Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)
Sayfa: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 95   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)  (Okunma Sayısı 689937 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #690 : Mart 25, 2018, 14:46:36 ÖS »

Abi ellerin dert görmesin. Umarım işlerin ras gider. Sanırım buluşmaya kalacak gibi Ne diyelim Retro işi sabır işi. Emeklerine sağlık.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #691 : Mayıs 28, 2018, 14:57:44 ÖS »

Bu aralar hep hort başlıklar var, bir tanede benden olsun dedim.

Abi durumda bir değişiklik var mıdır?
« Son Düzenleme: Mayıs 28, 2018, 15:05:42 ÖS Gönderen: Agony » Logged

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #692 : Mayıs 28, 2018, 15:32:01 ÖS »

Selamlar Agony,

Halen foruma girmeye çok fırsat bulamıyorum. Ancak bu süreçte şu gelişmeler oldu.

Forumdan ibo arkadaşımız, ücreti karşılığında dizgi yapabileceğini ve dizdikçe gönderim yapabileceğini bildirdi. Ancak kendisine tüm malzemeleri hazır vaziyette ulaştırmam gerekiyor. Benim ise elimde şu an için TR'den temin edilemeyen parçalar, örneğin Video Decoder, işlemci, kristal vb gibi kritik parçalar mevcut. Bunların yanı sıra direnç kondansatör, pin header gibi parçaları da temin edip adetlerine uygun olarak sağlamam gerekiyor. Henüz bunu yapacak vaktim olmadı.

Bunun yanı sıra, gene forumdan geos, aynı şekilde boş kaldıkça dizebileceğini bildirdi. Ancak gene tüm malzemeleri temin edip göndermem gerekiyor.

Normalde ofisi kapatmamış olsaydım tüm bu pasif malzemeler bende bol miktarda mevcuttu.

Bu arada geçen hafta Gökçe ile görüştük. Gökçe kendisine liste iletmem halinde bu parçaları temin edip dizecek kişiye ulaştırabileceğini belirtti sağolsun. Ben de şu aşamada BOM listesi çıkartıp hangi pasif malzemeden hamgi adette alınacağını listeleyip bunu Gökçe'ye ileteceğim. Umarım bir terslik olmaz ise parçalar temin edilince, kartı edinmek isteyen arkadaşlar, ibo yada geos'a ücreti karşılında dizgi yaptırıp yada kendim dizerim diyenler de kit olarak alabilecekler.

Son olarak, kartı bir kaç haftadır denemeye çalışıyorum fırsat buldukça. Bazı durumlarda ses ADC entegresi sapıtıyor ve HDMI üzerinden ses alınamıyor. Problemin FPGA kodu ile çözülüp çözülemeyeceğine bakmaya çalışıyorum. Sorun nadiren ortaya çıktığı için hatanın tam olarak nerede olduğunu henüz bulamadım.

Şu an için durum bu şekilde.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #693 : Mayıs 28, 2018, 16:03:49 ÖS »

Bilgilendirme için teşekkürler. Umarım eksik parçalar dizmek isteyen arkadaşlara ulaştırılır. Gelişmeleri gene buradan paylaşırsan çok seviniriz.

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #694 : Mayıs 28, 2018, 17:39:31 ÖS »

teşekkürler kolay gelsin abi

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #695 : Mayıs 28, 2018, 18:22:52 ÖS »

Kolay gelsin @delimawi... Teşekkürler ayrıca bilgilendirme için.
muhendis
Ziyaretçi
« Yanıtla #696 : Mayıs 28, 2018, 22:56:46 ÖS »

kolay gelsin delimawi
Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #697 : Mayıs 29, 2018, 17:51:08 ÖS »

Kolay gelsin

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
kaptan akgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #698 : Mayıs 31, 2018, 10:35:04 ÖÖ »

Kolay gelsin.
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #699 : Temmuz 23, 2018, 00:28:43 ÖÖ »

Son durum hakkında yeni bir gelişme var mı diye merak ettiğimden hortlatmak istedim başlığı
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #700 : Ağustos 29, 2018, 09:07:55 ÖÖ »

Mevsimler geldi geçti, unuttun mu bizi?

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Gökçe Bozkurt
Deneyimli

Nigripinis

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #701 : Ağustos 29, 2018, 09:40:17 ÖÖ »

ilker komponent listesini bana gönderdi. Onların, kadıköy/karaköy e gidilip alınıp, Bülent arkadaşımıza ulaştırılması gerekiyor.
Böylelikle Bülent lehim işlerine başlayacak..

3 aydır çok yoğun olduğumdan konu ile ilgilenemedim.

Bir yere teklif verdim kabul olursa yılbaşına kadar da aşırı yoğun olacağım.

Komponentleri alırım diyen ve Bülente ulaştırırım diyen varsa tekrar organize olalım.

A4000|FastlaneZ3|RetinaZ3|Tandem Ide|CF
A2000|G-Force 040/33|Cybervision64-3D|
A2000|Mobo|GVP HX-2000-II|Supra 8Mb
A2000|Mobo|8Up!6Mb
A1200|PPC 040/25/200|Mediator Sx|Vodoo4500|256Mb
A1200|Hawk 8Mb|CF
A1200|Mobo|Elbox 4Mb
A600|ACA030|Indivision ECS|A604|CF
A600|Mobo|A
merty
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #702 : Ağustos 29, 2018, 09:48:31 ÖÖ »

nasıl edinebiliriz bu cihazı Ney

Ital of Freezers / Digital Corruption / Saints / Iris

retired Amiga Scene Superstar & sysop of legendary Amiga BBS Needful Things

Now a International Music Producer & DJ
120+ records worldwide | hosting a weekly show on RADIO FG 93.8

https://instagram.com/mertyucel
https://mertyucel.com
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #703 : Ağustos 29, 2018, 09:54:29 ÖÖ »

ilker komponent listesini bana gönderdi. Onların, kadıköy/karaköy e gidilip alınıp, Bülent arkadaşımıza ulaştırılması gerekiyor.
Böylelikle Bülent lehim işlerine başlayacak..

3 aydır çok yoğun olduğumdan konu ile ilgilenemedim.

Bir yere teklif verdim kabul olursa yılbaşına kadar da aşırı yoğun olacağım.

Komponentleri alırım diyen ve Bülente ulaştırırım diyen varsa tekrar organize olalım.
İki yerde bana çok uzak değil haftasonu nefes alırsam bir ara gidip alıp Bülent abiye kargolarım ben. Proje için uzun süre Buralarda olacak gibiyim.

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #704 : Ağustos 29, 2018, 10:12:49 ÖÖ »

Merhaba,

Mevsimler geldi geçti, unuttun mu bizi?

Olur mu canım, projeler hep aklımın bir köşesinde. Kahkaha

Bildiğiniz gibi neredeyse 1 yıldır kendime ait bir ofisim yok dolayısı ile aktif olarak projeler ile ilgili geliştirme ve dizgi vs. yapamıyorum. Ancak akşamları evde bilgisayar üzerinde çalışabiliyorum. Bu durum kısa vadede değişecek gibi de durmuyor.

HDMI-520 özelinde açık açık yazmak gerekirse, BOM listesi aşağıda. Listede yeşil renkli görülen kalemler elimde var olan parçalar. Diğer pasif parçalar yok. Birileri parçaları toplarım ve dizerim ve gönderimlerini yapabilirim derse seve seve elimdeki malzemeyi gönderebilirim. Son durumda ben 50 adet HDMI-520 yapabilecek kadar aktif malzeme almıştım, ancak buluşmalarda bir miktarını dizmeye çalıştık, bir miktarı fire oldu, tekrar saymam gerekiyor. Herhalde 40 adet yapacak kadar parça çıkacaktır.

Tabiki bu hizmet için ilgilenencek bir bedel isteme hakkı olacaktır, o kısmına karışmıyorum.

Bunun haricinde, gerek yakın çevremden gelen istekler, gerek yurt dışından tanıdığım bazı arkadaşların baskıları sonucu muhtemelen retro adına yaptığım bazı projeleri ticari olarak satma yönünde girişimlerim olacak. Tabi bu şartlar altında kendim elde dizebilmem mümkün değil, doğru da değil. Bu sebeple parçaların ithalatı, dizgisi, testleri, olması gerektiği gibi firmalara outsource edilecek. Bu durumda minimum adetler, vergiler, firmalara ödenecek hizmet bedelleri, yurt dışına satış için gerekli yasal düzenlemeler vb konularında hazırlık ve sermaye planlaması yapılması gerekiyor. Bunlar da çok kısa vadede sonuçlanacak işler değil.

Bunu buraya yazmamın iki sebebi var:

- Birincisi eğer bu plan yürürse ve bu süreçte kartları forumda üretemez isek, listeye girmiş olan kişilere kar amacı olmadan üretimden çıkmış kartlardan göndermek yönünde bir planım var. Henüz tam netleşmedi.

- İkincisi ise, projelere orta vadede ticari bir boyut kazandırmayı düşündüğüm için, en azından projenin bir bölümünü kapalı tutmam gerekecek. Bu PIC işlemci kodu veya FPGA kodu olabilir. Açıkçası bu gönlümden hiç geçmiyor, zira burada açık açık paylaşmak bana daha doğru geliyor ancak yukarıda saydığım yükümlülüklerin altına girebilmek için bir şekilde ticari açıdan kendimi korumam gerekiyor. Derdim bilgiyi saklamak değil ancak üzerinde hiç kafa patlatmadan bire bir alınıp satılmasını önlemek. Bu sebeple kapalı tutulacak kısmı minimumda tutmak için çlışıyorum. Kısaca eğer forumdan bir arkadaş dizmeyi kabul ederse, PIC yada FPGA kısmını şimdilik ben programlayıp hazır olarak kendisine göndermek durumunda olacağım.

Şimdilik haberler bu şekilde...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Sayfa: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 95   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: