Tahmini yazıyorum, sizin devre monitörün beklediğinden daha yüksek sinyal gerilimlerine yol açıyor olabilir. En yüksek gerilim beyazlarda oluşacağından (siyah 0.3v, beyaz 1v) sorun bu yüzden oluyor olabilir.
Tam beyaz olmayan daha az aydınlık renklerde durum tamamen düzeliyor mu? Düzeliyorsa büyük ihtimal durum yazdığım gibidir
Düzeltmek için:
1. Monitörde 0.7v - 1v değiştirme düğmesi varmı? Varsa 0.7v'ta mı kalmış? 1v'ta ise 0.7v'a ALMAYIN. Ne olur ne olmaz... zaten sinyal yüksek geliyor gibi. 0.7v'ta ise 1v'u deneyin derim.
2. Devreyi kendiniz yaptığınıza göre deneyebilirsiniz diye düşünüyorum: rgb hatlarına gerilim düşürmek için seri bağlı birer direnç ya da birer pot. Potun orta uçları tv tarafına, kalan iki sağ ve sol uçlardan bir taraftakiler şasi, diğer taraftakiler sinyal kaynağına. Potu ps2 bağlıyken biraz kısın bakalım beyaz gelecek mi?
3. Ya da tek bir seri direnç / pot bnc canlı ucuna. Aynı şekilde. Bu daha kolay
Sync 0v olduğu için sinyal çok zayıflatmamak lazımdır herhalde bilemiyorum, denemiş değilim.
Not: anlattığınıza göre bildiğimin en iyisini açıklamaya çalıştım, sorun olacağını sanmıyorum, sonuçta sinyal zayıflatıp denemeyi tavsiye ediyorum. Bir sorun çıkarsa sorumluluk kabul etmem