Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)
Sayfa: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 95   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)  (Okunma Sayısı 689826 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1185 : Nisan 27, 2019, 07:03:59 ÖÖ »

Abi sen ne yaptın. Çıtayı o kadar yükseğe koydun ki artık kimsenin üretim yapabileceğini sanmıyorum. Kahkaha

Şaka bir yana ellerine, emeğine, beynine sağlık. Üstadımızsın, gözümüzsün, iyi ki varsın.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1186 : Nisan 27, 2019, 07:56:07 ÖÖ »

Eline, aklına, emeğine sağlık üstat. Bu yorucu proje sürecinde harcadığın zaman ve yaptığın fedakarlıklar için ne kadar teşekkür etsek azdır.  

“Assembled for wolfiem” yazan kutuları görünce içimi bir heyecan kapladı Böyle bir ürünü sıfırdan geliştirip Amiga kullanıcılarına sunduğun için Türkiye Retro Bilgisayar camiası adına çok gurur duyuyorum. HDMI 520 için gerekli girişimlerde bulunarak Amiga Hardware Database’de listelenmesini mutlaka sağlamalıyız diye düşünüyorum.

Çok yorulduğun için artık bu tür projeler yapmayı düşünmemeni çok iyi anlıyorum. Ama biraz zaman geçip dinlendikten sonra, üretim olmasa da tasarım tarafında güzel projeler üreterek yine bizleri mutlu edeceğini umut ediyorum

Tekrar aklına, emeğine sağlık üstat. Pazar görüşmek dileğiyle...

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1187 : Nisan 27, 2019, 12:00:56 ÖS »

@eins, eline emeğine sağlık. Harika olmuş cidden. Sabırsızlanıyorum.

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1188 : Nisan 27, 2019, 19:56:37 ÖS »

şapka çıkartıyorum.
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1189 : Nisan 28, 2019, 09:52:36 ÖÖ »

Eins , emeğine sağlık olsun arkadaşım.

Çok teşekkürler.
Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1190 : Nisan 28, 2019, 19:54:50 ÖS »

Üstadım eline emeğine sağlık

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1191 : Nisan 28, 2019, 20:05:52 ÖS »

hdimi 520 yi evde amiga 1200 ile denedim .

sonuç çok uğraşılmış belli ama emeğinin karşılığını vermiş güzel bir ürün olmuş

1-sen ne kadar aga hdmi520 nin işi değil desende onu becermiş aga oyunlarında rahatsız eden bir durum yok benim açımdan rahatsız olan varsa onu bilemem

2- tuaftır ki scanline olmayan görüntülerde güzel geldi gözüme hatta şimdiye kadar denediğim 3 cihaz  içinde en iyi sonucu hdmi520 verdi hatırladığım kadarı ile teknik olarak açıklayamasamda ne dediğimi anlıyacağını tahmin ediyorum

3- masa üstünde scanline kapalı ama oyunda açık olabiliyor olması çok hoş bir detay olmuş

4- scanline ve diğer ayarların kolayca yapılıyor ve bu ayarların olmasıda güzel bir detay olmuş

hoşuma gitmeyenler
her ekran değişikliği olduğunda şu çözürlük bu çözünürlük yazısı habire çıkıyor çıkmasa yada daha kısa süre çıksa daha iyi olabilir yada seçeneğe bağlı olsa hepsinden iyi olabilir.

menu ekranda çok uzun süre kalıyor bence biraz daha kısa süre kalsa dah iyi olabilir

sonuç

gördüğün scandoublerlar arasında en başarılı olanı bu aldıklarımdan hiç birini orjinal monitör görüntüsüne tercih edemediğim için 1084 kulanıyordum fakat ilerde fikrim değişmez ise hdmi 520 yi beğendiğim için şu anda ufak televizyon kulanıyorum şimdilik kulanmama engel olucak kadar bir rahatsız edici bir durum görmedim genel olarak çok başarılı buldum eline emeğine sağlık verdiğim parayı hakeden bir cihaz olmuş.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1192 : Nisan 28, 2019, 20:25:01 ÖS »

az kalsın unutuyordum
1 desktop ta yukardan aşağıya çzigiler çok belirsiz hatta yaptığın ayarlara göre yok lar diğer scandoubler'larda beni çok rahatsız eden bir durumdu

2- görüntüdeki parlaklık oranı gayet iyi rahatsız edici bir şey yok diğerlerinde rahatsız edici bir parlaklık değişimi var sanki hdmi 520 de yok veya tvde yok dükkanda monitörde var

bu yukardakilerde çok güzel olmuş tekrar eline sağlık.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1193 : Nisan 28, 2019, 22:17:31 ÖS »

az kalsın unutuyordum
1 desktop ta yukardan aşağıya çzigiler çok belirsiz hatta yaptığın ayarlara göre yok lar diğer scandoubler'larda beni çok rahatsız eden bir durumdu

2- görüntüdeki parlaklık oranı gayet iyi rahatsız edici bir şey yok diğerlerinde rahatsız edici bir parlaklık değişimi var sanki hdmi 520 de yok veya tvde yok dükkanda monitörde var

bu yukardakilerde çok güzel olmuş tekrar eline sağlık.

ibo1973, geri bildirimler için teşekkürler.

Diğer arkadaşlar da geribildirimde bulunurlarsa, ilerleyen dönemde FPGA ve PIC kodlarında bir takım geliştirmeler yapıp, yayınlayabildiğimizi buradan yayınlarız, yada bir sonraki toplantıda cihazları update edebiliriz...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1194 : Nisan 29, 2019, 23:43:26 ÖS »

İlk bug'ı galiba Kaan keşfetmiş oldu. Facebook'ta paylaştığı videoda Agony oyununda, baştaki interlaced ekrandan yazıların olduğu ekrana geçildiğinde satırlarda titreme olduğunu gördüm.

Şimdi kendi cihazımda da deniyorum, hakikaten interlaced bir moddan progressive moda geçince titreme oluyor. Nedenini inceleyeceğiz...

Elinde kart geçen arkadaşlar, geribildirimleri burdan paylaşırsanız sevinirim...

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1195 : Nisan 29, 2019, 23:58:35 ÖS »

Amiga 600 de kullanığım atx psu ile görüntü bozuktu. Parlamalar, gölgeler oluyor, fareyi hareket ettirdiğimde bu gölgeler de hareket ediyordu.

Meanwell psu ile bunların hiç birisi olmadı. Görüntü net ve sıkıntısızdı.

Atx psu ile net görüntüyü, fpga ya 5v güç vererek elde ettim. Şimdi sıkıntılı görüntü veren atx psu ve a600 de görüntü sorunsuz.

« Son Düzenleme: Nisan 30, 2019, 00:03:06 ÖÖ Gönderen: Kaan Akkurt » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1196 : Nisan 30, 2019, 00:03:43 ÖÖ »

Öncelikle ilk açtım testlerimi yaptım. Cihaz gerçekten çok güzel. Böyle güzel bir ürün hazırladığın için abi tekrar teşekkür ederim.(ederiz.)

(Bu arada benim 2. Hdmi-520 de bir sorun var. Karıncalanma yapıyor abi. Matrix gibi kırmızı noktalar akıyor. Videolarını çektim. Aşağıdaki youtube linkinden detaylı incelemeleri görebilirsiniz.)

Test ederken gözüme çarpan noktaları paylaşmak istiyorum.

İlk denediğim oyun benim Agony oldu abi. Dediğin gibi interlaced ekran güzel çıkıyor sonrakiler titreme yapıyor. Oyun açılınca titreme azalıyor ama genede var. Kare piksel patternlarda ekranda çapraz kaymalar oluyor görsellerini paylaştım. Videolarda da sesli konuştum. Oradan bakabilirsiniz.

eins abi fpga'mı açtım abi lehimlere bir göz ucu ile baktım. Diyot sanki lehimlenmemiş gibi geldi abana abi ekte resimlerini paylaşıyorum. Ondan sorun olabilir. Birde Amiga'ya giren soketlerin hepsi lehimlenmemiş sanırım o normal. Yani hepsinin lehimlenmesi gerekmiyor sanırım. Drive'a daha büyük görsellerini de attım abi oradan bakabilirsiniz.

Fotoğrafların Büyük Halleri: https://drive.google.com/open?id=1SnDsq_kmllnG2I5rVcO0YhKTCAvkCvmn

İlk Test ve Agony Titreme:
https://www.youtube.com/watch?v=G2Jzk2OMZtY

Sorunlu hdmi-520 görüntüsü:
https://www.youtube.com/watch?v=-V3DIU4D7rw

* 01.jpg (365.91 KB, 1200x666 - Görüntüleme: 852 kez.)

* 02.jpg (340.19 KB, 1200x668 - Görüntüleme: 833 kez.)

* genel-goruntu.jpg (678.37 KB, 1564x1152 - Görüntüleme: 913 kez.)

* agony-problem.jpg (696.9 KB, 1400x1000 - Görüntüleme: 902 kez.)

* diot-01.jpg (257.95 KB, 862x1200 - Görüntüleme: 883 kez.)

* diot-02.jpg (297.1 KB, 1200x1049 - Görüntüleme: 892 kez.)

* diot-03.jpg (251.02 KB, 1000x1027 - Görüntüleme: 893 kez.)

* diot-04.jpg (291.52 KB, 1009x1200 - Görüntüleme: 909 kez.)

* diot-05.jpg (263.14 KB, 966x1110 - Görüntüleme: 890 kez.)

* kare.jpg (483.86 KB, 973x589 - Görüntüleme: 852 kez.)

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1197 : Nisan 30, 2019, 00:58:05 ÖÖ »

Teşekkürler Eşref,

Evet Agony'de aynı durum bende de var. Interlaced moddan progressive geçince, nedense Agony'de FPGA modunu düzeltmiyor, kendini interlaced modda sanıyor ve progressive görüntüyü interlaced'e çevirmeye çalışıyor gibi bir saçmalık oluyor. Buna bakacağım...

Nokta nokta olan checkerboard texture de malesef yapılacak çok birşey yok. Buna aliasing deniliyor. Bunun sebebi amiganın yatay çıkış çözünürlüğü ile, HDMI modundaki yatay çözünürlüğün aynı olmaması. Menu içerisindeki blending değerini bir miktar arttırırsan bu etki azalacaktır.

İkinci kartında bir hata var, karlı görüntü olmaması gerekiyor. İstersen kartları birbirinden ayırır gibi yapıp tekrar bastır, çalışırken hafif güç uygulayıp burkmayı dene. Bir temassızlık varsa bunu yaparken görüntü düzelebilir, anlarız.

Duruma göre haberleşelim...

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1198 : Nisan 30, 2019, 09:12:52 ÖÖ »

Günaydın,

Diğer topikte bahsettiğim, benim toplantıda progranlamayan FPGA'leri temizleyip lehimlerini tazeleyip programlayabildiğimi söylemiştim. Akşam eve gidince gene programlanmadılar.

Bu durumda kafamda başka soru işaretleri oluştu:

- Evde ve işyerinde kullandığım USB Blasterlar farklı. Acaba bu yeni "dandik" FPGA'ler programlayıcı mı seçiyor?

- Hades'in farkettiği power ledinden GND ye çizilmiş olaması gereken yolun untuulması gibi acaba başka unutlan bir veya birkaç yol var ve bu farklı programlayıcılarda sıkıntıya mı sebep oluyor?

Neyse, bu akşam işyerindeki programlayıcıyla evde programlamayı deneyeceğim.

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1199 : Nisan 30, 2019, 09:14:59 ÖÖ »

Günaydın,

Diğer topikte bahsettiğim, benim toplantıda progranlamayan FPGA'leri temizleyip lehimlerini tazeleyip programlayabildiğimi söylemiştim. Akşam eve gidince gene programlanmadılar.

Bu durumda kafamda başka soru işaretleri oluştu:

- Evde ve işyerinde kullandığım USB Blasterlar farklı. Acaba bu yeni "dandik" FPGA'ler programlayıcı mı seçiyor?

- Hades'in farkettiği power ledinden GND ye çizilmiş olaması gereken yolun untuulması gibi acaba başka unutlan bir veya birkaç yol var ve bu farklı programlayıcılarda sıkıntıya mı sebep oluyor?

Neyse, bu akşam işyerindeki programlayıcıyla evde programlamayı deneyeceğim.

Programlayıcı da satın almıştım ben, gerekirse size ulaştırırım.

Sayfa: 1 ... 78 79 [80] 81 82 ... 95   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: