin olmayacak. Test edip onaylayanlar yeni PCB ler için sıraya girebilecek...

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #470 : Ekim 19, 2017, 13:07:54 ÖS »

Ben test için gönüllü olurum
LG 55 EG960V OLED 4K
SAMSUNG 65 JS9500 SUHD TV
SONY 46 HX700 Full HD
VESTEL 22" TV/MONITOR

Elimdeki test edebileceğim sistemlr
« Son Düzenleme: Ekim 19, 2017, 13:10:04 ÖS Gönderen: phantom » Logged
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #471 : Ekim 19, 2017, 13:10:20 ÖS »

Süper, Gökçe ve seni yazıyorum kenara. Haftaya bilgi veririm.

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #472 : Ekim 19, 2017, 13:14:06 ÖS »

Ayrıca değişik bilgisayarlarda da denemek gerekebilir, misal A4000 rgb monitör kablosuyla 1084 monitorde normal renkli görüntü verirken a520 ile görüntü siyah beyaz oluyor
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #473 : Ekim 19, 2017, 13:36:59 ÖS »

LG 55PM6800 Plasma TV
LG 32LC2R LCD TV
Vestel 22" LCD TV (Model No ezberimde yok)
Dell P2414H IPS Monitör

Test edebilirim.  Bu arada DB23F'lerim geldi.

Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #474 : Ekim 19, 2017, 19:07:52 ÖS »

4 samsung
1 philips
1 lg

ve amigalarımla hizmetinizdeyim.

Test için standart program/lar olsa
ve herkes aynı programlar üzerinden test etse
sonuçta büyük bilgi paylaşımı olurdu

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #475 : Ekim 19, 2017, 19:37:57 ÖS »

Bende de 3 adet farklı inchlerde Samsung Tvlerde test yapabilirim. Lehim olarak çok yetersizim ama projeye destek vereceğim herhangi bir şey olursa elimden geleni yapmaya hazırım. Lojistik işlerine bakabilirim misal. Ya da aklınıza gelen herhangi bir farklı konuda olur. Saygılarımla

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #476 : Ekim 19, 2017, 20:49:36 ÖS »

1 panasonic plazma
2 samsung biri curved biri monitör
1 Philips Led ile ben de destek olurum gerekirse.

Bunların dışında yapılabilecek birşey olursa da elimden geldiğince desteğe hazırım.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #477 : Kasım 05, 2017, 00:47:33 ÖÖ »

Birkaç haftalık aradan sonra tekrar merhaba.

Projede bazı olumlu gelişmeler, bir de olumsuz gelişme mevcut. Öncelikle olumlu olanlardan başlayalım.

1. Samsung TV'lerdeki, HDMI-520'yi tanımama sorunu sonunda giderdim. Aslında alakasız birçok yere boşu boşuna bakmışım. Sorun ne formatta, ne de oluşturduğumuz sinyalin eletriksel speklere uymamasındaymış. (Ben bu iki maddeden birinden gol yediğimizi düşünüyordum.) Neyse uzatmadan, HDMI kablosunda +5v adlı bir pin var. Bu pin, HDMI çıkışına bağlı olan bir cihaz varsa beslenebilsin diye düşünülmüş. Normalde HDMI çıkış veren cihazlar bu pinden de 5V çıkış vermeleri gerekiyor. Ben de nasıl olsa TV'ye bağlıyoruz, bizim vereceğimiz 5V'a mı kaldı diye düşünerek bu pini bağlamamıştım bile. Gerçekten de Samsung hariç denediğim hiç bir TV yada monitör bu pin ile ilgilenmiyordu. Samsung ise, çok akıllı ya, bu pinde 5V yoksa, o girişe bir HDMI kaynak bağlı değil şeklinde yorumlayarak, listeye bile çıkartmıyor. Neyse o pine bir 5V verince Sumsunglarla aramız düzeldi.

2. NTSC zamanlamarını da FPGA içerisine ekleyebildim ve sonuç başarılı. Artık gerçek NTSC sinyalini de HDMI-520 tanıyor ve uygun HDMI çıkış üretiyor. (480p 60Hz)

Ve olumsuz gelişme:

3. FPGA içerisine interlaced zamanlamaları da ekledim. Buna bir nevi flickerfixer da diyebiliriz. Çalışma mantığı şu: Normalde gerçek bir flickerfixer yapabilmek için, bir frame buffer ihtiyacı var. Yani interlaced olarak gelen iki field'i (tek ve çift satırlar ayrı ayrı geliyor) alıp birleştirip, tek bir progressive frame üretmek gerekiyor. Ancak bizde framebuffer yok. Ben şu şekilde düşünmüştüm. Madem elimizde framebuffer yok, gelen fieldları alıp, olduğu gibi TV'ye HDMI üzerinden gönderelim. Ancak bunu yaparken, sinyalin interlaced olduğu bilgisini ve her bir field'in tek mi çift satırları mı içerdiğini de belirtelim. (Bu HDMI üzerinden yapılabiliyor.) Karşıdaki TV de bu satırları alıp kendi bildiği şekilde birleştirsin ve görüntüyü üretsin. (Gene bir not: Örneğin bir çok DVD 576i şeklinde encode edilmiştir. DVD player bunu doğrudan TV'ye gönderir, TV interlaced satırları birleştirir ve görüntüyü oluşturur.)

Neyse bu mantık bir yere kadar çalıştı denebilir. Öncelikle 576i yani interlced PAL formatını hemen hemen denediğim tüm TV'ler tanıdı ve görüntüleyebildi. Ancak her TV kendine özgü bazı "iyileştirmeler" yapmaya çalıştığı için bazı durumlarda istenmeyen artifactlar ortaya çıktı. Örneğin WB ekranında bir windowun yerini değiştirince, bir anda arkada diğer iconlar ortaya çıkınca, TV Bunu noise olarak algılayıp bir önceki frame ile geçiş yapmaya çalışabiliyor vb. Gerçi oyunlarda herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Bir başka olumsuz durum da ne yaptıysam 480i yani interlaced NTSC formatını Samsung TV'de görüntüleyemedim. En sonunda manuel'e baktığımda şu cümleyi gördüm:

Alıntı
This error message only appears if you have set the source on your TV to a device (such as a set top box or DVD player) that is set to a resolution the TV cannot accept.

•You connected a device to your TV using HDMI/ DVI and the device is set to 480i. This TV cannot accept a 480i signal through the HDMI/ DVI input. You must set the output resolution of the device to a minimum of 480p.

En azından benim elimdeki Samsung TV, 480p aşağısındaki çözünürlükleri desteklemiyor. Sorun bende değilmiş yani.

Son durumda HDMI-520 tarafından desteklenen formatlar aşağıda:

576p / PAL 50Hz Progressive - Tüm TV'lerde destekleniyor.
480p / NTSC 60Hz Progressive - Tüm TV'lerde destekleniyor.
576i / PAL 50Hz Laced - ASUS Marka bir monitör hariç tamamında desteklendi.
480i / NTSC 60Hz Laced - ASUS ve Samsung desteklemedi. LG Destekliyor.

Kısacası geldiğimiz noktada HDMI-520 Progressive modları tamamen, laced modları deneysel olarak kısmen destekliyor diyebiliriz.

Yukarıda yazdığım maddeleri içeren bir video ekleyeceğim.
İyi akşamlar.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #478 : Kasım 05, 2017, 00:55:31 ÖÖ »

Tebrik ederim. Şapka çıkarın.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #479 : Kasım 05, 2017, 01:14:13 ÖÖ »

Yukarıda yazdıklarımı içeren bir video:
NOT: Parlama olmasın diye karanlıkta telefon ile çektim. Dolayısı ile renklerde patlama ve bozulmalar ve görüntüde gerçekte olmayan dalgalanmalar var. Videoyu youtube üzerinde  yüksek çöznürlüklü izlerseniz daha iyi fikir verecektir.

Videonun başında PAL, NTSC ve Interlaced modlar arasında geçiş yapıyorum. Interlaced modda iken dikkat ederseni pencereyi hareket ettirince, arka taraftaki ikonların tekrar çizilmesi sırasında bir artifact oluşuyor. Bunu TV yapıyor.

Ancak daha sonra Agony demosunda, gene interlaced PAL moda geçiliyor başta. Burada dikkat ederseniz rahatsız edici bir durum yok. Gayet net ve smooth.

Sayfa: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 95   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: