Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)
Sayfa: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 95   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)  (Okunma Sayısı 689825 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #585 : Kasım 29, 2017, 14:18:30 ÖS »

Ben daha önce en fazla 20 adet sipariş etmiştim, problemsiz gelmişti.
Siparişi verdiğim firma indirimli olarak DHL ile gönderiyordu. Shipping için sadece 9 USD aldı. Aklıma hiç gelmedi takılabileceği.

Bu arada DHL'deki kıza sordum, şahıs adına geldiği için ticari olarak çektiremezsiniz dedi. :/  

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #586 : Kasım 29, 2017, 14:23:20 ÖS »

Hay Allah aradaşlar fikri tanıdığı olan? Olmadı ayrı ayrı sipariş geçeceğiz aklıma başka birşey gelmiyor abi çok üzüldü ya

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #587 : Kasım 29, 2017, 14:24:23 ÖS »

Yapacak birşey yok napalım. Daha ufak parçalar halinde tekrar sipariş edeceğim de, geri göndermeden önce hani şöyle yap vb diyebilecek birileri vardır diye yazdım.

byeni
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #588 : Kasım 29, 2017, 14:59:55 ÖS »

@delimawi üzüldüm gerçekten. Biz bu kafayla gidersek Dünya bizi kıskanmaya devam edecek belli. Olmadı 5'li gruplar halinde değişik adreslere isteyelim. Birde bildiğim kadarıyla DHL ile gelen çoğu şey gümrüğe sokulup her türlü zorluk gösteriliyor.
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #589 : Kasım 29, 2017, 15:09:13 ÖS »

Arkadaşlar, malesef kötü haber var. PCB'ler gümrüğe takıldı.
İçerik PCB olduğu için, kişisel kullanım kapsamında değerlendirilmiyormuş, talepte bulunsam bile RED olacakmış. 17 gün içerisinde geri gönderme yapmam gerekiyor. Aksi durumda ardiye vb ödemem gerekiyor.

Gümrük konusunda detaylı bilgi sahaibi olan birileri varsa önerilere açığım. Şu durumda geri göndermekten başka şansım yok sanırım. :/

Abi bu bilgiyi sana veren gümrük mü yoksa DHL mi? Yani konuşup, ürünlerin ticari olmadığını, şahsi bir proje için ya da bir arge için getirildiğini söylesen?

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #590 : Kasım 29, 2017, 15:18:35 ÖS »

DHL ile daha önce de ürünler getirmiştim. %18-20 KDV ödeyerek kapıya kadar teslim altım. Hatta 3D printer geldi, 600 küsür EUR bedelli. Gene KDV ödedim ve kapıya geldi. PCB nin kişisel kullanıma girmiyor olması süpriz oldu. Neden bir kişi kişisel kullanım için PCB sipariş edemesin ki? Yasaklı ürün değil, bedeli 1500 EUR altında, ağırlığı 30Kg nin altında.

Mevzuat bu şekilde:

Kategori 3 İşlemleri (Şahıslar için)

Şahıs adına gelen, 30kg ve 1500 Euro değeri geçmeyen, kişisel kullanıma mahsus (yasaklı olmayan) gönderilerinizin gümrük işlemleri Gümrük İdaresi'nin onayı sonrasında Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) ile DHL Express tarafından yapılabilmektedir.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #591 : Kasım 29, 2017, 15:20:08 ÖS »

Abi bu bilgiyi sana veren gümrük mü yoksa DHL mi? Yani konuşup, ürünlerin ticari olmadığını, şahsi bir proje için ya da bir arge için getirildiğini söylesen?

DHL'in gümrük departmanındaki temsilcinin verdiği bilgi.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #592 : Kasım 29, 2017, 15:36:27 ÖS »

Gümrükteki memura birşeyler sıkışmış olabilir..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #593 : Kasım 29, 2017, 15:53:30 ÖS »

Peki ne oluyor bu durumda? Ücret ödemeden iade olacak geldiği yere herhalde mal? Belki sipariş verdiğin siteye bir miktar para verip, ikiye bölüp china post ile gönderir misiniz dersen iade olduğunda en azından pcb'lere verdiğin parayı kurtarabilirsin.

Komple iade ettirsen pcb'lere verdiğin para da kayıp olacak.

Bu arada mevzu aynı üründen belli bir adetten fazla olması ve bu yüzden Ticari olarak düşünülmesi.

KDV'siz ve muhtemelen Gümrük vergisiz Çin'den mal getirip ayan beyan satan adam dururken senin benim gibi getirdiği adetli ürüne katma değer katan adamı gümrükle uğraştırmaları ve hatta engel olmaları ise Devlet'in tam anlamıyla ayağına sıkmasından başka bir şey değil. Küçük çapta da olsa senin yaptığın cari açığı azaltıyor sonuçta.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #594 : Kasım 29, 2017, 16:03:35 ÖS »

Öncelikle geçmiş olsun ve bu konularla ilgili bazı yorumlarım yine olmuştu.  DHL, FEDEX gibi firmalar ile kesinlikle yurt dışından kargo istemeyin. sadece ptt kanalı ile takip kodu olsun yeterli oluyor. sorun şu dhl , fedax gibi firmaların kendi gümrükleri oluyor ve olur olmadık herşey için gümrük yazıp bu işlemleri size yaptırtıp para koparmaya çalışıyorlar. işin ilginci bu duruma bizim devletimizde seyirci kalıyor. ptt ile gelse ve normalde gümrüğe takılsa üzerindeki veya belirlecekleri fiyat üzerinden sadece yüzde 18-20 gibi bir ücret yazıp size paketinizi ulaştırmak zorundalar. en kötü ihtimal ücreti ödeyip paketi alıyorsunuz.DHL den o paketi alabilmek için ticari kayıt olmasa bile en son 500 gibi ücret istiyorlardı. maalesef paketi geri göndertip normal china post gibi bir yerden postaya verilsin sorun olmayacaktır. bu durumu karşı tarafa belirtin ptt kanalından aynı paket geri gelecektir. yazılacak başka şeyler var ama NEYSE...
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2017, 16:05:27 ÖS Gönderen: Def Leppard » Logged

Amiga Repair Service
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #595 : Kasım 29, 2017, 16:03:43 ÖS »

Evet muhtemelen ücretsiz geri gidecek. (Diye umuyorum) Akşam olunca Çin'deki müşteri temsilcisi online olursa soracağım HK post ile gönderebilirler mi diye ücreti karşılığında. Zaten DHL ve HK Post var sadece TR'yr gönderim seçeneği olarak.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #596 : Kasım 29, 2017, 16:08:47 ÖS »

Evet muhtemelen ücretsiz geri gidecek. (Diye umuyorum) Akşam olunca Çin'deki müşteri temsilcisi online olursa soracağım HK post ile gönderebilirler mi diye ücreti karşılığında. Zaten DHL ve HK Post var sadece TR'yr gönderim seçeneği olarak.

İki parti halinde göndertmeni tavsiye ederim. Arada 15-20 tl gibi bir kaybın olur ancak en azından tekrar takılma riskini azaltmış olursun.

Dediğim gibi paralelde üç beş kişi daha verelim siparişi istersen. Ben kendi adıma girerim. Gelen pcb'leri sende toplarız yine.

ps: Tabii bu yöntemin dezavantajı ENIG finish ile ilgili olacak. Her ayrı siparişe bir ENIG finish maliyeti eklenecek.
« Son Düzenleme: Kasım 29, 2017, 16:10:53 ÖS Gönderen: i_r_on » Logged

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #597 : Kasım 29, 2017, 16:13:32 ÖS »

İki partiye bölmeye gerek yok ama başka isim veya adres olabilir. sonuçta aynı ürün  üzerinden 2 adet ancak alma hakkı oluyor. ptt kanalından gümrükte  2 den fazla görünce yine gümrük yazabilirler. Durum şuki ya hepsi bir paket olarak gelir yada direkt zaten bir gümrük yazılır. oda üzerindeki fiyat üzerinden bir değer olur.

Amiga Repair Service
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #598 : Kasım 29, 2017, 16:56:38 ÖS »

Abi öyle ya da böyle bir masraf çıkacak gibi gözüküyor. Sen en son, bu masrafı bölüp projeden sipariş veren bizlere yansıt istersen?

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #599 : Kasım 29, 2017, 17:51:32 ÖS »

Masraf falan çok önemli değil de sanıyorum bir daha bu şekilde üretim işine girmeyeceğim. Proje yapmak da sıkıntı yok da üretim konusu beni kasıyor. iİşin bu kısmını üstlenecek biri çıkarsa beraber yapılabilir belki...

Sayfa: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 95   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: