Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBir Alışveriş Klasiği: "Ürün Duruyor mu?" Sorusu
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Alışveriş Klasiği: "Ürün Duruyor mu?" Sorusu  (Okunma Sayısı 12103 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 28, 2017, 16:52:48 ÖS »

Retro ve koleksiyonculuğa gönül vermiş kişiler olarak illa ki tanımadığımız insanlarla alışveriş yapmışlığınız vardır. Bu yüzden bir ton garip olayla da karşılaşıyoruz normal olarak. Ama bana aralarından en garip geleni ise şu:

Alıcı: Merhaba, ürün duruyor mu?
Ben: Evet duruyor, hala satılık
(Bu cevabın ardından alıcıdan bir daha asla ses çıkmaz)

Abartmıyorum her hafta en az 1-2 kere başıma geliyor bu. Birisi ürünün hala satılık olup olmadığını soruyor, satılık olduğunu söyleyince de bir daha asla ses çıkmıyor. Çok acayip geliyor bana bu. Almak istiyorsan hala durduğunu öğrendiğinde niye ortadan kayboluyorsun? Yok almak istemiyorsan o zaman niye soruyorsun? Anlamak mümkün değil Kahkaha

Sizin başınıza da geliyor mu bu?

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Temmuz 28, 2017, 16:58:46 ÖS »

Aslında gittigidiyor ve sahibinden sitelerinde günlük mesaj sınırlaması olması lazım, klavye delikanlıları mesajları bol keseden sallıyorlar, bu tip soruları soranları direk engelliyorum. Kabalığın had safhada olduğu ne selam ne merhaba direk, 50 verem, duruyormu vs.

İlanları sahibinde de getli yada gg'de açın, kafanız rahat etsin.
brkemreoglu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 28, 2017, 17:46:07 ÖS »

Aslında gittigidiyor ve sahibinden sitelerinde günlük mesaj sınırlaması olması lazım, klavye delikanlıları mesajları bol keseden sallıyorlar, bu tip soruları soranları direk engelliyorum. Kabalığın had safhada olduğu ne selam ne merhaba direk, 50 verem, duruyormu vs.

İlanları sahibinde de getli yada gg'de açın, kafanız rahat etsin.

Aslında sahibinden.com üzerinde günlük mesaj limiti var ama baya yüksek
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2017, 18:20:26 ÖS »

O soruyu soranların geneli hep letgocu. Saatler önce açılmış yepisyeni ilana yayında olduğu halde ''ürün hala satılık mı'' sorusu soranların haddi hesabı yok.
Evet yazsan da aslında ürünle ilginlenmediğini bir daha dönüş yapmayacağını biliyorsun, insanı çıldırtıyorlar.  Kahkaha
Bu tamamen Letgo'nun kullanıcılara hazır cümle kalıpları sunması ile alakalı bir durum, Türkçe bilmeyen Suriye'li bile gelip '' fiyatta pazarlık payı var mı''  ''ürün hala satılık mı''  gibi hazır  cümleleri kullanıyor.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2017, 19:46:33 ÖS »

Ürün duruyor muyu bilmem ama... "Testleri yapılmıştır sorunsuz çalışmaktadır, aşağıdada ürünün çalışırken ki videosu..." türü açıklama bulunan ilana, "ürün çalışıyor mu?" diye soran çok adama rastladım... Takas kesinlikle kabul etmiyorum yazsanda, "elimde xxxxx saati var, takas olur mu?" diyen adam çok gördüm...

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 29, 2017, 00:25:40 ÖÖ »

İtiraf ediyorum, akıllı telefonlarda ilk göz ağrım sl45 için geçenlerde yaptım bunu. Almayı istediğim ancak gerek letgo'da herhangi bir işlem gerçekleştirmemiş olmanın getirdiği çekingenlik gerekse de aradaki mesafeden kaynaklandı bu.

Bu tip alışveriş ortamları alışageldiğimiz ortamlar gibi değil. Sallıyorum pazarda yahut bir dükkanda görsen ürünü, anlık olarak alma isteği oluşur ve o anda aksiyona dönüşür. "Hala satılık mı?" sorusunun cevabı pek aranmaz. Ancak yeni nesil letgo gibi sistemlerde "şu an ne yapıyor acaba?" merakımızı giderecek ve anlık hevesimizi körükleyecek bilgiye ulaşma imkanımız oluyor.

Bende böyle en azından,

Geçen baktım, o Sl45 satılmış

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 29, 2017, 05:33:01 ÖÖ »

"Evet" diye yanıt geldiğini fark ettikçe anladığım kadarıyla ben Letgo'da o soruyu istemeden birkaç kez sormuşum!..

Letgo'nun salaklığı, ürün inceleme kısmında resmin üstünde hazır soru tuşları bulundurması. Ekranı kaydırırken vs. istemeden parmak o alttaki sorulara veya 'gönder'e dokunuyor bazen.

Bu durum birden çok başıma gelip "Kusura bakmayın, parmağım çarpmış" demekten yorulunca LetGo'ya yazmıştım, hazır soruları bir seçenekle kapatabilelim diye. Geri döndüler, ama yanlış anlamışlar Satış ekranındaki hazır 'yanıt'ları ekranı sağa kaydırıp vs. kapatabiliyormuşuz. Hazır 'soru'larda işe yaramadı.

Özetle, parmağı yanlışlıkla o hazır soruyu gönder tuşuna dokunan tek kişi değilim galiba... Hatayı Letgo'ya bir daha bildireyim hatta bildirelim en iyisi.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
savagery
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 29, 2017, 09:36:30 ÖÖ »

Ben bunu özellikle firmanın yaptırdığını düşünüyorum.
Mesela Benim Atari xl için sio2sd apartı koydum. 5 dakika sonra bir bayan " ürün hala duruyor mu? " diye mesaj gönderdi.
Ben de cevap olarak " Evet duruyor ama siz bu cihazın ne olduğunu biliyor musunuz? " dedim. " Özür dilerim yanlışlıkla dokundum " oldu.
Ama diğer açtığım iki ilana da ilk 10-20 dakika içinde " ürün duruyor mu?" mesajı geliyor.

Sanırım sitenin özel olarak yaptırdığı bir şey. Ben öyle şüpheleniyorum.

Atari FALCON 030 |  ATARI 1040 STE 4MB | ATARI 800 XL + 1050 DD + My IDE II | ATARI 130 XE | C64 + Ultimate 2 | AMIGA 500 + Vampire | Amiga 600 + Furia
Semih Yener
Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Temmuz 29, 2017, 09:49:29 ÖÖ »

Banada ahlaksız teklifte bulundular. Bu tarz siteleri kullanmıyorum. Şeref yoksunu insan kaynıyor.
knighTeen87
Deneyimli

SNK ve Dragon Quest Hastası

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 29, 2017, 11:56:11 ÖÖ »

Arkadaşlar bu olay benim başıma sadece letgo'da gelmiyor ki. Sahibinden, gittigidiyor, facebook, hatta burası. Ürünün durup durmadığını sorup sırra kadem basıyorlar Kahkaha

Oyunlarımın resimlerini paylaştığım tumblr adresim: http://knighteen87.tumblr.com

Oyun listem: http://www.rfgeneration.com/cgi-bin/collection.pl?&name=knighTeen87&fo
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 29, 2017, 12:18:17 ÖS »

Ben Letgo'da ilan vermedim...Bende Sahibinden.com'dan bahsediyordum...

Not: Letgo'da belirttiğiniz gibi yanlışlıkla basma durumu var. Bir defa bir daktiloya duruyormu diye mesaj attım sonra özür diledim, ama karşı tarafı gereksiz rahatsız etmiş olduk.

varol
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 29, 2017, 12:45:55 ÖS »

Testleri yapılmış, çalışıyor yazan ilana çalışıyor mu diye sormak beyin kıvrımı eksikliğine delalet olabileceği gibi ayrıca yoğurdu üfleyerek yemeye de yorulabilir.

Takas istemiyorum yazılan ürüne bambaşka takas teklifleri gelmesinin bir açıklaması yok sanırım ama
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 29, 2017, 12:46:58 ÖS »

Ben Letgo'da ilan vermedim...Bende Sahibinden.com'dan bahsediyordum...

Not: Letgo'da belirttiğiniz gibi yanlışlıkla basma durumu var. Bir defa bir daktiloya duruyormu diye mesaj attım sonra özür diledim, ama karşı tarafı gereksiz rahatsız etmiş olduk.

Muhtemelen 'Daktilo Hayranları' forumunda da senin neden olduğun bu rahatsızlık tartışılıyordur şu anda...
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 29, 2017, 12:57:28 ÖS »

büyük ihtimalle... Ama knighTeen87'nin değindiği konu yanlışlıkla alakalı değil...Hatta ben bir ara ilanlarda, liste yapıyordum... Ürün çalışmaktadır...Fotoğraflar ürüne aittir... Takas telif etmeyiniz... Sonra alta tekrar, yukarda cihaz çalışıyor, takas kabul etmiyorum yazıyor diye tekrar ediyordum. İnan buna rağmen, elimde xxxx saat var, takas düşünürmüsün mesajları geliyordu... Bir defasında adamın biri vantilatör teklif etti

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Temmuz 29, 2017, 13:01:46 ÖS »

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: