@gökçe
Teşekkürler, takıp deneyeyim gvp yi A3000 de bakalım ekstra ram hıza etki edecek mi
@fakcakaya
A3000 ECS çipset haricinde gerçekten iyi cihaz, dahili SCSI kontrolcüsü ve pc monitörlerini kullanmaya olanak sağlayan 15-31 KHz çıkış desteği ve dahili scandoubler aleti diğer amigolardan farklı yapıyor. Ancak kullanımda gördüğüm kadarıyla ECS çipset büyük darboğaz oluşturuyor. Bu cihazı ekran Kartı takarak kullanırsan tadından yenmez

A2000 aslında temel olarak A500 ile aynı Donanım, ama Genişleme olanakları fazla, ancak kullanacağın kartlar oldukça pahalı. Ben olsam A2000 Alıp turbodur, harddisktir ramdir uğraşacağım paraya gider A4000 alır paşa paşa her işimi görürüm. Boş A2000 i de kullanmak masa üzerinde yer kaybından başka birşey değil, çünkü A500 den farkı yok. Ben A2000 i sadece 5.25 disketlerimi okutmak için modifiye ediyorum mesela şu ara.
A4000 ise A1200 Ün daha fazla Genişleme imkanına sahip olan modeli, bence en kullanışlı Amiga . Cd rom ile Amiga kullanma zevkini en kolay şekilde yaşayacağın cihaz, Nedense A3000 deki Yazdığım Özellikler bu modelde kırpılmış, onlar da olsaydı mükemmel olurdu zaten.
Ha, şu an masamda hepsi kurulu duruyor ama hangisini kullanıyorsun dersen, sadece A4000 i aktif olarak açıp kullanıyorum, çünkü optimum faydayı o veriyor, diğer bütün modellerde Kullanım kolaylığını kısıtlayan bir eksik var.