Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetKonu Dışı : Grid projektör ışık kaynağı!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Konu Dışı : Grid projektör ışık kaynağı!  (Okunma Sayısı 11291 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 09, 2017, 22:56:04 ÖS »

Garip bir tanımlama ve başlık olabilir. İstediğim şey aşağıdaki videoda var aslında... Bir nesnenin üzerine projekte ettiğimde, ızgara çizgileri çizecek, girinti ve çıkıntıyı bu şekilde belli edecek, bir ışık kaynağına ihtiyacım var. Bunu nasıl elde edbiliriz? Hafif şart olmasa da ucuz olması işime yarar...

[/youtube]

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2017, 23:38:37 ÖS »

asetata grid şeklinde baskı alınsa, ışık kaynağının önüne koyulsa benzer bir etki elde edilemez mi? bu kadar düz ve kaliteli olmaz ancak aynı amaca hizmet edebilir.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2017, 23:54:30 ÖS »

https://www.donanimhaber.com/diger-bilim-ve-teknoloji/haberleri/Lumigrids-LED-projektor-sistemi-ile-gece-bisiklet-kullanan-kisilere-yardim-ediyor.htm

İlk haber 2013 yılında duyurulmuş

Üretime başlandımı acaba
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 10, 2017, 00:00:14 ÖÖ »

Laser scanner ile yapılabilir.
Çok ucuz olmaz.
Kamera ile 3D scan kokusu mu alıyorum?

Mesela bu?
https://www.ghoststop.com/Laser-Grid-GS1-p/laser-lasergrid-gs1.htm
« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2017, 00:04:01 ÖÖ Gönderen: delimawi » Logged

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2017, 00:24:18 ÖÖ »

Aynen lazer gerekli bunun için yoğunlaştırılmış ışık demeti olmalı yani. Aksi halde yaygın halde normal ışık kaynağının önüne asetata grid çizgileri koyarsanız blurlanır görüntü alamazsınız. Kamera olmadan da fren sistemini otomatik harekete geçiremezsiniz muhtemelen.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 10, 2017, 00:29:01 ÖÖ »

« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2017, 00:44:03 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 10, 2017, 01:26:23 ÖÖ »

Laser scanner ile yapılabilir.
Çok ucuz olmaz.
Kamera ile 3D scan kokusu mu alıyorum?

Mesela bu?
https://www.ghoststop.com/Laser-Grid-GS1-p/laser-lasergrid-gs1.htm

zeki adamın hali başla oluyor (kimse alınmasın).

Photometri ile 3d model oluşturmada en büyük sıkıntılardan bir tanesi, nesnenin üzerinde yeterince detay olmaması durumunda, fotometrinin işe yaramaması...Bunu gidermek için nesnenin üzerini çiziyorlar, farklı yöntemler uyguluyorlar. Ama bu benim pek işime gelmedi (kolayda olduğunu düşünmedim). Bir şekilde nesnenin üzerine bir ızgara yansıtırsam, fotometri işe yarar diye düşündüm...Sağa sola baktım ama pek işe yarar bir şey bulamadım. paylaştığım ürünle alakalı videolar var ama üretime geçilmemiş. Belki projektör kullanarak grid yansıtabilirim ama daha küçük pratik bir ürün sanki daha iyi olur diye düşünüyorum...Forumda çok bilgi ve deneyimli arkadaşlar olunca şansımı deniyeyim dedim...

Tam doğru terim : "structured light" mış.

https://www.wikiwand.com/en/Structured-light_3D_scanner
« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2017, 01:39:38 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ağustos 10, 2017, 10:05:40 ÖÖ »

Yazıyı okuyunca ürünlere baktımda abi aşmışlar Dediğin teknik ile baya güzel cihazlar çıkmış. Fİyatları da 20.000 ila 50.000 $ arası. Tam kafama renkli tarayabiliyor mu diye takıldıydı onuda çözmüşler.

https://youtu.be/a9oJ8BOAnh4

https://www.youtube.com/watch?v=5QINmxlChn4

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 10, 2017, 10:58:00 ÖÖ »

Bence aşağıdaki yazılımlara bakman daha doğru olur...Agisoft Photoscan kullanımı kolay ve başarılı...

http://www.agisoft.com/
http://remake.autodesk.com/

Not: Ekte Fatih'te parkta yer alan sütun başının cep telefonu kamerasıyla (dandik bir cep telefonu) çekilen fotoğraflar ve sonucu yer alıyor...

* photoscan_sutunbasi.jpg (247.01 KB, 1099x752 - Görüntüleme: 1244 kez.)

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 10, 2017, 11:26:00 ÖÖ »

@LW3D

Senin çok sevdiğin Kinect de bu işlere yaramıyor muydu?
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ağustos 10, 2017, 11:30:06 ÖÖ »

Kinect yarıyor aslında...Ama detay konusunda biraz sıkıntılı. İlk geldiğinde bayağı deneme yapmıştım...Hatta Motion Capture amacıyla da kullanmıştım. Ama yukardaki yazılımların sağladığı detaya ulaşması oldukça zor. Kinect'in mantığı aslında benim yukarda yapmaya çalıştığım türden infrared ışın yollayıp, oradan modeli çıkarıyor.. Çok sayıda alternatifte var aslında... Ipad için aparat olarak kinect'le benzer işlemi yapan ürünlerden, 300-400 USD mertebesinde bağımsız olanlara kadar..
Photoscan'i sevdim...çok başarılı düzgün bir setup ile inanılmaz sonuçlarda alınıyor...

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ağustos 10, 2017, 11:31:33 ÖÖ »

Bunu sen mi çektin abi. 933.615 yüzey var detay poligon detayı olarak baya yüksek. Texture muhtamelen çok yüksek kalite değildir ama model olarak gayet iyi bence abi. Yapmak istediğin bir vr proje mi var abi? Yoksa 3d ye olan merağından mı araştırıyorsun konuyu? Yardım edebileceğim birşeyler olursa CGTR de konuşabiliriz. Vr görselleştirme için bir tane demo youtube hazırlamıştım. Maxte vr için bir test screen yapmıştım youtube vr da denemek için

https://www.youtube.com/watch?v=D5udeDuu98Q

(Not: Görsel test amaçlı olduğundan takılmayın istediğiniz objeyi koyabiliriz. Burda olay kafa hareketine göre 360 3d bir sahne hazırlamaktı. 4K ya çıkmayın HD daha iyi youtube kodekleri nedense 4K da görseli çok bozuyor. 4 K render almıştım ama cam gibi olsun diye malesef kodek kurbanı oldu. )
« Son Düzenleme: Ağustos 10, 2017, 11:34:20 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Ağustos 10, 2017, 12:06:53 ÖS »

@AmigaEsref: teşekkürler... Yukarıdaki basit bir denemeydi. Bir sabah işe gelirken, görüp cep telefonuyla çekip, photoscan'i denedim sadece... Retopoloji ve displacement map (ya da normal map) ile çok daha kullanılır hale getirilebilir. Amacım sadece yazılımın pointcloud olarak neler sunabildiğini görmekti... Bu tür nesnelerde çok başarılı... ama yansıyan ya da homojen düz zeminleri algılamakta photometri yöntemleri oldukça başarısız.. Aklımda gelip giden proje için biraz daha araştırma yapayım, ihtiyaç duyduğumda yardımını isteyeceğim... Teşekkürler..
Not: wiki konusunda bir ara çok iyi gidiyordun...

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ağustos 10, 2017, 12:15:06 ÖS »

O konuda senin yardımına ihtiyacım olacak abi CGTR da seninle konuşmak istediğim konular arasında. Konuştuktan sonra daha iyi ilerleyebileceğimi düşünüyorum.

Fotoğraftada abi bazı nesnelerin fotoğraflamak ta zordur. Misal şeffaf ambelaj, pet şise gibi bunların çekimini yapmak için ışık methotlarını değiştirmek gerekiyor. Gün ışığında her nesneyi tanımlanabilir fotoğrafını çekmek zor olabilir. Ama dediğin gibi yansıya ve homojen nesneleri ters ışık veya farklı ışık kaynağı olan bir ortamda çekip derlerseniz bu problemde azalır. Ama tabi lazer teknolojili bu tarayıcılarla bunu yapmak mümkünse ne gerek var tabi. Saygılarımla

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: